Πάτρας: Έκανε νέο φετινό ΡΕΚΟΡ λαθών, σε 7 από τους 8 αγώνες του, καθώς υπήρξε συναγωνισμός για τις τελευταίες θέσεις - Είναι ο 1ος βοηθός σε άμεσα λάθη που αποκαλούνται «ΣΚΟΥΠΑ» - Σε εποχή του VAR, αυτά τα λάθη δεν γίνονται ούτε σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων!


ΠΑΤΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

·         Τα περισσότερα λάθη του ήταν λανθασμένες υποδείξεις σε ΑΜΕΣΑ οφσάιντ και ανέκοπτε (=ΣΚΟΥΠΑ) τις υποσχόμενες επιθέσεις.

·         Είναι ο 1ος βοηθός σε λάθη «ΑΜΕΣΑ (ΣΚΟΥΠΑ)», σε εποχή του VAR,  αυτά τα λάθη δεν γίνονται ούτε σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων!

·         Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει το VAR, ώστε σε τέτοιες οριακές φάσεις, να αφήνει ο βοηθός την υπόδειξη, μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης, ώστε σε περίπτωση γκολ, πέναλτι να μπορεί να διορθωθεί η λάθος απόφαση.

·         Προκλητική και η ΚΕΔ, καθώς μετά από κάθε λάθος του ως βοηθός, του έδινε (τις περισσότερες φορές) ορισμούς ΔΩΡΑ στο VAR;

·         Όπως πχ, έκανε λάθη ως βοηθός:

την 14η; (ΔΩΡΑ την 15η & 17η AVAR), 

την 18η; (ΔΩΡΑ την 19η & 20η AVAR), 

την 22η; (ΔΩΡΑ την 23η AVAR &  την 25η ως βοηθός).

 

Ο Πάτρας είναι 39 ετών (1985), αξιολογήθηκε στην 1η κατηγορία 2015 (με 9 έτη στην 1η κατηγορία). Φέτος είχε συνολικά 20 ορισμούς (8 ως βοηθός και 12 ως AVAR), όμως η ΚΕΔ κακώς του έδωσε τόσους πολλούς ορισμούς, καθώς είχε πολλά λάθη σε 7 αγώνες από τους 8, ενώ σε σύγκριση με άλλους βοηθούς που είχαν λιγότερα σημαντικά λάθη, η ΚΕΔ κακώς τους έδωσε λιγότερους ορισμούς.

 

Από τους 8 αγώνες που ήταν βοηθός, μόνο σε 1 αγώνα είχε θετική απόδοση.

Στους άλλους 7 αγώνες έκανε τα παρακάτω λάθη:

1.       Την 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 ΛΑΜΙΑ-ΟΦΗ 2-2, έκανε 1 λάθος, στο 78΄ο Πάτρας υπέδειξε άμεσα οφσάιντ τον Γκαγιέγος του ΟΦΗ, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού, (όμως κακώς το υπέδειξε άμεσα, η φάση ήταν οριακή).

2.       Την 11η Αγωνιστική Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1, έκανε 1 σημαντικό  λάθος, στο 5, κακώς ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα της Κηφισιάς, διπλό το λάθος του γιατί σε οριακή φάση το υπέδειξε ΆΜΕΣΑ και ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση της Κηφισιάς.

3.       Την 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ΛΑΜΙΑ-ΒΟΛΟΣ 1-2, έκανε 2 σημαντικά  λάθη:

1.       Στο 33΄, ο Πάτρας έκανε σημαντικό λάθος όταν υπέδειξε ΆΜΕΣΑ οφσάιντ παίκτη του Βόλου και ενώ δέχτηκε την μπάλα μετά από ηθελημένο παίξιμο της μπάλας από αμυντικό. Αρχικά έδειξε ότι ήθελε να αφήσει την φάση να ολοκληρωθεί, όμως στην συνέχεια κακώς άλλαξε γνώμη και το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ, με αποτέλεσμα να σταματήσει την υποσχόμενη επίθεση του Βόλου.

