Κόλλιας: Σε 4 αγώνες ως AVAR, έγιναν λάθη με ευθύνη και του VAR, καθώς και σε άλλους 4 ως βοηθός.


ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο Κόλλιας είναι 36 ετών (1988) και στην 1η κατηγορία αξιολογήθηκε το 2018 (6 έτη στην 1η). Φέτος είχε συνολικά 24 ορισμούς (13 ως βοηθός και 11 ως AVAR).

Άξιο αναφοράς είναι ότι, οι 4 αγώνες του ήταν εύκολοι, (ή μπορούμε να πούμε και ότι ήταν τυχερός) αφού δεν είχε καμία υπόδειξη για οφσάιντ (την 9η αγωνιστική, την 11η, την 17η και την 6η PLAY OUT).

 

Από τους 13 αγώνες που ήταν βοηθός, στους 9 αγώνες είχε πολύ καλή απόδοση.

Στους άλλους 4 αγώνες έκανε τα παρακάτω λάθη:

  1. Την 5η PLAY OUTS  Σάββατο 20 Απριλίου 2024 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2, έκανε 2 λάθη,

·         στο 72' ο Κόλλιας σε οριακή  φάση υπέδειξε οφσάιντ τον Βέργο όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση που του έγινε πέναλτι και κακώς δεν το σφύριξε ο διαιτητής, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν μας έδειξαν την φάση κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, αφού ο Βέργος φαίνεται να είναι οριακά στην ίδια ευθεία και έπρεπε στην συνέχεια να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για το ξεκάθαρο πέναλτι που έκανε ο τερματοφύλακας στα πόδια του Βέργου. Ο Βάτσιος παραβίασε το πρωτόκολλο του VAR, ενώ ο βοηθός Κόλλιας σε μια τέτοια οριακή φάση υπέδειξε σύμφωνα με τις οδηγίες το οφσάιντ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, (την στιγμή που κατέληξε άουτ), όμως ο Βάτσιος έκανε σοβαρό λάθος αφού έπρεπε να σφυρίξει το πέναλτι από την στιγμή που είναι ξεκάθαρο, στην συνέχεια από το VAR να τσεκάρουν αν υπήρχε οφσάιντ και αν υπήρχε να... υπερίσχυε το οφσάιντ. Αν δεν υπήρχε οφσάιντ, έπρεπε ο Πολυχρόνης να καλέσει τον Βάτσιο σε ανασκόπηση της φάσης για να πέναλτι στον Βέργο από τον Νικοπολίδη.

·         76': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Ρομπάιγ του Ατρομήτου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κόρνερ και έτσι αποστέρησε την εκτέλεση του κόρνερ από την ομάδα του Ατρομήτου).

 

  1. Την 2η αγωνιστική Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 4-0, έκανε 1 λάθος, στο 33', κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Φορτούνη.

 

  1. Την 5η αγωνιστική Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0, έκανε 1 λάθος (που τον διόρθωσε ο διαιτητής),

·         στο 51', κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε άμεσα οφσάιντ τον Μορόν, ο Διαμαντόπουλος δεν σφύριξε άμεσα (το σφύριξε αφού άφησε την επίθεση να ολοκληρωθεί, σουτ άουτ)…………

·         Επίσης υπήρξε μια αμφισβητούμενη φάση (γι αυτό και δεν μπορεί να χρεωθεί ως λάθος του βοηθού), στο 85', στο 3-0, ο τερματοφύλακας Καπίνο του Παναιτωλικού, μετά την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου προς την εστία, απέκρουσε την μπάλα οριακά της γραμμής, οι παίκτες του Παναιτωλικού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή και υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου. Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή και Κόλλια, όμως η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη από τα ριπλέι που έδειξαν, ότι η μπάλα έχει περάσει εξ ολοκλήρου την γραμμή τέρματος, εδώ για να φανεί η ορθότητα της απόφασης, θα χρειαζόταν η τεχνολογία γραμμής τέρματος (goal line technology).

 

  1. Επίσης έκανε 1 λάθος (μη σημαντικό) την 14η αγωνιστική.

 

Η συνολική βαθμολογία του ως βοηθός είναι (1089 βαθμοί : 13 αγώνες = 8,38), άρα ο Μ.Ο (μέσος όρος) του είναι 8,38.

