Σαμοΐλης: Κακώς η ΚΕΔ τον όρισε σε 22 αγώνες, με τόσα πολλά λάθη


-Έχει την μικρότερη βαθμολογία (8,25 Μ.Ο), μεταξύ των Αθηναίων βοηθών (και μη διεθνών βοηθών) πιστοποιμένων στο VAR.

 

 

ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Σαμοΐλης είναι 38 ετών (1986), αξιολογήθηκε στην 1η κατηγορία κατά την διάρκεια της σεζόν 2017-18 και έχει στην 1η κατηγορία περίπου 7 έτη.

Φέτος είχε συνολικά 22 ορισμούς (8 ως βοηθός και 14 ως AVAR), όμως η ΚΕΔ κακώς του έδωσε τόσους πολλούς ορισμούς, καθώς είχε πολλά λάθη (7), ενώ σε σύγκριση με άλλους βοηθούς που είχαν λιγότερα σημαντικά λάθη, η ΚΕΔ κακώς τους έδωσε λιγότερους ορισμούς.

Από τους 8 αγώνες που ήταν βοηθός, στους 4 αγώνες είχε αναμενόμενη απόδοση.

Στους άλλους 4 αγώνες έκανε 7 λάθη:

Tην 7η αγωνιστική ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0, έκανε 1 σημαντικό λάθος, στο 90+3' κακώς βιάστηκε και υπέδειξε ΑΜΕΣΑ οφσάιντ τον Αμαράλ της Λαμίας, ενώ αυτός δεν είχε καμία συμμετοχή στην φάση, η μπάλα κατέληξε στον Τσιλιανίδη που ήρθε από κανονική θέση, με την λανθασμένη υπόδειξη του, ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση της Λαμίας.

Διαβάστε περισσότερα για…. «Οι γκέλες του Σαμοΐλη στη Λαμία……..» http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/blog-post.html

Την 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΗΣ-ΟΦΗ 1-0, έκανε 1 σοβαρό σημαντικό λάθος, στο 75-76' κακώς ο Σαμοΐλης υπέδειξε αράουτ χωρίς να έχει περάσει εξ' ολοκλήρου η μπάλα την πλάγια γραμμή (74:57), ο Aμπάντα έκανε βαθιά μπαλιά προς την περιοχή πέναλτι του Άρη και στην συνέχεια ακούγεται το σφύριγμα του διαιτητή (74:58), ενώ αφού ολοκληρώθηκε το σφύριγμα του, ο Ντίκο στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (75:00). Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR, όμως δεν μπορούσε να κάνει παρέμβαση για να μετρήσει το γκολ, γιατί αυτό επιτεύχθηκε μετά το σφύριγμα του διαιτητή. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον ΟΦΗ.

«Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα»  http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/0-1.html

Την 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-1, έκανε 1 σημαντικό λάθος, (αλλά διορθώθηκε μέσω VAR), κακώς στο 60-61΄δεν είχε υποδείξει οφσάιντ (σε πολύ οριακή φάση) τον σκόρερ Παλάσιος του Παναθηναϊκού, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Παλάσιος ήταν οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

Επίσης έκανε 4 λάθη (μη σημαντικά), 3 λάθη την 7η & 1 την 10η.

 

Η συνολική βαθμολογία του ως βοηθός είναι (660 βαθμοί : 8 αγώνες = 8,25), άρα ο Μ.Ο (μέσος όρος) του είναι 8,25.

 

Στους 14 αγώνες που ήταν AVAR σε 6 αγώνες έγιναν σημαντικά λάθη με ευθύνη και του VAR:

1.       Την 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-4, VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), ΑVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών). «Ντρέπεται και η ντροπή: Τα «όργια» του Ευαγγέλου υπέρ του Παναθηναϊκού». http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/blog-post_389.html

2.       Την 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0, VAR: Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών), «Τσέτσιλας: Έδωσε δυο πέναλτι στον ΠΑΟΚ, λάθος το δεύτερο (πού ήταν ο Τζήλος;)». http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/blog-post_67.html

3.       Την 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024  ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-2,  VAR: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας), AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών), «Στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα «έγραψε» το... μπλακ άουτ του VAR και η κουβεντούλα των Γιαννάκη, Βάτσιου στην αναμονή για την είσοδο των ομάδων για το β’ μέρος που… συνέλαβε η κάμερα. Όπως διέρρευσαν το VAR σταμάτησε το διάστημα '78'-82' (για να μην δώσουν από το VAR ,ότι το γκολ της ΑΕΚ μπήκε με το χέρι του Πόνσε;)». http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/4-2-pic.html

4.       Την 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2,

VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), ΑVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών),

«Ψιτ, σας βλέπουν! Νέο σπρώξιμο της Κηφισιάς, Γκορτσίλας και Τσακαλίδης αδίκησαν (pic) τον Παναιτωλικό. -Ο Θεσσαλονικιός δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα, μετά τα «όργια» ως VAR στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 2-2 και για μια ακόμη φορά, αυτή τη φορά ως διαιτητής, έδειξε πόσο απαράδεκτος είναι». http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/03/blog-post_72.html