2.       Στο 71-76': Η Λαμία πέτυχε γκολ όταν ο Σιμόν έκανε βαθιά μπαλιά στην περιοχή του Βόλου, ο Καρλίτος κατάφερε να προλάβει τον Σιέλη και η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος, οι παίκτες του Βόλου ζήτησαν οφσάιντ του Καρλίτος, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και μετά από 5' αποφάσισαν ότι ο σκόρερ δεν είναι οφσάιντ. Όμως υπάρχει αμφιβολία για την σωστή τοποθέτηση των τρισδιάστατων γραμμών, δεν φαίνεται ξεκάθαρα σε ποιο σημείο του επιθετικού Καρλίτο τοποθετήθηκε η κάθετη γραμμή (AVAR= Μωυσιάδης Θεόφιλος Ηπείρου). Ο βοηθός (Πάτρας) δεν ήταν στην σωστή θέση (είχε μείνει 1 μέτρο ποιο πίσω), αν ήταν στην σωστή θέση, τότε μπορεί και να είχε υποδείξει το οφσάιντ και στην συνέχεια αφού υπήρχε αμφιβολία από το VAR τότε πιθανόν να συμφωνούσε με την υπόδειξη του βοηθού. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ…

Δύο αμφισβητούμενες φάσεις είχε ο βοηθός Πάτρας και στις δύο αποφάσισε υπέρ της Λαμίας και σε βάρος του Βόλου.

Για να δούμε τι βαθμολογία έβαλε ο παρατηρητής διαιτησίας Μάνταλος μια και είδε από κοντά τα λάθη του Πάτρα.

4.       Την 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΦΗ 1-1, έκανε 1 σημαντικό  λάθος, στο 56΄, κακώς ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Βέργο του Ατρομήτου ενώ ήταν στην ίδια ευθεία, διπλό το λάθος του που το υπέδειξε άμεσα και ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση.

5.       Την 2η ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1, έκανε 1 σημαντικό λάθος, (αλλά διορθώθηκε μέσω VAR), στο 6-7': Αρχικά ο Πάτρας σε οριακή φάση κακώς δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Καρέλη του Παναιτωλικού, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση με της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Καρέλης ήταν οριακά οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

6.       Επίσης έκανε 6 λάθη (μη σημαντικά), 1 την 18η, 2 την 22η & 3 την 25η.

 

Στους 8 αγώνες που ήταν βοηθός, οι περισσότερες ομάδες ήταν μέτριας δυναμικότητας (σε 3 αγώνες τον ΟΦΗ, 3 ΑΤΡΟΜΗΤΟ, 2 ΒΟΛΟ, 2 ΛΑΜΙΑ, 2 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ, 1 ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟ, 1 ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 1 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, 1 ΚΗΦΙΣΙΑ).

Δηλαδή αν ήταν σε ομάδες που διεκδικούσαν τις πρώτες θέσεις, πόσα λάθη θα είχε κάνει ακόμα;

Μήπως και η ίδια η ΚΕΔ δεν τον εμπιστευόταν σε σημαντικότερους αγώνες;

Επίσης σε ΠΑΟΚ & ΑΡΗ δεν μπορούσε να τον ορίσουν λόγω Θεσσαλονίκης, στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μετά από τόσα λάθη που έχει κάνει σε βάρος του, δεν μπορεί να ορισθεί, αφού πλέον δεν είναι επιθυμητός (μια φορά που τον όρισαν φέτος ως AVAR και έπρεπε να είχε πάει σπίτι του μετά το «χειρουργείο» κατά του Ολυμπιακού στον Βόλο), στην ΑΕΚ δεν ήταν επιθυμητός (πιθανόν λόγω Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ), στην μόνη ομάδα που ορίσθηκε μόνο μια φορά φέτος ήταν στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟ (στην ΚΗΦΙΣΙΑ).   

