Κωσταράς: Μήπως πρέπει να κρεμάσει τη σημαία του; - Είναι στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Διεθνών βοηθών


ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ήταν βοηθός του αγώνα Κηφισιά – Ολυμπιακός και ήταν συνυπεύθυνος στα περισσότερα πρωτοφανή λάθη, αφού δεν μπόρεσε μια μεζούρα να τα  μετρήσει.

 

Ο Κωσταράς είναι 41 ετών (1983) και στην 1η κατηγορία αξιολογήθηκε το 2009, ενώ το 2014 έγινε διεθνής βοηθός. Φέτος είχε συνολικά (όπως και πέρσι) 24 ορισμούς (16 ως βοηθός και 8 ως AVAR).

Από τους 16 αγώνες που ήταν βοηθός, στους 11 αγώνες είχε πολύ καλή απόδοση.

Ενώ στους άλλους 5 αγώνες έκανε τα παρακάτω λάθη:

1.       Την 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 ΚΗΦΙΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3,

ο Κωσταράς είχε συμμετοχή στις παρακάτω φάσεις που προσπάθησαν όλοι μαζί, με κάθε τρόπο να αδικήσουν τον Ολυμπιακό, ώστε να μην καταφέρει να κερδίσει τον αγώνα, όμως όσο και να προσπάθησαν δεν τα κατάφεραν.

«Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κωσταράς (Αιτ/νιας), 4ος: Ματσούκας (Αιτ/νιας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), ΑVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου), Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας)»

-Στο 44' κακώς ο Μανούχος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρέτσο για αντικανονική χρήση του χεριού, την υπέδειξε με μεγάλη καθυστέρηση, πιθανόν τον ενημέρωσε ο VAR (κάτι που δεν προβλέπεται για δεύτερη κίτρινη από το πρωτόκολλο του VAR) ή κάποιος από τους συνεργάτες του (=Κωσταράς;). Ο Ρέτσος δεν χρησιμοποίησε το χέρι του με ριψοκίνδυνο τρόπο.

Στο 45+2’: Στο γκολ της Κηφισιάς 1-2 φαίνεται να υπάρχει οφσάιντ παίκτη της Κηφισιάς που βρίσκεται στην τροχιά της μπάλας και του τερματοφύλακα, επηρεάζοντας το οπτικό του πεδίο του Τζολάκη, έπρεπε ο VAR να κάνει έλεγχο επιβεβαίωσης και αν υπήρχε οφσάιντ να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, ώστε να κρίνει από μόνος του αν επηρεάζει ή όχι το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα.

Στο 70-73': Αρχικά σωστά ο Κωσταράς δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Ελ Αραμπί, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (Παπαδόπουλος, Ψάρρης) έβαλαν τις τρισδιάστατες γραμμές του οφσάιντ χωρίς να φαίνεται σε ποιο σημείο του σώματος του τοποθετήθηκε η γραμμή στον Ελ Αραμπί (ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ) ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΟΦΣΑΙΝΤ.

Στο 80-83': Αρχικά ο Κωσταράς και ο Μανούχος έδωσαν συνέχεια (για οφσάιντ και πέναλτι αντίστοιχα), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συνέστησε να δει παράβαση πέναλτι, αφού την είδε ανέφερε ότι υπάρχει πέναλτι, αλλά στην συνέχεια έγινε έλεγχος με την χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και  αποφάσισαν ότι πριν την παράβαση πέναλτι υπήρξε οφσάιντ. Όμως κακώς ο Ροντινέι τιμωρήθηκε για οφσάιντ, καθώς η μπάλα πήγε στην άλλη πλευρά της περιοχής (στο κεφάλι του Μασούρα) και όχι στην πλευρά που έγινε το πέναλτι στον Ροντινέι.

Θα μπορούσε ο Κωσταράς και εδώ (όπως μέσω της ενδοεπικοινωνίας πιθανόν ενημέρωσε τον διαιτητή στην αποβολή του Ρέτσου κακώς στο 44΄), να ενημερώσει τον διαιτητή, ότι δεν μπορεί να υπάρξει οφσάιντ ο Ροντινέι, αφού δεν επηρέασε αντίπαλο για την μπάλα, (εντάξει θα πείτε ο VAR, AVAR, και διαιτητής ήταν υπεύθυνοι να το δουν, όμως και ο βοηθός Κωσταράς που έλεγχε την φάση του οφσάιντ, θα μπορούσε να τους ενημερώσει ότι αυτό είναι ένα ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΛΑΘΟΣ, ειδικά με την εμπειρία που έχει.

