Ο Ευαγγέλου (σωστά) δεν χαρίστηκε στον Σένκεφελντ, η ευθύνη και του Σιδηρόπουλου στη μη αποβολή του Μποτία, το λάθος του Σαμοΐλη και οι πολλές φάσεις του Απτόσογλου


SUPER
LEAGUE 2023/24

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-1

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Απτόσογλου,

Σαμοΐλης (Αθηνών)

4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Κωσταράς (Αιτ/νίας)

Παρατηρητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

6': Σωστά ο Απτόσογλου υπέδειξε οφσάιντ τον Λημνιό του Παναθηναϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

18': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Σένκεφελντ του Παναθηναϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (σουτ άουτ).

34': Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζήτησαν πέναλτι ή φάουλ και αποβολή όταν ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς Αναγνωστόπουλος, οριακά της γραμμής της μεγάλης περιοχής έκανε έξοδο για να προλάβει πριν τον Παλάσιος να αποκρούσει την μπάλα με το πόδι του, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Σιδηρόπουλος) και σωστά συμφώνησε με τον Ευαγγέλου. Ο Αναγνωστόπουλος πρόλαβε και έπαιξε καθαρά την μπάλα και στην συνέχεια υπήρξε μια φυσιολογική σύγκρουση μεταξύ τους που προκάλεσε τον τραυματισμό τους.

37': Σωστά ο Απτόσογλου σε πολύ οριακή φάση δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Παλάσιος, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του βοηθού.

45+3': Ο Απτόσογλου υπέδειξε οφσάιντ τον Λημνιό του Παναθηναϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απόκρουση τερματοφύλακα), δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

56’: Σωστά ο Απτόσογλου υπέδειξε οφσάιντ τον Οζεγκοβιτς της Κηφισιάς όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κεφαλιά άουτ), η φάση ήταν πολύ οριακή και σε περίπτωση γκολ θα γινόταν έλεγχος με την τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ από το VAR.

58': Σωστά ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ τον Παλάσιος παίκτη του Παναθηναικού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

60-61': Κακώς ο Σαμοΐλης σε πολύ οριακή φάση δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Παλάσιος, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (Σιδηρόπουλος, Κωσταράς) κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Παλάσιος ήταν οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

64-67': Σωστά ο Ευαγγέλου απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Σένκεφελντ γιατί σήκωσε ψηλά το πόδι του και χτύπησε στο κεφάλι τον Τετέι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, ο Σένκεφελντ ανέτρεψε τον Τετέι και αποστέρησε προφανής ευκαιρία για γκολ.

71': Κακώς ο Ευαγγέλου δεν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μποτία, η παράβαση που έκανε χαρακτηρίζεται ως σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο, η χρήση του χεριού του στο πρόσωπο του αντιπάλου του (Ιωαννίδη) ήταν με υπερβολική δύναμη και κακώς το θεώρησε ως ριψοκίνδυνο παίξιμο και του υπέδειξε κίτρινη κάρτα, όμως μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο VAR Σιδηρόπουλος που κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, για παράβαση κόκκινης κάρτας, που προκάλεσε τον τραυματισμό στον Ιωαννίδη, αλλά και στον ίδιο τον παραβάτη Μποτία που τραυματίστηκε σοβαρά, (κάταγμα στο χέρι του), από την υπερβολική δύναμη που χρησιμοποίησε χτυπώντας τον Ιωαννίδη.

78': Ο Ευαγγέλου απέβαλε από τον πάγκο αξιωματούχο της Κηφισιάς (Παρασκευόπουλο), για διαμαρτυρία που ζητούσε κίτρινη σε βάρος του Μαντσίνι του Παναθηναϊκού).

90': Κακώς σε αψιμαχία που είχαν ο Τετέι με τον Αράο υπέδειξε κίτρινη κάρτα μόνο στον Τετέι, ενώ έπρεπε να υποδείξει και στον Αράο αφού απώθησε και έριξε στο έδαφος τον Τετέι.

Κίτρινες κάρτες:

Παναθηναϊκός:

55'  Λημνιός

74' Μπακασέτας

Κηφισιά:

41' Τσανατζίγια

71' Μποτία

90' Τετέι


Σχόλια