Το… τσάμικο α λα ΠΑΟΚ των Κατσικογιάννη (κυρίως) και Ζαμπαλά - Οπως τα περιμέναμε - Ανοιχτά βιβλία οι διαιτητές


SUPERLEAGUE 2023/24

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

ΒΟΛΟΣ-ΠΑΟΚ 1-5

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου),

Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Τζήλος (Ηπείρου)

VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

2': Ο διαιτητής έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Βόλου μεταξύ κέντρου και περιοχής του ΠΑΟΚ για αντικανονικό μαρκάρισμα.

3-4': Οι παίκτες του Βόλου ζήτησαν πέναλτι όταν υπήρξε αντικανονικό απρόσεκτο μαρκάρισμα από πίσω του Μπάμπα στον Μύγα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR αλλά δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο να παρέμβει γιατί η παράβαση έγινε οριακά εκτός περιοχής πέναλτι, άρα ο διαιτητής κακώς δεν σφύριξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Μπάμπα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

9': Ο Κατσικογιάννης έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Ντέλετιτς του Βόλου για αντικανονική χρήση χεριού στο στήθος του αντιπάλου του με ριψοκίνδυνο τρόπο, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Λουτσέσκου και κακώς δεν του υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον προπονητή.

12': Υπήρξε πέσιμο του Ντέλετιτς του Βόλου στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν συνέστησε να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, υπήρξε κράτημα του Σάστρε στον Ντέλετιτς, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος και να μην μπορέσει να διεκδικήσει την μπάλα.

22-23': Στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR για το αν υπήρξε οφσάιντ ή χέρι από τον σκόρερ και σωστά συμφώνησε με τις αποφάσεις του βοηθού και του διαιτητή αντίστοιχα.

26': Υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Μιχαηλίδη του ΠΑΟΚ για ριψοκίνδυνο παίξιμο, από τον πάγκο του Βόλου ζήτησαν να τον αποβάλει με κόκκινη κάρτα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του διαιτητή, η προβολή με τις τάπες που έκανε προς τα πόδια του αντιπάλου του χαρακτηρίζεται ως ριψοκίνδυνο παίξιμο και όχι ως σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι.

28-34': Ο Μύγας του Βόλου πέτυχε γκολ, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση οφσάιντ συμπαίκτη του σκόρερ (και όχι του Μύγα), όταν είδε την φάση στην οθόνη σωστά αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ, αφού ο Ράσιτς επηρέασε τον αντίπαλο του μαρκαροντας τον για την μπάλα (κρατώντας τον) και σωστά ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ.

40': Ο Κατσικογιάννης έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Οζντόεφ του ΠΑΟΚ για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

42': Επίσης, έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ για ριψοκίνδυνο παίξιμο (πάτησε με τις τάπες του τον αντίπαλο του (Ντέλετιτς).

53': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Μπάμπα του ΠΑΟΚ για αντιαθλητική συμπεριφορά, κράτησε τον αντίπαλο του Μύγα και τον έριξε στο έδαφος.

64-66': Υπήρξε πέσιμο του Μωραϊτή του Βόλου μέσα στην περιοχή πέναλτι του ΠΑΟΚ την στιγμή που σουτάρει, ο Μιχαηλίδη του στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα κατάφερε και την έπαιξε πρώτος, στην συνέχεια παίζει την μπάλα και ο Μωραΐτης, ταυτόχρονα συγκρούστηκαν τα πόδια τους, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

Κίτρινες κάρτες:

Βόλος:

37' Καλογερόπουλος

80' Μωραΐτης

ΠΑΟΚ:

26' Μιχαηλίδης

Σχόλια