 

2.       Tην 12η αγωνιστική Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 ΟΦΗ-ΒΟΛΟΣ 1-1, έκανε 1 σημαντικό λάθος (αλλά διορθώθηκε μέσω VAR), δεν είχε υποδείξει οφσάιντ τον Πασαλίδη του ΟΦΗ, ενώ στην συνέχεια ο συμπαίκτης του Ντίκο πέτυχε γκολ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Πασαλίδης που ήταν πεσμένος στο έδαφος ήταν οφσάιντ αφού η μπάλα χτύπησε στο σώμα του πριν καταλήξει στον σκόρερ Ντίκο και το γκολ σωστά ακυρώθηκε.

 

3.       Επίσης έκανε 3 λάθη σε 3 αγώνες (μη σημαντικά), 1 την 21η, 1 την 23η και 1 την 5η PLAY OFF.

 

Η συνολική βαθμολογία του ως βοηθός είναι (1332 βαθμοί : 16 αγώνες = 8,33), άρα ο Μ.Ο (μέσος όρος) του είναι 8,33 και μεταξύ των 10 διεθνών βοηθών, είναι στις τελευταίες θέσεις.

 

Σε 2 από τους 8 αγώνες που εκτέλεσε καθήκοντα AVAR, έγιναν λάθη και με την ευθύνη του  VAR - AVAR:

Την 22η  αγωνιστική 10 Φεβρουαρίου 2024 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ 0-0

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), VAR: Περράκης (Αθηνών), AVAR: Κωσταράς  (Αιτ/νίας), «Ο Βάτσιος απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο - Δεν έδωσε πέναλτι στο 29' (pics)» http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/blog-post_11.html

Την 24η αγωνιστική 25 Φεβρουαρίου 2024 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-1,

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), AVAR: Κωσταράς (Αιτ/νίας), «Ο Ευαγγέλου (σωστά) δεν χαρίστηκε στον Σένκεφελντ, η ευθύνη και του Σιδηρόπουλου στη μη αποβολή του Μποτία, το λάθος του Σαμοΐλη και οι πολλές φάσεις του Απτόσογλου». http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/blog-post_510.html

 

Πέρσι ο Κωσταράς ήταν AVAR και έκλεισε τα μάτια του……., «στην σφαγιαστική διαιτησία του Ιταλού Νταβίντε Μάσα, στο ματς Όλυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League …..».

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/05/blog-post.html

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/04/blog-post_654.html

Όμως φέτος ήταν AVAR, μόνο σε 1 αγώνα με ξένο διαιτητή, (πιθανόν φέτος να μην τους έκανε καλή συνοδεία).

Την 3η PLAYOFFS 3 Απριλίου 2024 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 3-0, Διαιτητής: Βατελιέ (Γαλλίας), VAR: Μιλό (Γαλλίας), AVAR: Κωσταράς (Αιτ/νιας), «Οι (μικρές) γκέλες του Βατελιέ - Σωστό το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού». http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_86.html   

 

Γιατί ενώ ορίστηκε την 1η και την 3η αγωνιστική ως AVAR, από τότε και μετά δεν οριζόταν; Μέχρι που φτάσαμε στην 19η αγωνιστική και από τότε οριζόταν κάθε αγωνιστική είτε ως βοηθός, είτε ως AVAR.

 

Επίσης την περσινή σεζόν θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ήταν στο αναβληθέν ματς της μεζούρας (Ατρόμητος – ΑΕΚ), «ο Σπανός δήλωσε, ……… οι βοηθοί Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) και Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) με τη μεζούρα, που όπως λένε οι πληροφορίες, βρήκαν από την τροχαία!......»

 

Στο link https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/06/blog-post_94.html

μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την περσινή του απόδοση «Κωσταράς: Μήπως πρέπει να κρεμάσει τη σημαία του ο αδικαιολόγητος βοηθός;» (Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023).

 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους φετινούς αγώνες του με την απόδοση του, καθώς και με την ενδεικτική βαθμολόγηση του:

 

 

 

SUPER LEAGUE 2023-24 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΟΚ-ΒΟΛΟΣ 3-0

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας),

Κούλα Χασάν (Ξάνθης), 4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας),

ΑVAR: Κόλλιας (Ηπείρου), Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

15': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Βόλου.

59': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Ζιβκοβιτς του ΠΑΟΚ.

82’: Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΟΚ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/1-0.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 7η αγωνιστική Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Παρατηρητής: Καρατζάς (Ευβοίας)

9': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Κααμπί.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/blog-post_5.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPER LEAGUE 2023-24 ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 5-0

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Φωτόπουλος (Αθηνών), 4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου), Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

Ο Α΄ βοηθός Κωσταράς δεν είχε κάποια σημαντική φάση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/blog-post_89.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPER LEAGUE 2023-24 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 22 Οκτωβρίου  2023

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ 0-3

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

17': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της ΑΕΚ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/blog-post_666.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 10η Αγωνιστική Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΟΛΟΣ 1-1

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος: Ανδριανός (Αχαΐας), VAR: Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

