Μια μεζούρα δεν φτάνει να μετρήσει τα λάθη των Μανούχου, Παπαδόπουλου, Ψάρρη – Διαιτησία 100-0 κατά του Ολυμπιακού με πρωτοφανή λάθη που τόσα πολλά δεν έχουν προηγούμενο


-Ο Μανούχος ήταν ο διαιτητής που μέτρησε τις εστίες με τη μεζούρα για να μην γίνει το περσινό ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ, όμως έπαθε… βατερλό καθώς η αθλητική δικαιοσύνη δικαίωσε τον Ατρόμητο και το ματς διεξήχθη.

-Από τους ορισμούς φαινόταν τι θα γίνει στο Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3.

SUPERLEAGUE 23/24

18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας),

Κωσταράς (Αιτ/νιας)

4ος: Ματσούκας (Αιτ/νιας)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΑVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)

Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας)

21': Ο Δημητριάδης υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

35': Κακώς ο Μανούχος υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο για αντικανονική χρήση του χεριού, η κίνηση του χεριού του δεν ήταν με ριψοκίνδυνο τρόπο.

37-39': Σωστά σφύριξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού όταν μετά από κεφαλιά του Καρβάλιο έκανε χέρι ο Ματέους Σάντος, ο οποίος το είχε σε αφύσικη θέση μακριά από το σώμα του.

44': Κακώς, ο Μανούχος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρέτσο για αντικανονική χρήση του χεριού, την υπέδειξε με μεγάλη καθυστέρηση, πιθανόν τον ενημέρωσε ο VAR (κάτι που δεν προβλέπεται για δεύτερη κίτρινη από το πρωτόκολλο του VAR) ή κάποιος από τους συνεργάτες του (=Κωσταράς;). Ο Ρέτσος δεν χρησιμοποίησε το χέρι του με ριψοκίνδυνο τρόπο.

45+2’: Στο γκολ της Κηφισιάς 1-2 φαίνεται να υπάρχει οφσάιντ παίκτης της Κηφισιάς που βρίσκεται στην τροχιά της μπάλας και του τερματοφύλακα, επηρεάζοντας το οπτικό του πεδίο του Τζολάκη, έπρεπε ο VAR να κάνει έλεγχο επιβεβαίωσης και αν υπήρχε οφσάιντ να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, ώστε να κρίνει από μόνος του αν επηρεάζει ή όχι το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα (όπως έγινε σε χθεσινό αγώνα Ατρόμητος - ΟΦΗ 1-1 που έστειλε ο VAR τον διαιτητή για ανασκόπηση).

53': Ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Ροντινέι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε τον Μασούρα και κατέληξε στα δίχτυα, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (= Παπαδόπουλος) ενημέρωσε τον διαιτητή ότι υπήρξε χέρι του Μασούρα, από το πλάνο που έδειξαν δεν φαίνεται ξεκάθαρα να υπάρχει παίξιμο της μπάλας με το χέρι του, έπρεπε να συστήσει στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για να πάρει ο ίδιος ο διαιτητής την τελική απόφαση για το αν υπήρξε ή όχι ξεκάθαρη επαφή.

58': Επρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού για χέρι του Γιάννη Μασούρα.

61-64': Ο Μανούχος σφύριξε πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς όταν Μπιανκόν έπαιξε την μπάλα με το χέρι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή το χέρι του ήταν σηκωμένο ψηλά σε αφύσικη θέση, με την εκτέλεση του έγινε το 2-2.

70-73': Αρχικά ο Κωσταράς δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Ελ Αραμπί, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (Παπαδόπουλος, Ψάρρης) έβαλαν τις τρισδιάστατες γραμμές του οφσάιντ χωρίς να φαίνεται σε ποιο σημείο του σώματος του τοποθετήθηκε η γραμμή στον Ελ Αραμπί (όπως φαίνεται έβαλαν τις γραμμές όπου χρειαζόταν για να ακυρωθεί το γκολ) και το γκολ το ακύρωσαν για οφσάιντ.

80-83': Αρχικά ο Κωσταράς και ο Μανούχος έδωσαν συνέχεια (για οφσάιντ και πέναλτι αντίστοιχα), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συνέστησε να δει παράβαση πέναλτι, αφού την είδε ανέφερε ότι υπάρχει πέναλτι, αλλά έγινε έλεγχος με την χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και  αποφάσισαν ότι πριν την παράβαση πέναλτι υπήρξε οφσάιντ. Όμως κακώς ο Ροντινει τιμωρήθηκε για οφσάιντ, διότι ο κανονισμός αναφέρει ότι τιμωρείται στην περίπτωση: που επηρεάσει τον αντίπαλο με το να:

• εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα, παρεμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα ή

• κάνει μια προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει την μπάλα ή

• προσπαθεί ξεκάθαρα να παίξει την μπάλα η οποία είναι κοντά του όταν αυτή η ενέργεια επιδρά στον αντίπαλο ή

• κάνει μια ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου του να παίξει την μπάλα.

Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην φάση, ο Ροντινέι δεν επηρέασε τον αντίπαλο του στο να παίξει την μπάλα. Άρα έπρεπε να σφυρίξει το πέναλτι.

90+3': Σωστά, ο Παπαδόπουλος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ματέους Σάντος για αντικανονικο μαρκάρισμα από πίσω με σκοπό την ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

90+6': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

90+8': Σωστά ο Δημητριάδης υπέδειξε οφσάιντ τον Οζέγκοβιτς της Κηφισιάς.

 

 

Σχόλια