Στάικος: Με σταθερότητα στην απόδοση του, καθώς και πέρσι ήταν θετική


ΣΤΑΪΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Στάικος είναι 36 ετών (1988) και στην 1η κατηγορία αξιολογήθηκε το 2021. Φέτος είχε συνολικά 20 ορισμούς (15 ως βοηθός και 5 ως AVAR). Είναι για 3η σεζόν στην 1η κατηγορία και ήταν βοηθός συνολικά σε 31 αγώνες (5 την 1η του σεζόν 2021-22, 11 την σεζόν 2022-23 και 15 την φετινή 2023-24). Από τους 31 αγώνες του, οι 13 ήταν: 4 με ΑΕΚ, 4 με Παναθηναϊκό, 3 με ΠΑΟΚ & 2 με Ολυμπιακό και η απόδοση του υποδειγματική. Η περσινή του απόδοση είχε χαρακτηριστεί θετική, καθώς σε 11 αγώνες έκανε δύο λάθη. Επίσης και  φέτος η απόδοση του ήταν με θετικό πρόσημο, αφού στους 15 αγώνες έκανε 2 λάθη σε πολύ οριακές φάσεις οφσάιντ, που για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, έγινε χρήση των τρισδιάστατων γραμμών του οφσάιντ από το VAR. 

 

Από τους 15 αγώνες που ήταν βοηθός, στους 13 αγώνες είχε πολύ καλή απόδοση.

Στους άλλους 2 αγώνες, (στους 2 προτελευταίους του για φέτος), έκανε τα παρακάτω λάθη:

1.       25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΜΙΑ 3-1, έκανε 1 λάθος (αλλά διορθώθηκε μέσω VAR), στο 81-82' ο Στάικος σε πολύ δύσκολη και οριακή φάση υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Αντζιέλσκι του Ατρομήτου (αρχικά στο πρώτο ριπλέι φαινόταν ο σκόρερ να είναι οριακά οφσάιντ), όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR έκαναν ένα κλικ πιο πίσω την μπάλα την στιγμή που φεύγει από το πόδι του συμπαίκτη του Κουέν και έτσι φάνηκε να είναι στην ίδια ευθεία. Αυτά είναι τα μαγικά του VAR, ένα κλικ μπροστά οφσάιντ, ένα κλικ πίσω όχι οφσάιντ, όλα για γέλια αυτά που βλέπουμε με το Ελληνικό VAR, με αυτούς εδώ δεν μπορούμε να πάμε στα playoffs. (Δείτε τις φωτογραφίες πως αλλοιώνεται το  VAR).



2.     3η PLAY OUTS Σάββατο 6 Απριλίου 2024 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2, έκανε 1 λάθος (αλλά διορθώθηκε μέσω VAR), στο 73', αρχικά ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης όταν ο Τσάπαν μάρκαρε απρόσεκτα τον Καλτσά, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR (= Μανούχος) ενημέρωσε τον διαιτητή ότι στο ξεκίνημα της επίθεσης ο Καλτσάς ήταν σε αντικανονική θέση οφσάιντ που κακώς δεν είχε υποδείξει ο Β βοηθός (Στάικος).

 

Η συνολική βαθμολογία του ως βοηθός είναι (1260 βαθμοί : 15 αγώνες = 8,38), άρα ο Μ.Ο (μέσος όρος) του είναι 8,38 και κατατάσσετε στις πρώτες θέσεις.

Άξιο αναφοράς είναι ότι όλες οι ενδεικτικές βαθμολογίες του μέχρι και την 22η αγωνιστική (σε 12 αγώνες) ήταν από 8,4 έως και 8,6, (όπως θα δείτε παρακάτω αναλυτικά σε κάθε αγώνα, 9 ήταν με 8,4, 2 με 8,5 & 1 με 8,6). Ενώ οι βαθμολογίες του στους 2 αγώνες που έκανε τα 2 του λάθη, ήταν με (8,2).

 

Ο 1ος του ορισμός ως AVAR ήταν την 7η αγωνιστική, αφού από την ΚΕΔ πιστοποιήθηκε το 2023. Στους 5 αγώνες που ήταν AVAR, σε 1 αγώνα την 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2, έγινε 1 σημαντικό λάθος στο 80-81΄ με ευθύνη του VARAVAR.

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Βοηθοί: Ψάρρης (Ζακύνθου), Κορωνάς (Πειραιά), 4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Κατοίκος (Αθηνών), AVAR: Στάικος (Λάρισας), Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας).

«Απόφαση κόντρα στο πρωτόκολλο του VAR στην Τρίπολη».