 

Η συνολική βαθμολογία του ως βοηθός είναι (657 βαθμοί : 8 αγώνες = 8,22), άρα ο Μ.Ο (μέσος όρος) του είναι 8,22 και κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις.

 

Στους 12 αγώνες που ήταν AVAR σε 5 αγώνες έγιναν σημαντικά λάθη με ευθύνη και του VAR:

1.       Την 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 ΑΕΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), 4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας), Παρατηρητής:Μπίκας (Χαλκιδικής). «Διαιτησία - σκάνδαλο: Γκορτσίλας και Σιδηρόπουλος έκοβαν και έραβαν για την ΑΕΚ

-Στο 42’ ο πρώτος κατάπιε το στραγάλι και ο δεύτερος αμόλησε αετό στο VAR και δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού.» http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/08/blog-post_99.html

2.       Την 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών), Βοηθοί: Ψάρρης (Ζακύνθου), Φωτόπουλος (Αθηνών), 4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), ΑVAR: Πάτρας (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Μπριάκος (Ηπείρου).

«Nτροπή: Φτωχές οι λέξεις (pics) για τα διαιτητικά «εγκλήματα» κατά του Ολυμπιακού στο Βόλο από Παπαπέτρου, Γκορτσίλα, Πάτρα».

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/pics.html

3.       Την 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Παπαδάκης (Ηρακλείου), 4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών), VAR: Περράκης (Αθηνών), ΑVAR: Πάτρας (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Λαμπαδαρίου (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

«Στο τέλος θα δουν και οι τυφλοί: Φωτιάς, Περράκης «έπνιξαν» πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού» http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/blog-post_97.html

4.       Την 20ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ– ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-1

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Μωυσιάδης (Γρεβενών), Καραλής (Ηλείας), 4ος: Κατοίκος (Αθηνών), VAR: Τζήλος (Λάρισας), AVAR:  Πάτρας (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Ευθυμιάδης (Πιερίας)

«Ο Τζαβέλλας φαίνεται να βρίζει αντίπαλο και ο Σιδηρόπουλος δεν τον απέβαλε – Κωμωδία ότι του έβαλαν παρατηρητή τον πρώην βοηθό του (Ευθυμιάδης) που σιγά μην τον παραπέμψει» http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/blog-post_339.html

5.       Την 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 ΟΦΗ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 4-0

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας) Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Μπαλιάκας (Κοζάνης), 4ος: Γκάμαρης (Αθηνών), VAR: Πολυχρόνης (Πιερίας), AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Θάνος (Ηπείρου).

«Τους παίρνει όλους η… μπάλα για τη φάση του 62’ – Επιβεβαίωση της ανύπαρκτης εκπαίδευσης του Μάνταλου.

-Ματσούκας, Πολυχρόνης και Μπαλιάκας μετεξεταστέοι σε φάση επιπέδου… νηπιαγωγείο.

-Από τότε που ανέλαβε ο Λίντμπεργκ αρχίζει να… ξεφεύγει και το VAR.» http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/62_20.html

 

Δείτε τους υπόλοιπους 7 αγώνες που ήταν AVAR, αλλά δεν υπήρξαν λάθη με ευθύνη του VAR – AVAR:

1.            3η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 4-0

2.            6η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΦΗ 1-1      

3.            9η ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΑΜΙΑ 0-1

4.            10η ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΟΛΟΣ 1-1

5.            15η ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

6.            19η ΟΦΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0

7.            5η PLAY OUT ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1

 

Θα πρέπει επίσης να θυμηθούμε και τι γράφανε τις προηγούμενες σεζόν και αφορούσαν τον Πάτρα.

