ΝΤΡΟΠΗ (update): Ο Βάτσιος και ο Πολυχρόνης "κουρέλιασαν" το πρωτόκολλο του VAR – Υποτιμούν τη νοημοσύνη των φιλάθλων


SUPERLEAGUE 2023/24

PLAY OUTS

5η αγωνιστική

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Boηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου),

Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

4ος: Περράκης (Αθηνών)

VAR: Πολυχρόνης (Πιερίας)

ΑVAR: Νιδριώτης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

2': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Μενέντεθ της Κηφισιάς.

3': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Οζεγκοβιτς της Κηφισιάς.

13': Σωστά ο Σπυρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ τον Τριμμάτη του Ατρομήτου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (άουτ).

14': Κακώς ο Βάτσιος σφύριξε φαουλ υπέρ της Κηφισιάς, ο Οζέγκοβιτς ήταν αυτός που έπεσε σκόπιμα πάνω στο πόδι του Αθανασίου και προκάλεσε την επαφή. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον Αθανασίου και από τον πάγκο του Ατρομήτου, καθώς και από τους παίκτες της Κηφισιάς που ζητούσαν από τον διαιτητή να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Αθανασίου για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

34': Υπήρξε πέσιμο του Ανγκιέλσκι του Ατρομήτου στην περιοχή της Κηφισιάς, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Πολυχρόνης) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Βάτσιου, ο Ανγκιέλσκι ήταν αυτός που προκάλεσε την επαφή, στην προσπάθεια του να σουτάρει χτύπησε με το πόδι πάνω στο πόδι του αντιπάλου του.

72': Ο Κόλλιας σε οριακή  φάση υπέδειξε οφσάιντ τον Βέργο όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση που του έγινε πέναλτι και κακώς δεν το σφύριξε ο διαιτητής, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν μας έδειξαν την φάση κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, αφού ο Βέργος φαίνεται να είναι οριακά στην ίδια ευθεία και έπρεπε στην συνέχεια να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για το ξεκάθαρο πέναλτι που έκανε ο τερματοφύλακας στα πόδια του Βέργου. Ο Βάτσιος παραβίασε το πρωτόκολλο του VAR, ενώ ο βοηθός Κόλλιας σε μια τέτοια οριακή φάση υπέδειξε σύμφωνα με τις οδηγίες το οφσάιντ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, (την στιγμή που κατέληξε άουτ), όμως ο Βάτσιος έκανε σοβαρό λάθος αφού έπρεπε να σφυρίξει το πέναλτι από την στιγμή που είναι ξεκάθαρο, στην συνέχεια από το VAR να τσεκάρουν αν υπήρχε οφσάιντ και αν υπήρχε να... υπερίσχυε το οφσάιντ. Αν δεν υπήρχε οφσάιντ, έπρεπε ο Πολυχρόνης να καλέσει τον Βάτσιο σε ανασκόπηση της φάσης για να πέναλτι στον Βέργο από τον Νικοπολίδη.

74': Ο Βάτσιος σφύριξε επιθετικό φάουλ (μέσα στην περιοχή πέναλτι της Κηφισιάς), για χέρι του Αγκιμπού και ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση, ενώ ήταν έτοιμος να σουτάρει προς την αντίπαλη εστία, η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη και έπρεπε να αφήσει να ολοκληρωθεί και στην συνέχεια σε περίπτωση γκολ να γινόταν έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR.

76': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Ρομπάιγ του Ατρομήτου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κόρνερ και έτσι αποστέρησε την εκτέλεση του κόρνερ από την ομάδα του Ατρομήτου).

90+7' Υπήρξε μια ένταση στους πάγκους και απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Κασναφέρη από τον πάγκο της Κηφισιάς

Κίτρινες κάρτες:

Ατρόμητος:

45+2' Ντιέγκο Βαλένσια

59' Αντώνης Τριμμάτης

74' Αγκιμπού Καμαρά

Κηφισιά:

26' Ντάριο Τσανατζίγια

33' Ματέους Σάντος

79' Φακούντο Σολόα

80' Λούκα Τσάπαν

90+4' Ιβάν Μιλίτσεβιτς

90+5' Γιάννης Νικοπολίδης

 

Σχόλια