5.       Την 3η PLAY OUTS Σάββατο 6 Απριλίου 2024 ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-1,

VAR: Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών),

«Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα: Η UEFA (pic) εκθέτει Πουλικίδη, Τζήλο αλλά και την εκπαίδευση του Μάνταλου – Σε μια χώρα με κανονικό ποδόσφαιρο ο σούπερ εκπαιδευτής θα είχε παραιτηθεί και οι διαιτητές θα είχαν πάει σπίτι τους - Τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται ούτε στο τοπικό». http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/uefa-pic.html

6.       Την 6η PLAYOUTS Σάββατο 27 Απριλίου 2024 ΒΟΛΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0,

VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών),

«Ο τραγικός Ζαμπαλάς, έγινε ακόμη χειρότερος επειδή αγνόησε τον Μανούχο που έπρεπε να παρέμβει και σε δεύτερη περίπτωση». http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_179.html

 

Θα πρέπει επίσης να θυμηθούμε και το παρακάτω σημαντικό λάθος που έκανε την σεζόν 2021-22, 5η Play off  18/4/2022 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ 2-3 (AVAR ΣΑΜΟΪΛΗΣ),

«Σφαγή» του ΠΑΣ Γιάννινα: Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας – Προκλητική απόφαση η ακύρωση του γκολ κατά της ΑΕΚ».

Στο 24 - 26': Αρχικά ο Μεϊντανάς δεν υπέδειξε οφσάιντ σε γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, με το οποίο θα γινόταν το 1-1. Όμως μετά από έλεγχο που έγινε από το VAR με χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε. Πρόκειται για προκλητική απόφαση. Και στη φωτογραφία που έδειξαν φαίνεται πως η γραμμή έχει μπει λάθος, έχει μπει στον αγκώνα και όχι στη μασχάλη. Έκανε μεγάλο λάθος ο Πορτογάλος Εστέβες που ήταν στο VAR & (ο AVAR ο Σαμοΐλης) (το γκολ το έβαλε ο Σάλιακας αλλά υπέδειξαν οφσάιντ τον Περέα).  http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/04/blog-post_38.html

Επίσης στο link https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/06/avar.html μπορείτε να δείτε και την περσινή του απόδοση «Σαμοϊλης: Με τρεις... γκέλες σε εννέα αγώνες, φάλτσο και ως AVAR» (Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2023).

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους φετινούς αγώνες του με την απόδοση του, καθώς και με την ενδεικτική βαθμολόγηση του:

 

 

 

SUPER LEAGUE 2023-2024  3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-2

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών), Βοηθοί: Σαμοϊλης (Αθηνών), Νιδριώτης (Αθηνών),

4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), AVAR: Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής), Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης).

31': Σωστά ο Σαμοϊλης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Άρη όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

60': Σωστά ο Σαμοϊλης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/var_3.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:8,4

 

 

Οι γκέλες του Σαμοΐλη στη Λαμία και το ντεμπούτο του Τσιάρα

SUPERLEAGUE 2023-24 7η αγωνιστική Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας), Βοηθοί: Σαμοΐλης (Αθηνών), Παπαδάκης (Ηρακλείου),

4ος: Ανδριανός (Αχαΐας), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), AVAR: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)

63': Κακώς ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ τον Ακούνια της Λαμίας, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, (η μπάλα κατέληξε πλάγιο άουτ υπέρ του Παναιτωλικού).

73': Κακώς ο Σαμοΐλης υπέδειξε φάουλ μπροστά του και ενημέρωσε τον διαιτητή να υποδείξει την κίτρινη κάρτα στον Πέντρο Σίλβα του Παναιτωλικού που κακώς του υπέδειξε, ο παίκτης του Παναιτωλικού έπαιξε κανονικά πρώτα την μπάλα και η όποια επαφή υπήρξε με τον αντίπαλο του κρίνεται φυσιολογική. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο και τους παίκτες του Παναιτωλικού.

83': Ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ τον Ακούνια της Λαμίας, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού, (όμως από την κάμερα που έδειξαν από το κέντρο του γηπέδου, φαίνεται ότι πιθανόν να το υπέδειξε κακώς).