«Ο Πάτρας που… διόρθωσε το λάθος με άλλο»

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019

https://sfyrigmata.blogspot.com/2019/11/blog-post_87.html

«O Περέιρα πρέπει να παραιτηθεί: Ο Νικολαΐδης έπρεπε να είναι τιμωρημένος,

ο Πάτρας δεν έπρεπε να μπει Ολυμπιακός-ΟΦΗ»

Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2019

-Μόνο Θεσσαλονικείς στον Ολυμπιακό; Τι λες τώρα! Πού αλλού γίνονται αυτά τα πράγματα; https://sfyrigmata.blogspot.com/2019/10/o.html

 

Επίσης στο link https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/06/blog-post_996.html  μπορείτε να δείτε και την περσινή του απόδοση «Πάτρας: Προβλημάτισε με τα έξι λάθη του, σε τέσσερις από τους έξι (μόνο) αγώνες που ήταν βοηθός» (Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2023).

 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους φετινούς αγώνες του με την απόδοση του, καθώς και με την ενδεικτική βαθμολόγηση του:

 

 

«Περίπατος» για τον Φωτιά, η δικαίωση του Σάββα στο 47', βιάστηκε ο Πάτρας στο 78’ – Ο Μπένετ κάνει ταξίδια μόνο στην Λαμία, άντε να αρχίσει η SL 2 γιατί θα βαρεθεί!

SUPER LEAGUE 2023-2024 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΑΜΙΑ-ΟΦΗ 2-2

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Πάτρας (Μακεδονίας), 4ος: Κατοίκος (Αθηνών), VAR: Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών),

Παρατηρητής: Στυλιαράς (Αιτ/νιας)

78’: Ο Πάτρας υπέδειξε άμεσα οφσάιντ τον Γκαγιέγος του ΟΦΗ, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού, (όμως κακώς το υπέδειξε άμεσα, η φάση ήταν οριακή).

90+9: Αρχικά ο Πάτρας υπέδειξε κόρνερ, όμως στην συνέχεια διαιτητής (= Φωτιάς) και βοηθός αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον παίκτη του ΟΦΗ που ήταν σε αντικανονική θέση οφσάιντ αφού έκριναν ότι επηρέασε τον τερματοφύλακα.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/47-78-sl-2.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,3

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 7η αγωνιστική Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

18:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Πάτρας (Μακεδονίας)

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR: Απτόσογλου (Αθηνών)

Παρατηρητής: Μπριάκος (Ηπείρου),

7': Σωστά ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ του Ατρομήτου (Αντζιέλσκι) όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/10/blog-post_20.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23 11η Αγωνιστική Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Πάτρας (Μακεδονίας),

4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Τζήλος (Λάρισας), ΑVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Παρατηρητής: Ευθυμιάδης (Πιερίας)

5': Κακώς ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα της Κηφισιάς, διπλό το λάθος του γιατί σε οριακή φάση το υπέδειξε ΆΜΕΣΑ και ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση της Κηφισιάς.

20' : Ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα της Κηφισιάς, δεν υπήρξε ριπλέι για να διαπιστωθεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

81': Σωστά ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Βερμπιτς του Παναθηναϊκού.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/11/blog-post_54.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,2

 

 

Πατ(ρ)α-τράκ: Είχε σοβαρά θέματα ο Θεσσαλονικιός βοηθός (τρομερά πράγματα)!

SUPERLEAGUE 2023/24 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΜΙΑ-ΒΟΛΟΣ 1-2

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Λιόντος (Ηπείρου)

4ος: Ματσούκας (Αιτ/νίας), VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), ΑVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου),

Παρατηρητής: Μάνταλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

33': Ο Πάτρας έκανε σημαντικό λάθος όταν υπέδειξε ΆΜΕΣΑ οφσάιντ παίκτη του Βόλου και ενώ δέχτηκε την μπάλα μετά από ηθελημένο παίξιμο της μπάλας από αμυντικό. Αρχικά έδειξε ότι ήθελε να αφήσει την φάση να ολοκληρωθεί, όμως στην συνέχεια κακώς άλλαξε γνώμη και το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ, με αποτέλεσμα να σταματήσει την υποσχόμενη επίθεση του Βόλου.

