Ο Γκορτσίλας «κρέμασε» τον Φωτιά – Γιατί έπρεπε να αποδεχτεί την κίτρινη κάρτα και να μην τον καλέσει για κόκκινη


SUPERLEAGUE 2023-24

7η αγωνιστική

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

18:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής),

Πάτρας (Μακεδονίας)

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Απτόσογλου (Αθηνών)

Παρατηρητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

2': Σωστά ο Σπυρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

7': Σωστά ο Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ του Ατρομήτου (Αντζιέλσκι) όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

8': Κακώς ο Σπυρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ τον Χουχούμη του Αστέρα Τρίπολης, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

15-16': Σωστά ο Σπυρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ (Καλτσάς) του Αστέρα Τρίπολης όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

45+1': Σωστά ο Σπυρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

49': Σωστά ο Σπυρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Ατρομήτου, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

54' -56': Αρχικά ο Φωτιάς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Κούντε όταν μάρκαρε τον Μάντζη με τις τάπες του στο πόδι του, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για κόκκινη κάρτα, όταν είδε την φάση, πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα για σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο. Όμως η αρχική απόφαση του διαιτητή θα μπορούσε να κριθεί αποδεκτή από τον VAR, αφού ο Κούντε στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα, (ταυτόχρονα με το σφύριγμα του διαιτητή που είχε σφυρίξει την παράβαση που προηγήθηκε στον Κεσχριντά), πάτησε με τις τάπες του το πόδι του Μάντζη που είχε προλάβει να το τοποθετήσει μπροστά από την μπάλα, το πάτημα δεν έγινε με μεγάλη ένταση και ταχύτητα, καθώς επίσης είχε πιθανότητες να παίξει την μπάλα (ριψοκίνδυνο παίξιμο). Τέτοιες περιπτώσεις στο εκπαιδευτικό υλικό της UEFA, χαρακτηρίζονται στην γκρίζα ζώνη (BORDERLINE) και η οδηγία είναι σε τέτοιες περιπτώσεις, ότι ο VAR πρέπει να αποδεχτεί όποια απόφαση του διαιτητή (είτε κίτρινης ή είτε κόκκινης).

 

 

Σχόλια