Σιδηρόπουλος: Άλλη φιλοσοφία ως VAR στο 36' και αλλη στο 57’! Ανάλογα με την ομάδα; - Τραγικός ο Τσιμεντερίδης, τον εξέθεσε ο διεθνής ρέφερι


SUPER
LEAGUE 2023-24

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

 ΒΟΛΟΣ-ΑΡΗΣ 0-2

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας),

Νίκζας (Λάρισας)

4ος: Ματσούκας (Αιτ/νιας)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

VAR: Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής)

Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας)

18' και 19’: Σωστά Τσιμεντερίδης υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Τρουιγέ του Βόλου για ριψοκίνδυνο παίξιμο, καθώς επίσης υπέδειξε σωστά κίτρινη κάρτα στον Γκλάβτσιτς του Βόλου για ριψοκίνδυνο παίξιμο, που είχε προηγηθεί της προηγούμενης φάσης του 18', αλλά ο διαιτητής είχε εφαρμόσει το πλεονέκτημα και την υπέδειξε στην επόμενη διακοπή.

25' :Σωστά ο Νίκζας υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Βόλου, δεν υπήρξε ριπλέι για την επιβεβαίωση της ορθότητας της απόφασης του βοηθού.

33': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Μορόν του Άρη.

36-38': Ο Άρης πέτυχε γκολ, ο Πάρδο έκανε σέντρα στην περιοχή και ο Μπράμπετς κοντρόλαρε και πέτυχε γκολ, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο σκόρερ Μπράμπετς έπαιξε την μπάλα με το χέρι του και σωστά το ακύρωσε. Πριν η μπάλα καταλήξει στον Μπράμπετς, υπήρξε πιθανόν παίξιμο της μπάλας με το χέρι του Καλογερόπουλου, όμως δεν είναι ξεκάθαρο και ο VAR δεν συνέστησε στον διαιτητή να δει την φάση. Επίσης, θα μπορούσε ο VAR (Σιδηρόπουλος) και για τις δύο φάσεις να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση στην οθόνη (ούτε στο χέρι του σκόρερ που ακύρωσε το γκολ δεν έστειλε τον διαιτητή, το πήρε πάνω του ο elite referee), ενώ όπως ξέρουμε ο διαιτητής είναι ο τελικός κριτής που αποφασίζει για μια σημαντική φάση και όχι ο VAR, (μόνο σε φάσεις οφσάιντ δεν είναι απαραίτητο να δει την φάση ο διαιτητής).

41-42': Ο Τσιμεντερίδης πρεπε να σφυρίξει και να σταματήσει το παιχνίδι (και όχι να εφαρμόσει το πλεονέκτημα), για να τιμωρήσει τους Γκαρσία του Άρη και Βεστράτε του Βόλου για αψιμαχία που είχαν μεταξύ τους.

54-56: Οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Άλχο σε σουτ του Μορόν, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (=Σιδηρόπουλος ) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Τσιμεντερίδη, δεν φαίνεται ξεκάθαρα να υπήρξε παίξιμο της μπάλας με το χέρι.

57-59’: Αρχικά ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια, σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή του Βόλου, όμως μετά από παρέμβαση του VAR (=Σιδηρόπουλος) συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι όταν είδε την φάση σφύριξε πέναλτι για ένα ελαφρύ κράτημα του Καλογερόπουλου (του υπέδειξε κίτρινη κάρτα), στον Μπράμπετς, που τελικά κατάφερε να κάνει την κεφαλιά χωρίς να φαίνεται να τον επηρεάζει αυτό το ελαφρύ κράτημα στην φανέλα του.

80': Ο βοηθός Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Ενγκίν του Βόλου, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, το ριπλέι που έδειξαν δεν ήταν από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

85’: Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Ντέλετιτς του Βόλου, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

 

 

Σχόλια