Ο Κατοίκος δεν… άκουσε το VAR και «έπνιξε» πέναλτι υπέρ του Αστέρα, σωστό το πέναλτι υπέρ του Αρη


SUPER LEAGUE 2023-2024

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-2

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)

Βοηθοί: Σαμοϊλης (Αθηνών),

Νιδριώτης (Αθηνών)

4ος: Πουλικίδης (Δράμας)

VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

AVAR: Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

 

21': Σωστά ο Νιδριώτης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Αστέρα Τρίπολης όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

31': Σωστά ο Σαμοϊλης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Άρη όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

45-45+3': Κακώς σφύριξε ο Κατοίκος επιθετικό φάουλ σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης μέσα στην περιοχή του Άρη, ο VAR (Τσακαλίδης) έλεγξε την φάση για παράβαση πέναλτι (χέρι) που προηγήθηκε του φάουλ και συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για το πέναλτι, όταν είδε την φάση κακώς παρέμεινε στην αρχική του απόφαση, έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι, γιατί το χέρι του αμυντικού του Άρη (Σαμόρα) ήταν σε αφύσικη θέση μακριά από το σώμα του. (Δυο λεπτά έκανε ο Κατοίκος έλεγχος της φάσης).

60': Σωστά ο Σαμοϊλης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.

61': Στο 2-1 του Άρη έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Νιδριώτη που σωστά δεν είχε υποδείξει οφσάιντ και μέτρησε κανονικά το γκολ.

80-82': Ο Κατοίκος σωστά σφύριξε πέναλτι υπέρ του Άρη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Τσακαλίδης) αι σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, ο τερματοφύλακας ανέτρεψε αντικανονικά τον Μορόν του Άρη και σωστά του υπέδειξε κίτρινη κάρτα. Με την εκτέλεση του έγινε το 3-1.

 

Σχόλια