 

Στους 11 αγώνες που ήταν AVAR, οι 8 ήταν σε (ΠΑΟΚ 3, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 & ΑΕΚ 1), επίσης σε 4 αγώνες έγιναν σημαντικά λάθη με ευθύνη και του VAR:

  1. Την 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 ΒΟΛΟΣ-ΛΑΜΙΑ 2-2,

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου) http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/08/blog-post_19.html

  1. Την 10η Αγωνιστική Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1, Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), VAR: Περράκης (Αθηνών), AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου). http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/11/blog-post_12.html
  2. Την 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0,

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου). «Συνεχίζεται το κυνήγι του Ολυμπιακού: Ζαμπαλάς και Παπαδόπουλος έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι» https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/72.html

  1. Την 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOFFS Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-1,

Διαιτητής: Λίντχουτ (ΠΟ Ολλανδίας), VAR: Κάμφιους (Ολλανδίας), AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου). «Ο Λίντχουτ «έπνιξε» πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ» http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/05/blog-post_16.html

Εκτός από τον παραπάνω αγώνα με ξένο διαιτητή στο VAR, ήταν ακόμη και στους 2 παρακάτω (που δεν έγιναν σημαντικά λάθη):

1.       Την 5η PLAY OFF Κυριακή 14 Απριλίου 2024 ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 2-0, Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), VAR: Μπλανκ (Ολλανδία), ΑVAR: Κόλλιας (Ηπείρου).

2.       7η PLAY OFFS Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1, Διαιτητής: Ομπρένοβιτς (Σλοβενία), VAR: Γιουγκ (Σλοβενίας), AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου). Έβγαζαν μάτια τα δυο μέτρα και δυο σταθμά του Ομπρένοβιτς για να φρενάρει τον Ολυμπιακό – Κωμωδία των Σλοβένων για να ακυρώσουν το γκολ του Γιόβετιτς - Επιθετικό φάουλ στον Ντόη πριν το γκολ του Άρη. http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_324.html

 

Επίσης στο link https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/06/avar_24.html  μπορείτε να δείτε και την περσινή του απόδοση «Κόλλιας: Θετική η απόδοση του ως βοηθός, με ερωτηματικό οι δύο αγώνες που ήταν AVAR και έγιναν λάθη υπέρ ΠΑΟΚ & ΑΕΚ». (Σάββατο, Ιουνίου 24, 2023).

 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους φετινούς αγώνες του με την απόδοση του, καθώς και με την ενδεικτική βαθμολόγηση του:

 

 

Απαρατήρητος ο Περράκης: Καλή η διαιτησία του - Από μια γκέλα οι Κόλλιας και Μεϊντανάς

SUPER LEAGUE 2023-2024 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 4-0

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών), Βοηθοί: Μεϊντανάς (Αχαϊας), Κόλλιας (Ηπείρου), 4ος: Ματσούκας (Αιτ/νιας), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Παρατηρητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

33': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Φορτούνη.

34': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, που μετά την σέντρα που έκανε ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/08/blog-post_645.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,3

 

 

SUPER LEAGUE 2023-2024 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Βοηθοί: Κόλλιας, Διαμάντης (Ηπείρου), 4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR: Περράκης (Αθηνών), AVAR: Νιδριώτης (Αθηνών), Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης).

51': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε άμεσα οφσάιντ τον Μορόν, ο Διαμαντόπουλος δεν σφύριξε άμεσα (το σφύριξε αφού άφησε την επίθεση να ολοκληρωθεί, σουτ άουτ). Ο ρεπόρτερ είπε ότι, όπως ανέφερε ο Διαμαντόπουλος στον βοηθό του, δεν πήρε την φάση του οφσάιντ μόνος του πάνω του, αλλά γιατί δεν τον άκουσε από την ενδοεπικοινωνία, εκείνη την στιγμή είπε ότι δεν λειτούργησε; (Αυτό θα το πούμε ως δικαιολογία; ή ως… κόλπο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;.....). Αν η ίδια φάση ήταν σε παίκτη του Παναιτωλικού, θα έκανε το ίδιο;

54': Ο Κόλιας σε οριακή φάση σωστά δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Μορόν του Άρη, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, ο αμυντικός του Παναιτωλικού απέκρουσε την μπάλα οριακά επί της γραμμής τέρματος, ο διαιτητής ζήτησε έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR, καθώς η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή τέρματος.