45+2': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/11/blog-post_85.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

«Βροχή» οι φάσεις για Ανδριανό, Ζαμπαλά και βοηθούς – Αποκορύφωμα η απόφαση στο τέλος με παρέμβαση των Ζαμπαλά, Σπυρόπουλου – Για έξι λεπτά το VAR

-Σημαντικό λάθος του Πετρόπουλου στο τέλος (89')

-Τρεις λάθος αποφάσεις οφσάιντ σε γκολ, από τους Πετρόπουλο - Κωσταρά, που διορθώθηκαν μέσω VAR

SUPERLEAGUE 2023-24 12η αγωνιστική Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΟΦΗ-ΒΟΛΟΣ 1-1

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Ματσούκας (Αιτ/νίας), VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR: Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής),

Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

4': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Καρό του ΟΦΗ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (άουτ).

23-24': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Μαρινάκη του ΟΦΗ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

27': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Ντίκο του ΟΦΗ.

33-38': Κακώς ο Κωσταράς δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Πασαλίδη του ΟΦΗ, ενώ στην συνέχεια ο συμπαίκτης του Ντίκο πέτυχε γκολ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Πασαλίδης που ήταν πεσμένος στο έδαφος ήταν οφσάιντ αφού η μπάλα χτύπησε στο σώμα του πριν καταλήξει στον σκόρερ Ντίκο και το γκολ σωστά ακυρώθηκε.

69-70': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Μωραΐτη του Βόλου, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/11/var_24.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,2

 

 

SUPER LEAGUE 2023-24 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Μεϊντανάς (Αχαΐας),

4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

34': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Κούεν του Ατρομήτου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/72.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Στάικος (Λάρισας), Παρατηρητής: Ευθυμιάδης (Πιερίας)

7': Ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Μπαλάν του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

19': Σωστά ο ίδιος υπέδειξε οφσάιντ τον  Ροσέρο του ΠΑΣ Γιάννινα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

73': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Τζούριτσιτς του Παναθηναϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

90+3’: Ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Γερεμέγεφ του Παναθηναϊκού, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/blog-post_17.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

Οι αποφάσεις του Σιδηρόπουλου και των βοηθών: Σωστό το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ, δικαιώθηκε ο Χριστοδούλου στο 0-1

SUPERLEAGUE 2023-24 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

ΟΦΗ – ΛΑΜΙΑ 1-1

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Χριστοδούλου (Ημαθίας), 4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς), VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), ΑVAR: Στεφανής (Καρδίτσας), Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

30': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Μοσκέρα του ΟΦΗ.

53': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Τσιλούλη της Λαμίας όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

70': Σωστά ο ίδιος υπέδειξε οφσάιντ τον Μάλτσι της Λαμίας.

72': Σωστά, ξανά, ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Σλίβκα της Λαμίας.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/0-1.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

Μια μεζούρα δεν φτάνει να μετρήσει τα λάθη των Μανούχου, Παπαδόπουλου, Ψάρρη – Διαιτησία 100-0 κατά του Ολυμπιακού με πρωτοφανή λάθη που τόσα πολλά δεν έχουν προηγούμενο

-Ο Μανούχος ήταν ο διαιτητής που μέτρησε τις εστίες με τη μεζούρα για να μην γίνει το περσινό ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ, όμως έπαθε… βατερλό καθώς η αθλητική δικαιοσύνη δικαίωσε τον Ατρόμητο και το ματς διεξήχθη.

-Από τους ορισμούς φαινόταν τι θα γίνει στο Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3.

SUPERLEAGUE 23/24 18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κωσταράς (Αιτ/νιας), 4ος: Ματσούκας (Αιτ/νιας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), ΑVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου), Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας)

44': Κακώς, ο Μανούχος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρέτσο για αντικανονική χρήση του χεριού, την υπέδειξε με μεγάλη καθυστέρηση, πιθανόν τον ενημέρωσε ο VAR (κάτι που δεν προβλέπεται για δεύτερη κίτρινη από το πρωτόκολλο του VAR) ή κάποιος από τους συνεργάτες του (=Κωσταράς;). Ο Ρέτσος δεν χρησιμοποίησε το χέρι του με ριψοκίνδυνο τρόπο.

45+2’: Στο γκολ της Κηφισιάς 1-2 φαίνεται να υπάρχει οφσάιντ παίκτης της Κηφισιάς που βρίσκεται στην τροχιά της μπάλας και του τερματοφύλακα, επηρεάζοντας το οπτικό του πεδίο του Τζολάκη, έπρεπε ο VAR να κάνει έλεγχο επιβεβαίωσης και αν υπήρχε οφσάιντ να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, ώστε να κρίνει από μόνος του αν επηρεάζει ή όχι το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα (όπως έγινε σε χθεσινό αγώνα Ατρόμητος - ΟΦΗ 1-1 που έστειλε ο VAR τον διαιτητή για ανασκόπηση).