80-81': Ο Κορωνάς υπέδειξε οφσάιντ τον Ζοάο Πέδρο την στιγμή που συμπαίκτης του σουτάρει και πετυχαίνει γκολ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς αποφάσισε μόνος του, για μια φάση που πρέπει να κριθεί αν ο παίκτης επηρεάζει ή όχι το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, έπρεπε να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης και να αποφασίσει ο διαιτητής (ως τελικός κριτής) για το αν επηρεάζει ή όχι την φάση. Σε τέτοια περίπτωση που η απόφαση είναι «υποκειμενική», στο πρωτόκολλο του VAR αναφέρεται ότι η ανασκόπηση της φάσης από το διαιτητή είναι «ενδεδειγμένη». http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/var_20.html

 

Στους υπόλοιπους 4 παρακάτω αγώνες που ο Στάικος ήταν AVAR, δεν υπήρξαν λάθη με ευθύνη του VAR,:

1.       7η ΑΡΗΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-1

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας), Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), 4ος: Τζήλος (Λάρισας), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Στάικος (Λάρισας), Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας).

2.       16η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας), VAR: Παπαδόπουλος

(Μακεδονίας), AVAR: Στάικος (Λάρισας), Παρατηρητής: Ευθυμιάδης (Πιερίας)

3.       24η ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ 1-3

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας),

Σινιοράκης (Χανίων), 4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Περράκης (Αθηνών),

AVAR: Στάικος (Λάρισας), Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής).

4.       7η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Κολλιάκος (Αθηνών), Μπαλιάκας (Κοζάνης), 4ος: Βάτσιος (Ηπείρου), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Στάικος (Λάρισας), Παρατηρητής: Λαμπαδαρίου (ΚΕΔ/ΕΠΟ).

 

Επίσης στο link https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/06/blog-post_68.html μπορείτε να δείτε και την περσινή του απόδοση ««Ο απολογισμός των …………….Στάικου. Θετική η απόδοση του, σε 11 αγώνες έκανε δύο λάθη.». (Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2023).

 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους φετινούς αγώνες του με την απόδοση του, καθώς και με την ενδεικτική βαθμολόγηση του:

 

 

SUPER LEAGUE 2023-2024 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ 3-0 - ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ 1-0

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Τζιουβάρας (Κοζάνης), 4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

22': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

37': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα.

45+2': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από το πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε αξιωματούχο στον πάγκο του ΠΑΣ.

Πριν την έναρξη του Β ημιχρόνου υπήρξε βλάβη σε ένα από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου. Μετά από μισή ώρα αναμονής, ο διαιτητής αποφάσισε την διακοπή του αγώνα λόγω του τεχνικού προβλήματος.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε την Κυριακή 20/8.

56': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της Κηφισιάς.

77': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της Κηφισιάς.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/08/blog-post_25.html

ΒΑΒΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPER LEAGUE 2023-2024 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Μηνούδης (Πιερίας),

4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου),

AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

83': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Πανσερραϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/9.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPER LEAGUE 2023-2024 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΟΛΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Μπαλιάκας (Κοζάνης), 4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

Ο A΄ βοηθός Στάικος δεν είχε κάποια σημαντική φάση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/var_24.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPER LEAGUE 2023-24 ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Βοηθοί: Μεϊντανάς (Αχαΐας), Στάικος (Λάρισας), 4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών), Παρατηρητής: Θάνος (Ηπείρου)

24': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Μπουζούκη του Παναιτωλικού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

44': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Ζοάο Πέντρο του Παναιτωλικού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

63': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Αραούχο της ΑΕΚ.

67': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Χατζησαφί ης ΑΕΚ.

90+6': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Μανταλο της ΑΕΚ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση. Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/blog-post_11.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5

 

 

Χωρίς δύσκολη φάση ο Πουλικίδης, σωστοί οι βοηθοί

SUPER LEAGUE 2023-24 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 22 Οκτωβρίου  2023

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας), Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Στάικος (Λάρισας)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

38': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Βαλένσια του Ατρομήτου.

51-53': Στο γκολ 2-0 του ΠΑΟΚ έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR αν η μπάλα πριν το γκολ, είχε εξέλθει εκτός της πλάγιας γραμμής, (ο Β βοηθός Στάικος δεν υπέδειξε αράουτ), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και ενημέρωσε τον διαιτητή ότι η μπάλα δεν είχε βγει εξ ολοκλήρου, από το πλάνο που μας έδειξαν δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η μπάλα ήταν εξ ολοκλήρου εκτός.

62': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Σαμάτα του ΠΑΟΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση και σωστά ακυρώθηκε το γκολ μετά και από την επιβεβαίωση από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ.

84': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Μπράντον του ΠΑΟΚ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και ακυρώθηκε σωστά το γκολ. Επίσης ελέγχθηκε και αν πριν το γκολ υπήρξε παράβαση πέναλτι, που σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

90': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/blog-post_726.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,6

 

 

SUPER LEAGUE 2023-24 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΒΟΛΟΣ-ΑΡΗΣ 0-2

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Νίκζας (Λάρισας), 4ος: Ματσούκας (Αιτ/νιας), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), VAR: Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής), Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας)

33': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Μορόν του Άρη.