85': Στο 3-0, ο τερματοφύλακας Καπίνο του Παναιτωλικού, μετά την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου προς την εστία, απέκρουσε την μπάλα οριακά της γραμμής, οι παίκτες του Παναιτωλικού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή και υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου. Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή και Κόλλια, όμως η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη από τα ριπλέι που έδειξαν, ότι η μπάλα έχει περάσει εξ ολοκλήρου την γραμμή τέρματος, εδώ για να φανεί η ορθότητα της απόφασης, θα χρειαζόταν η τεχνολογία γραμμής τέρματος (goal line technology).

89': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Παναγίδη του Άρη.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/blog-post_91.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,3

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 17.30

ΒΟΛΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 2-1

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας), Βοηθοί: Κόλλιας, Λιόντος (Ηπείρου), 4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), VAR: Γκάμαρης (Αθηνών), AVAR: Σινιοράκης (Χανίων), Παρατηρητής: Γκάγκας (Λάρισας)

O Α΄ βοηθός Κόλλιας δεν είχε κάποια σημαντική φάση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/var_28.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23 11η Αγωνιστική Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ 3-0

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς), Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Κόλλιας (Ηπείρου),

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Βεργέτης Χρ. (Αρκαδίας), ΑVAR: Στεφανής (Καρδίτσας),

Παρατηρητής: Γκάγκας (Λάρισας)

Ο Β΄ βοηθός Κόλλιας δεν είχε κάποια σημαντική φάση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/11/92.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

Ο Κουμπαράκης… δήλωσε βροντερό παρών, εντυπωσιακός ο Κόλλιας

-Ο ρέφερι της ΕΠΣ Κυκλάδων σφύριξε για πρώτη φορά φέτος και ενώ πέρσι διαιτήτευσε τρία παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας, επειδή προερχόταν από τραυματισμό. Σημειώστε ότι τον έβγαλαν από τον πίνακα των διεθνών διαιτητών.

-Ο βοηθός της ΕΠΣ Ηπείρου «έπιασε» πολύ δύσκολη φάση στο 3-0, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.  Πολύ δύσκολη φάση αλλά σωστή απόφαση για τον Κόλλια ήταν και αυτή του 2-0.

SUPERLEAGUE 2023/24 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 3-0

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου), Χριστοδούλου (Ημαθίας)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), ΑVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

31': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Τετέι της Κηφισιάς, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

61': Στο 2-0 του Παναιτωλικού έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR αν στο ξεκίνημα της επίθεσης υπήρξε οφσάιντ και συμφώνησε με την απόφαση του Κόλλια που σωστά σε οριακή φάση δεν είχε υποδείξει οφσάιντ.

78': Στο 3-0 του Παναιτωλικού έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR αν υπήρξε οφσάιντ και συμφώνησε με την απόφαση του Κόλλια που σωστά σε πολύ δύσκολη φάση δεν είχε υποδείξει οφσάιντ τον σκόρερ Ντουάρτε που ήταν σε κανονική θέση, (ενώ οι Μλάντεν και Πέντρο Σίλβα που ήταν σε αντικανονική θέση δεν έκαναν κίνηση για την μπάλα, ο Οικονόμου που έκανε κίνηση για κεφαλιά φαίνεται να ήταν στην ίδια ευθεία).  Δείτε τη φωτογραφία της φάσης στο πάνω μέρος.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/blog-post_2.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,6

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-4

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας), Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), ΑVAR: Στεφανής (Καρδίτσας), Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

6': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Μιριτέλο του Αστέρα Τρίπολης. Το υπέδειξε μετά το σουτ στην εστία που απέκρουσε ο τερματοφύλακας, όμως ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί η επίθεση.

66-67’: Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Ραχμάν Μπάμπα του ΠΑΟΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (πέτυχε γκολ ο Σαμάτα), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ ακυρώθηκε.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/1-4.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,3

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

ΒΟΛΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-2

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου), Ψύλλος (Λέσβου), 4ος: Ματσούκας (Αιτ/νίας), VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), ΑVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

Ο Α΄ βοηθός Κόλλιας δεν είχε κάποια φάση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/1-var-6-2.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

ΒΟΛΟΣ-ΠΑΟΚ 1-5

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Κόλλιας (Ηπείρου),

4ος: Τζήλος (Ηπείρου), VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

22-23': Στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR για το αν υπήρξε οφσάιντ ή χέρι από τον σκόρερ και σωστά συμφώνησε με τις αποφάσεις του Β΄ βοηθού και του διαιτητή αντίστοιχα.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/blog-post_46.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

Δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις, σωστές αποφάσεις από Τσιμεντερίδη, Καραγκιζόπουλο, Κόλλια

SUPERLEAGUE 2023/24 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ 4-0

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Κόλλιας (Ηπείρου), 4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

27': Σωστά ο Κόλλιας σε οριακή φάση δεν υπέδειξε οφσάιντ  (ήταν στην ίδια ευθεία) τον Ααρόν Λεγιά Ισεκά του ΟΦΗ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ενώ σε περίπτωση γκολ θα γινόταν έλεγχος από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ).

58': Στο 4-0 του Ολυμπιακού έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του Κόλλια, ο Φορτούνης δεν ήταν οφσάιντ, ήταν σε κανονική θέση.

87': Σωστά ο Κόλλιας σε οριακή φάση υπέδειξε οφσάιντ τον Αλεξανδρόπουλο του Ολυμπιακού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, ενώ σε περίπτωση γκολ θα γινόταν έλεγχος από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/blog-post_67.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5

 

 

SUPER LEAGUE 2023/24 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-3

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Βοηθοί: Κόλλιας, Μωυσιάδης (Ηπείρου), 4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου), Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

70': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ Μλάντεν του Παναιτωλικού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

90+4': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Μαυρία του Παναιτωλικού.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/var-4-1-0.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς), Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου), Αρμακόλας (Κυκλάδων),

4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Γκάμαρης (Αθηνών), AVAR: Σινιοράκης (Χανίων),

Παρατηρητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

69': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Σοφιανό του Πανσερραϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απέκρουσε ο τερματοφύλακας σε κόρνερ).

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/03/var_30.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

ΝΤΡΟΠΗ : Ο Βάτσιος και ο Πολυχρόνης "κουρέλιασαν" το πρωτόκολλο του VAR – Υποτιμούν τη νοημοσύνη των φιλάθλων

SUPERLEAGUE 2023/24 PLAY OUTS 5η αγωνιστική Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), Boηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), 4ος: Περράκης (Αθηνών), VAR: Πολυχρόνης (Πιερίας), ΑVAR: Νιδριώτης (Αθηνών), Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

2': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Μενέντεθ της Κηφισιάς.

3': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Οζεγκοβιτς της Κηφισιάς.

72': Ο Κόλλιας σε οριακή  φάση υπέδειξε οφσάιντ τον Βέργο όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση που του έγινε πέναλτι και κακώς δεν το σφύριξε ο διαιτητής, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν μας έδειξαν την φάση κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, αφού ο Βέργος φαίνεται να είναι οριακά στην ίδια ευθεία και έπρεπε στην συνέχεια να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για το ξεκάθαρο πέναλτι που έκανε ο τερματοφύλακας στα πόδια του Βέργου. Ο Βάτσιος παραβίασε το πρωτόκολλο του VAR, ενώ ο βοηθός Κόλλιας σε μια τέτοια οριακή φάση υπέδειξε σύμφωνα με τις οδηγίες το οφσάιντ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, (την στιγμή που κατέληξε άουτ), όμως ο Βάτσιος έκανε σοβαρό λάθος αφού έπρεπε να σφυρίξει το πέναλτι από την στιγμή που είναι ξεκάθαρο, στην συνέχεια από το VAR να τσεκάρουν αν υπήρχε οφσάιντ και αν υπήρχε να... υπερίσχυε το οφσάιντ. Αν δεν υπήρχε οφσάιντ, έπρεπε ο Πολυχρόνης να καλέσει τον Βάτσιο σε ανασκόπηση της φάσης για να πέναλτι στον Βέργο από τον Νικοπολίδη.

76': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Ρομπάιγ του Ατρομήτου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κόρνερ και έτσι αποστέρησε την εκτέλεση του κόρνερ από την ομάδα του Ατρομήτου).

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/var_21.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,1

 

 

SUPER LEAGUE 2023/24 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOUTS Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΒΟΛΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Βοηθοί: Μωυσιάδης (Ηπείρου), Κόλλιας (Ηπείρου),

4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών),

Παρατηρητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας).

Ο Β΄ βοηθός Κόλλιας δεν είχε κάποια φάση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_179.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

Σχόλια