(Ο βοηθός Πάτρας ήταν AVAR στον αγώνα της 13ης αγωνιστικής Βόλος – Ολυμπιακός 2-2 και ήταν υπεύθυνος για την τοποθέτηση των τρισδιάστατων γραμμών του οφσάιντ και ακυρώθηκαν τα δύο γκολ του Ολυμπιακού).

71-76': 71-76': Η Λαμία πέτυχε γκολ όταν ο Σιμόν έκανε βαθιά μπαλιά στην περιοχή του Βόλου, ο Καρλίτος κατάφερε να προλάβει τον Σιέλη και η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος, οι παίκτες του Βόλου ζήτησαν οφσάιντ του Καρλίτος, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και μετά από 5' αποφάσισαν ότι ο σκόρερ δεν είναι οφσάιντ. Όμως υπάρχει αμφιβολία για την σωστή τοποθέτηση των τρισδιάστατων γραμμών, δεν φαίνεται ξεκάθαρα σε ποιο σημείο του επιθετικού Καρλίτο τοποθετήθηκε η κάθετη γραμμή (AVAR= Μωυσιάδης Θεόφιλος Ηπείρου). Ο βοηθός (Πάτρας) δεν ήταν στην σωστή θέση (είχε μείνει 1 μέτρο ποιο πίσω), αν ήταν στην σωστή θέση, τότε μπορεί και να είχε υποδείξει το οφσάιντ και στην συνέχεια αφού υπήρχε αμφιβολία από το VAR τότε πιθανόν να συμφωνούσε με την υπόδειξη του βοηθού. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ…

Δύο αμφισβητούμενες φάσεις είχε ο βοηθός Πάτρας και στις δύο αποφάσισε υπέρ της Λαμίας και σε βάρος του Βόλου.

Για να δούμε τι βαθμολογία θα βάλει ο παρατηρητής διαιτησίας Μάνταλος μια και είδε από κοντά τα λάθη του Πάτρα. Μήπως ήρθε η ώρα να τον αφήσει εκτός ορισμών μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος; (Δείτε την φωτογραφία)



http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/blog-post_44.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,0

 

 

Παραφωνία οι βοηθοί στο Περιστέρι, σωστή απόφαση του Πολυχρόνη στο 85'

SUPERLEAGUE 23/24 18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΦΗ 1-1

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας), Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Ντάβελας (Μακεδονίας),

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), ΑVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Παρατηρητής: Καρατζάς (Ευβοίας),

54': Κακώς ο Πάτρας υπέδειξε αράουτ σε βάρος του Ατρομήτου η μπάλα δεν είχε περάσει εξ' ολοκλήρου την πλάγια γραμμή.

56': Κακώς ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Βέργο του Ατρομήτου ενώ ήταν στην ίδια ευθεία, διπλό το λάθος του που το υπέδειξε άμεσα και ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση.

62': Σωστά ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Βέργο του Ατρομήτου.

90+3: Σωστά ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Βαλένσια του Ατρομήτου, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (άουτ).  http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/85.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,2

 

 

-Ο Πάτρας ως AVAR στο Βόλος-Ολυμπιακός 2-2 έκανε δυο τρομερά λάθη (σ.σ. διαβάστε στο τέλος του κειμένου) και αλλοίωσε το αποτέλεσμα

SUPERLEAGUE 2023/24 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Λιόντος (Ηπείρου)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), AVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Παρατηρητής: Λαμπαδαρίου  (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

2': Σωστά ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ του Ατρομήτου Αντζιέλσκι, ήταν ξεκάθαρα σε αντικανονική θέση οφσάιντ.

26': Σωστά ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Αντζιέλσκι του Ατρομήτου.

30': Σωστά, ο Παπαδόπουλος, απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Οικονόμου του Παναιτωλικού όταν έκανε προβολή με τις τάπες του δυνατά στο γόνατο του Έντερ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, ήταν ένα ξεκάθαρο σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο.

41': Κακώς ο Πάτρας υπέδειξε κόρνερ υπέρ του Ατρομήτου, ενώ έπρεπε άουτ υπέρ του Παναιτωλικού.

