«Σφαγή» του ΠΑΣ Γιάννινα: Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας – Προκλητική απόφαση η ακύρωση του γκολ κατά της ΑΕΚ


SUPER LEAGUE 2021-22

Play off

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ 2-3

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών),

Μεϊντανάς (Αχαϊας)

4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

VAR: Εστέβες (Πορτογαλία)

AVAR: Σαμοϊλης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Βλάχος (Γρεβενών)

3': Σωστά ο Απτόσογλου υπέδειξε οφσάιντ τον Τσούμπερ της ΑΕΚ.

5': Ο Μεϊντανάς υπέδειξε οφσάιντ τον Περέα του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το σφύριγμα του διαιτητή για φάουλ που του έκανε ο Μήτογλου την στιγμή που έφευγε μόνος στο τέρμα της ΑΕΚ. Από το ριπλέι που έδειξαν δεν φαίνεται ταυτόχρονα ο παίκτης που κάνει το σουτ προς τον Περεα για να δούμε αν πράγματι είχε σωστή απόφαση ο βοηθός.

7': Σωστά ο Απτόσογλου υπέδειξε οφσάιντ σε βάρος του Τσούμπερ της ΑΕΚ.

12': Σωστά ο Μεϊντανάς υπέδειξε οφσάιντ τον Γκαρντάβσκι του ΠΑΣ Γιάννινα.

15': Ο Μανούχος έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Μήτογλου της ΑΕΚ για διπλό ριψοκίνδυνο παίξιμο, στον Πίρσμαν και Γκαρντάβσκι. Διαμαρτυρήθηκε όλο το γήπεδο.

19’: Σωστά ο Απτόσογλου υπέδειξε οφσάιντ τον Αραούχο της ΑΕΚ.

24' - 26': Αρχικά ο Μεϊντανάς δεν υπέδειξε οφσάιντ σε γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, με το οποίο θα γινόταν το 1-1. Το έβαλε ο Σάλιακας αλλά υπέδειξαν οφσάιντ τον Περέα. Ομως μετά από έλεγχο που έγινε από το VAR με χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε. Πρόκειται για προκλητική απόφαση. Και στη φωτογραφία που έδειξαν φαίνεται πως η γραμμή έχει μπει λάθος, έχει μπει στον αγκώνα, όχι στη μασχάλη. Εκανε μεγάλο λάθος ο Πορτογάλος Εστέβες που ήταν στο VAR. Δείτε και τη φωτογραφία.

27': Σωστά ο Απτόσογλου υπέδειξε οφσάιντ τον Αραούχο της ΑΕΚ.

68' - 71': Στο 3-1 υπέρ της ΑΕΚ έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR με χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, σωστά ο Μεϊντανάς στο ξεκίνημα της φάσης δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Γκαρσία και το γκολ σωστά κατακυρώθηκε. (Ο Γκαρσία πριν κάνει την ασίστ στον σκόρερ, σταμάτησε την κίνησή του, γιατί νόμιζε ότι ήταν οφσάιντ, γυρνώντας για να δει τον βοηθό και όταν είδε ότι είχε κάτω την σημαία, τότε την μεταβίβασε στον σκόρερ Αραούχο).

76': Κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Σάλιακα του ΠΑΣ Γιάννινα, το μαρκάρισμα που έκανε δεν ήταν ριψοκίνδυνο.

90+4’: Κακώς σφύριξε φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, δεν υπήρξε παράβαση πάνω στον Ανσαριφάρντ. Μετά από αυτή την λανθασμένη απόφαση του οι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν εναντίον του.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων που υπέδειξε και είχαν δίκιο, έπρεπε να υποδείξει τουλάχιστον 6'  (ειδικότερα 3' για τις έξι αλλαγές, 1:20"' για τον έλεγχο του VAR (69'-70':20") στο γκολ 1-3, 2' για τους δυο τραυματισμούς (στο 55' ο Μανταλος και στο 85' ο Τζαβέλλας)».

Σχόλια