Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα: Η UEFA (pic) εκθέτει Πουλικίδη, Τζήλο αλλά και την εκπαίδευση του Μάνταλου – Σε μια χώρα με κανονικό ποδόσφαιρο ο σούπερ εκπαιδευτής θα είχε παραιτηθεί και οι διαιτητές θα είχαν πάει σπίτι τους - Τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται ούτε στο τοπικό


SUPER
LEAGUE 2023/24

PLAY OUTS

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας),

Βεργέτης (Αργολίδας)

4ος: Γκάμαρης (Αθηνών)

VAR: Τζήλος (Λάρισας)

AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

16': Σωστά ο Βεργέτης υπέδειξε οφσάιντ τον Μπάκου του ΟΦΗ.

22-29': Αρχικά ο Πουλικίδης είχε υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Εραμούσπε του ΠΑΣ Γιάννινα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR (= Τζήλος), κακώς συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για κόκκινη κάρτα, αφού είδε την φάση ο διαιτητής κακώς άλλαξε την αρχική του απόφαση και απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Εραμούσπε, δεν υπήρχαν όλα αυτά τα κριτήρια που χρειάζονται για να κρίνουν ότι ο παίκτης αποστέρησε προφανή ευκαιρία για γκολ (κατεύθυνση μπάλας, ταχύτητα μπάλας, θέση υπολοίπων αμυντικών).

Παρόμοια φάση υπάρχει στο βίντεο Β 2, από το εκπαιδευτικό υλικό της UEFA που αναφέρει για YELLOW CARD, stopping a promising attack. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Αξίζει να αναφερθεί ότι όταν ο διαιτητής υπέδειξε την κίτρινη κάρτα, κανένας από τους παίκτες του ΟΦΗ δεν του ζήτησαν ή διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη κάρτα. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε αξιωματούχο του.

Ενώ η φάση κράτησε 7' κακώς υπέδειξαν μόνο 5' καθυστέρηση στο Α ημίχρονο.

64-66': Κακώς ο Πετρόπουλος σε πολύ οριακή φάση δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Ααρόν Λεγιά Ισεκά όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (γκολ 4-0), όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο σκόρερ ήταν οφσάιντ όταν δέχτηκε την μπάλα από το σουτ του τερματοφύλακα του και το γκολ σωστά ακυρώθηκε.

84': Ο Βεργέτης σε πολύ οριακή φάση υπέδειξε οφσάιντ τον Ροσέρο του ΠΑΣ Γιάννινα, (από το ριπλέι που έδειξαν δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν ήταν σε αντικανονική θέση ή στην ίδια ευθεία), σε μια τέτοια πολύ οριακή φάση έκανε λάθος που το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ, έπρεπε να αφήσει την φάση να ολοκληρωθεί και σε περίπτωση γκολ θα γινόταν χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ.

Κίτρινες κάρτες:

ΟΦΗ:

ΠΑΣ Γιάννινα:

49' Κάρλες Σόρια

Μάριος Τσαούσης

67' Γιαν Σομποτσίνσκι

57' Πέδρο Κόντε

Μετά από την καταδικαστική απόφαση του διαιτητή ΠΟΥΛΙΚΙΔΗ και του VAR ΤΖΗΛΟΥ, που καταδίκασαν τον ΠΑΣ ΓΙΆΝΝΙΝΑ σε υποβιβασμό, έβγαλαν στο επίσημο site τους την παρακάτω ανακοίνωση:  

«Κοκκίνησε» και η ντροπή με το χειρουργείο του Κωνσταντίνου Πουλικίδη και των συνεργατών του. Με την βοήθεια του Αθανάσιου Τζήλου αποφάσισε να αφήσει με το έτσι θέλω τον ΠΑΣ Γιάννινα με παίκτη λιγότερο σε ένα ματς στο οποίο κρινόταν μια κατηγορία. Φαίνεται πως το ποδόσφαιρο παίζεται με τους δικούς τους κανόνες.



Σχόλια