90+3': Κακώς ο ο Σαμοΐλης βιάστηκε και υπέδειξε ΑΜΕΣΑ οφσάιντ τον Αμαράλ της Λαμίας, ενώ αυτός δεν είχε καμία συμμετοχή στην φάση, η μπάλα κατέληξε στον Τσιλιανίδη που ήρθε από κανονική θέση, με την λανθασμένη υπόδειξη του, ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση της Λαμίας.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/blog-post.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,0

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΕΚ 1-1

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων), Βοηθοί: Σαμοΐλης, Κολλιάκος (Αθηνών), 4ος: Βεργέτης Χ. (Αρκαδίας), VAR: Φωτιάς (Πέλλας), AVAR: Βεργέτης Δ. (Αργολίδας), Παρατηρητής: Μάνταλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

8': Σωστά ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ τον Τσούμπερ της ΑΕΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (έκανε πάσα στον συμπαίκτη του Πόνσε που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γκολ), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Φωτιάς) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

12': Κακώς ο ίδιος βοηθός δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Σιντιμπέ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (σουτ άουτ).

28-30': Σωστά (πάλι) ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Ελίασον της ΑΕΚ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

-Η διαρροή της ΑΕΚ αναφέρει: ««Πρώτα απ' όλα δεν δικαιολογούμαστε γι' αυτό που έγινε απόψε αγωνιστικά. Έπρεπε σε κάθε περίπτωση να είμαστε καλύτεροι από αυτό που παρουσιάσαμε και να κερδίσουμε αυτό το ματς. Όμως δε μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο της προπαγάνδας με την ΑΕΚ και να συμβαίνουν τελικά αυτά που συμβαίνουν σε βάρος μας. Απόψε με πρωταγωνιστή και τον διαιτητή αλλά κυρίως τον VAR Φωτιά που δεν έχει καμία δικαιολογία έχουν γίνει απίστευτα πράγματα. Κοιτάμε την φάση της ανατροπής του Λιβάι, το γκολ της Κηφισιάς και την πάσα με το χέρι του Τετέι κι αναρωτιόμαστε τι έχει γίνει».

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/11/var_5.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4 

 

Άρης-ΟΦΗ 1-0: Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα

SUPERLEAGUE 2023/24 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΑΡΗΣ-ΟΦΗ 1-0

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών), Βοηθοί: Σαμοΐλης (Αθηνών), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), 4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), VAR: Πολυχρόνης (Πιερίας),

ΑVAR: Απτόσογλου (Αθηνών), Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

49': Σωστά ο Σαμοϊλης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Άρη.

75-76' : Σοβαρό λάθος του Σαμοϊλη που υπέδειξε αράουτ χωρίς να έχει περάσει εξ' ολοκλήρου η μπάλα την πλάγια γραμμή (74:57), ο Aμπάντα έκανε βαθιά μπαλιά προς την περιοχή πέναλτι του Άρη και στην συνέχεια ακούγεται το σφύριγμα του διαιτητή (74:58), ενώ αφού ολοκληρώθηκε το σφύριγμα του, ο Ντίκο στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (75:00). Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR, όμως δεν μπορούσε να κάνει παρέμβαση για να μετρήσει το γκολ, γιατί αυτό επιτεύχθηκε μετά το σφύριγμα του διαιτητή. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον ΟΦΗ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/0-1.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7,9

 

 

SUPERLEAGUE 23/24 18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-2

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών), Βοηθοί: Σαμοΐλης (Αθηνών), Μηνούδης (Πιερίας), 4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Περράκης (Αθηνών), ΑVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Ο Α΄ βοηθός Σαμοΐλης δεν είχε κάποια φάση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/0-2.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 20ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών), Βοηθοί: Φωτόπουλος, Σαμοΐλης (Αθηνών), 4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), AVAR: Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής), Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)

81': Σωστά ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ τον Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

90+1': Σωστά ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/blog-post_404.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

Ο Ευαγγέλου (σωστά) δεν χαρίστηκε στον Σένκεφελντ, η ευθύνη και του Σιδηρόπουλου στη μη αποβολή του Μποτία, το λάθος του Σαμοΐλη και οι πολλές φάσεις του Απτόσογλου

SUPER LEAGUE 2023/24 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-1

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών), Βοηθοί: Απτόσογλου, Σαμοΐλης (Αθηνών), 4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), AVAR: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Παρατηρητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

58': Σωστά ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ τον Παλάσιος παίκτη του Παναθηναικού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

60-61': Κακώς ο Σαμοΐλης σε πολύ οριακή φάση δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Παλάσιος, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (Σιδηρόπουλος, Κωσταράς) κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Παλάσιος ήταν οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/blog-post_510.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,1

 

 

Από δυο υποδείξεις οι βοηθοί, η μια λάθος – Καμία φάση ο Γκάμαρης

SUPERLEAGUE 2023/24 PLAY OUTS 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών), Βοηθοί: Σαμοΐλης (Αθηνών), Νιδριώτης (Αθηνών), 4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR: Κατοίκος (Αθηνών), ΑVAR: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

51': Σωστά ο Σαμοΐλης υπέδειξε οφσάιντ  τον Σομποτσίνσκι ΠΑΣ Γιάννινα.

84': Σωστά ο Σαμοΐλης υπέδειξε Οφσάιντ τον Τζίμα του ΠΑΣ Γιάννινα.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_14.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

Σχόλια