70-73': Αρχικά ο Κωσταράς δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Ελ Αραμπί, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (Παπαδόπουλος, Ψάρρης) έβαλαν τις τρισδιάστατες γραμμές του οφσάιντ χωρίς να φαίνεται σε ποιο σημείο του σώματος του τοποθετήθηκε η γραμμή στον Ελ Αραμπί (όπως φαίνεται έβαλαν τις γραμμές όπου χρειαζόταν για να ακυρωθεί το γκολ) και το γκολ το ακύρωσαν για οφσάιντ.

80-83': Αρχικά ο Κωσταράς και ο Μανούχος έδωσαν συνέχεια (για οφσάιντ και πέναλτι αντίστοιχα), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συνέστησε να δει παράβαση πέναλτι, αφού την είδε ανέφερε ότι υπάρχει πέναλτι, αλλά έγινε έλεγχος με την χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και  αποφάσισαν ότι πριν την παράβαση πέναλτι υπήρξε οφσάιντ. Όμως κακώς ο Ροντινει τιμωρήθηκε για οφσάιντ, διότι ο κανονισμός αναφέρει ότι τιμωρείται στην περίπτωση: που επηρεάσει τον αντίπαλο με το να:

• εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα, παρεμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα ή

• κάνει μια προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει την μπάλα ή

• προσπαθεί ξεκάθαρα να παίξει την μπάλα η οποία είναι κοντά του όταν αυτή η ενέργεια επιδρά στον αντίπαλο ή

• κάνει μια ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου του να παίξει την μπάλα.

Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην φάση, ο Ροντινέι δεν επηρέασε τον αντίπαλο του στο να παίξει την μπάλα. Άρα έπρεπε να σφυρίξει το πέναλτι.

90+6': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/100-0.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7,7

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΑΕΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4-2

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Στάϊκος (Λάρισας)

4ος: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

18': Κακώς ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Μιριτέγιο του Αστέρα Τρίπολης όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, ήταν στην ίδια ευθεία.

29': Σωστά ο Κωσταράς σε οριακή φάση δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Μιριτέγιο του Αστέρα Τρίπολης και άφησε να ολοκληρωθεί η επίθεση (σουτ άουτ).

61’: Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Αμραμπατ της ΑΕΚ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/blog-post_42.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,3

 

 

SUPER LEAGUE 2023/24 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας),

Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), 4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών), Παρατηρητής: Ευθυμιάδης (Πιερίας)

11': Κακώς ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Γκαρσία του Βόλου, ενώ ήταν στην ίδια ευθεία (δεν ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση, καθώς η μπάλα κατέληξε σε παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα).

64': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Ροσέρο του ΠΑΣ Γιάννινα.

77': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Ροσέρο του ΠΑΣ Γιάννινα.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/conference-league.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,3

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 3-3

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), VAR: Κλέι Ρούπερτι (Ολλανδία),

ΑVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου), Παρατηρητής: Ευθυμιάδης (Πιερίας)

49': Στο 2-1 του Άρη σωστά ο Κωσταράς σε οριακή φάση δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Σαβέιρο του Άρη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/03/blog-post_4.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΒΟΛΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 4-1

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), VAR: Φωτιάς (Πέλλας), AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας), Παρατηρητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

50': Ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Βόλου, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

73': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Ασενούν του Βόλου.

83': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Μωραΐτη του Βόλου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/03/blog-post_941.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPER LEAGUE 2023/24 PLAY OFFS 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 3-1

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Απτόσογλου (Αθηνών), 4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), ΑVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

13': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Πέντρο Αμαράλ της Λαμίας όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απόκρουση τερματοφύλακα).

22': Ο Κωσταράς υπέδειξε αράουτ σε βάρος της Λαμίας, η μπάλα δεν φαίνεται να είχε εξέλθει εξ' ολοκλήρου την πλάγια γραμμή, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Νούνιες της Λαμίας.

46': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Σπόραρ του Παναθηναϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κόρνερ).

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_85.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,3

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 PLAY OUTS 5η αγωνιστική Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΟΦΗ-ΒΟΛΟΣ 2-1

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας), Boηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας),

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), ΑVAR: Στεφανής (Καρδίτσας),

Παρατηρητής: Θάνος (Ηπείρου)

12’: Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Ασεχνούν του Βόλου.

38': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Γκαρσία του Βόλου.

47 : Οι παίκτες του Βόλου ζήτησαν από τον Κωσταρά οφσάιντ του Ισέκα που σούταρε και μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα η  μπάλα βρήκε το δοκάρι, όμως δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία, η φάση ήταν οριακή και σε περίπτωση γκολ θα γινόταν έλεγχος από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_21.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

Σχόλια