45+4': Κακώς ο Πάτρας δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Ντεμποκ του Ατρομήτου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (σουτ, ελάχιστα άουτ).

 

Θαυμάστε και τον AVAR Πάτρα στο Βόλος-Ολυμπιακός 2-2 (Διαιτητής ο Παπαπέτρου και VAR o Γκορτσίλας):

·         στο 62-65': Ο Μασούρας πέτυχε γκολ, μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της γραμμής του οφσάιντ, συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για οφσάιντ του Ελ Κααμπί, όταν είδε την φάση αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ του Ελ Κααμπί. Όμως, φαίνεται και με γυμνό μάτι ότι οι Πάτρας, Γκορτσίλας δεν έβαλαν σωστά τις γραμμές. Επιπλέον, τις αμφισβήτησαν μέχρι και οι ίδιοι, καθώς φώναξαν τον Παπαπέτρου για να ανασκόπηση για να επικυρώσουν την απόφαση.

·         στο 90’: Με νέα εφεύρεση ακύρωσαν γκολ του Ελ Κααμπί για οφσάιντ στον Ελ Αραμπί. Ούτε τα προσχήματα.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/blog-post_73.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:  8,2

 

 

Στο 50’ το μεγαλύτερο από τα λάθη του Ανδριανού (pic) – Σε άλλο γήπεδο ο Πάτρας

SUPERLEAGUE 2023/24 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΒΟΛΟΣ – ΟΦΗ 3-1

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας), Βοηθοί: Πάτρας, Τοροσιάδης (Μακεδονίας), 4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

26': Ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον Ριέρα του ΟΦΗ, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

49': Κακώς ο Ανδριανός δεν σφύριξε φάουλ υπέρ Βόλου κοντά στην γωνία της περιοχής πέναλτι, όταν ο Βούρος μάρκαρε αντικανονικά τον Κόμπα, έπρεπε να το υποδείξει ο Πάτρας αφού ήταν κοντά του.

55': Κακώς ο Πάτρας υπέδειξε ανάποδο αράουτ υπέρ του ΟΦΗ, ενώ έπρεπε υπέρ του Βόλου, αφού η μπάλα ακούμπησε τελευταία στον μηρό του Αμπαντά. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες στο βοηθό από τον προπονητή και τον πάγκο του Βόλου.

74': Κακώς ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Βόλου (στο ύψος του κέντρου του γηπέδου), ενώ ήρθε από πίσω και με την κίνηση του δεν επηρέασε τον αντίπαλο από το να παίξει την μπάλα, καθώς ο αντίπαλος του έπαιξε καθαρά την μπάλα.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2024/03/50-pic.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,2

 

 

Νέα γκέλα του απαράδεκτου βοηθού Πάτρα: Γιατί τον κρατάνε στον πίνακα; - Έπρεπε να είχε πάει σπίτι του μετά το «χειρουργείο» κατά του Ολυμπιακού στον Βόλο, όπου ήταν AVAR, την 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2:

Nτροπή: Φτωχές οι λέξεις (pics) για τα διαιτητικά «εγκλήματα» κατά του Ολυμπιακού στο Βόλο από Παπαπέτρου, Γκορτσίλα, Πάτρα

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/pics.html

-Η φωτογραφία από τα δυο ανύπαρκτα οφσάιντ στον Βόλο που... βάφτισαν οφσάιντ μαζί με τον Γκορτσίλα.

-Καλός ο Κουμπαράκης που σωστά δεν έδωσε πέναλτι στο 89'

SUPERLEAGUE 2023/24 ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Πάτρας (Μακεδονίας)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Βεργέτης Χρ. (Αρκαδίας), AVAR: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

6-7': Αρχικά ο Πάτρας σε οριακή φάση κακώς δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Καρέλη του Παναιτωλικού, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση με της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Καρελης ήταν οριακά οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/03/avar.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,1

Σχόλια