Με παρέμβαση Διαμαντόπουλου ο Μανούχος έδωσε ένα ακόμη… απίθανο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού – Το μακρινό πλάνο και η φωτογραφία που τους εκθέτει


SUPER LEAGUE 2023-24

ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 5-0

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας),

Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας

AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)

Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

25': Κακώς ο Μανούχος δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Ατρομήτου όταν ο Γέντβαϊ του Παναθηναϊκού έκανε αντικανονικό τάκλιν, (ριψοκίνδυνο) με τις τάπες του στα πόδια του αντιπάλο του. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και από τον πάγκο του Ατρομήτου, αν το σφύριζε θα έπρεπε να του υποδείξει και την κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

33-34': Σωστά ο Φωτόπουλος δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ του Παναθηναϊκού Παλάσιο (2-0), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού.

42-45': Αρχικά ο Μανούχος έδωσε συνέχεια όταν ο Ασεβέδο έσπρωξε τον Παλάσιος από πίσω οριακά της γραμμής πέναλτι, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (Διαμαντόπουλος) σύστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι και κόκκινη στον Ασεβέδο του Ατρόμητου. Όταν είδε την φάση κακώς σφύριξε πέναλτι, έπρεπε να δώσει φάουλ, αφού το σπρώξιμο ολοκληρώθηκε οριακά εκτός της γραμμής της περιοχής πέναλτι, ενώ σωστά τον απέβαλε για αποστέρηση προφανούς ευκαιρίας για γκολ, (δείτε την φωτογραφία στο τέλος του κειμένου, αφού ήδη έχει ολοκληρωθεί το σπρώξιμο, φαίνεται ότι το χέρι του Ασεβέδο ότι δεν έχει πλέον επαφή στην πλάτη του Παλάσιος). Ο Διαμαντόπουλος δεν έδειξε στον διαιτητή το σωστό (κοντινό και ποιο ξεκάθαρο) πλάνο, για να πάρει την σωστή απόφαση. Με την εκτέλεση του έγινε το 3-0.

86': Σωστά απέβαλε τον Ζέκα του Παναθηναϊκού για σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, ο Ζεκα σήκωσε ψηλά το πόδι του και βρήκε με τις τάπες του το γόνατο του αντιπάλου του (Κεσχριντά).

Σε αυτή την φωτογραφία ολοκληρώθηκε το σπρώξιμο, στη φάση του 42':


ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΙΠΛΕΪ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΥΧΟ, ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ...



Σχόλια