80': Ο βοηθός Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Ενγκίν του Βόλου, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, το ριπλέι που έδειξαν δεν ήταν από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

85’: Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Ντέλετιτς του Βόλου, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/11/var-36-57.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ 4-0

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Στάικος (Λάρισας), 4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), ΑVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας),

Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

19': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Φελίπε του ΟΦΗ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

35': Ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/pics-1-0.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-2

Διαιτητής: Μανούχος (Αργαλίδας), Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Στάικος (Λάρισας), 4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), VAR: Βεργέτης (Αρκαδίας), ΑVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας),

Παρατηρητής: Θάνος (Ηπείρου),

41': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Φρεντερίκο Ντουάρτε του Παναιτωλικού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

43': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Πέδρο Τορεχόν του Παναιτωλικού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/pic.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 1-1

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας),  Μπαλιάκας (Κοζάνης),

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Τσαγκαράκης (Χανίων), ΑVAR: Σινιοράκης (Χανίων),

Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας),

1' & 8': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Άλεξιτς του Πανσερραϊκού.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/blog-post_19.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-2

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Κορωνάς (Πειραιά),

4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Τσαγκαράκης (Χανίων), ΑVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής),

Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

56': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/blog-post_993.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΑΕΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4-2

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Στάϊκος (Λάρισας)

4ος: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

27-28': Στο γκολ 2-0 της ΑΕΚ έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR για το αν ήταν οφσάιντ ο σκόρερ Πόνσε, μετά τον έλεγχο ο Ευαγγέλου ενημέρωσε τον Κατσικογιάννη ότι σωστά ο Στάικος δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ αφού ήταν σε κανονική θέση και σωστά μέτρησε το γκολ.

30': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Αμραμπατ της ΑΕΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (άουτ).

68': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Κρεσπί του Αστέρα Τρίπολης, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/blog-post_42.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας), Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Στάικος (Λάρισας),

4ος: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), VAR: Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου),

Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

47': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Αλεξιτς του Πανσερραϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

90+1': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Πεταυράκη του Πανσερραϊκού.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/0-3.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:  8,4

 

 

Φάσεις στο 49’ και στο 81’: Οι αποδείξεις ότι αλλοιώνεται και το VAR (pics) Το λάθος του Τσιάρα στο 85’

SUPERLEAGUE 2023/24 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΜΙΑ 3-1

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας), Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Ψύλλος (Λέσβου), 4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

13': Ο Στάικος υπέδειξε σε οριακή φάση οφσάιντ τον Καρλίτος της Λαμίας, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην απόλυτη ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

63-65': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Βαλέντσια του Ατρομήτου, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και δεν μέτρησε το γκολ.

77-78': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ του Ατρομήτου Κεσριντά, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

81-82': Ο Στάικος σε πολύ δύσκολη και οριακή φάση υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Αντζιέλσκι του Ατρομήτου (αρχικά στο πρώτο ριπλέι φαινόταν ο σκόρερ να είναι οριακά οφσάιντ), όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR έκαναν ένα κλικ πιο πίσω την μπάλα την στιγμή που φεύγει από το πόδι του συμπαίκτη του Κουέν και έτσι φάνηκε να είναι στην ίδια ευθεία. Αυτά είναι τα μαγικά του VAR, ένα κλικ μπροστά οφσάιντ, ένα κλικ πίσω όχι οφσάιντ, όλα για γέλια αυτά που βλέπουμε με το Ελληνικό VAR, με αυτούς εδώ δεν μπορούμε να πάμε στα playoffs (δείτε τις φωτογραφίες).

Δείτε τις φωτογραφίες πως αλλοιώνεται το  VAR.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/49-81-var-pics-85.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,2

 

 

SUPER LEAGUE 2023/24 PLAY OUTS 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας),

Στάικος (Λάρισας), 4ος: Φωτιάς (Πέλλας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), ΑVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου), Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών),

73': Αρχικά ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης όταν ο Τσάπαν μάρκαρε απρόσεκτα τον Καλτσά, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR (= Μανούχος) ενημέρωσε τον διαιτητή ότι στο ξεκίνημα της επίθεσης ο Καλτσάς ήταν σε αντικανονική θέση οφσάιντ που κακώς δεν είχε υποδείξει ο Β βοηθός.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_7.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,2

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 PLAY OFFS 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΛΑΜΙΑ ΠΑΟΚ 1-1

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Στάικος (Λάρισας),

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας), Παρατηρητής: Ευθυμιάδης (Πιερίας)

4' σωστά ο Β βοηθός σε οριακή φάση υπέδειξε οφσάιντ τον Σαμάτα του ΠΑΟΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

16' σωστά ο Β βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Ράφα Σοάρες του ΠΑΟΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κόρνερ).

40' ο Β βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Σαμάτα του ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

72' ο Β βοηθός υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της Λαμίας όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

73' σωστά ο Β βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Νούνιες της Λαμίας όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/200-0.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

Σχόλια