Σάββας: Kατατάσσεται στην τελευταία θέση (με λάθη στους 4, από τους 7 αγώνες του) - Στο ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1, αλλοίωσαν το αποτέλεσμα με το VAR – Επρεπε να φύγει από πέρσι

 


ΣΑΒΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Ο Σάββας είναι 36 ετών (1988), αξιολογήθηκε στην 1η κατηγορία για πρώτη φορά το 2017, όμως το 2020 η ΚΕΔ λόγω αρνητικής απόδοσης του, τον υποβίβασε στην 2η κατηγορία και παρέμεινε για 2 σεζόν, το 2022 επανήλθε κακώς στην 1η κατηγορία, καθώς όπως θα δείτε παρακάτω πέρσι και φέτος η απόδοση του ήταν και πάλι αρνητική.

Φέτος είχε 7 ορισμούς ως βοηθός, 2 λιγότερους σε σύγκριση με πέρσι που είχε 9, καθώς μετά από τα σημαντικά λάθη που έκανε, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, κατάλαβε ακόμη και η ΚΕΔ, ότι έχει προκαλέσει με τα κραυγαλέα λάθη του  και τον άφησε εκτός ορισμών 8 αγωνιστικές, όμως όταν τον όρισε ξανά την 15η αγωνιστική, έκανε και εκεί λάθος, (όπως θα διαβάσετε παρακάτω).

Επίσης στην συνέχεια μέχρι το τέλος της σεζόν του έδωσε συνολικά 7 ορισμούς για να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος. Η ΚΕΔ νομίζει ότι μας δουλεύει, καθώς και τους υπόλοιπους βοηθούς, που ενώ κάποιοι είχαν θετική απόδοση, τους έδωσαν λιγότερους (5-6) ορισμούς , σε σύγκριση με τον Σάββα που είχε αρνητική απόδοση. Γελάει ο κόσμος με αυτά που έκαναν οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος.

Δεν ορίσθηκε σε κανένα αγώνα ως AVAR, αφού η ΚΕΔ σωστά δεν τον έχει πιστοποιήσει στο VAR.

 

Από τους 7 αγώνες που ήταν βοηθός, στους 3 αγώνες μόνο είχε αναμενόμενη απόδοση.

Στους άλλους 4 αγώνες έκανε τα παρακάτω λάθη:

1.       Την 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1, έκανε 2 σημαντικά λάθη ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ:

·         78-83': Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Έρλινγκμαρκ πέτυχε γκολ, ο Σάββας κακώς υπέδειξε οφσάιντ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Παπαπέτρου & ΜΩΥΣΙΑΔΗ) και κακώς τιμωρήθηκε ως οφσάιντ συμπαίκτης του σκόρερ που δεν επηρέασε αντίπαλο του, (δεν παρενοχλεί τον τερματοφύλακα, ούτε είναι στο οπτικό του πεδίο), επίσης ο σκόρερ φαίνεται να καλύπτεται από τον αμυντικό και τον τερματοφύλακα.


Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σάββας (Σερρών), 4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας), VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών), AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου), Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών).

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/blog-post_482.html

·         έκανε 1 σημαντικό λάθος, (αλλά διορθώθηκε μέσω VAR), στο 87-88', ο διαιτητής Παπαδόπουλος σφύριξε πέναλτι όταν ο Αντζιέλσκι μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Σιντιμπέ, όμως ο Σάββας υπέδειξε κακώς οφσάιντ. Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή, ότι δεν υπάρχει οφσάιντ και τελικά ο διαιτητής αποφάσισε να δώσει το πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Σιντιμπέ για αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ.

2.       Την 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 ΟΦΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-2, έκανε 1 σημαντικό λάθος, στο 4΄, κακώς ο Σάββας υπέδειξε ανύπαρκτο οφσάιντ τον Φελίπε. Τριπλό το λάθος του:

1) Ο παίκτης ήταν σε κανονική θέση (όχι οφσάιντ),

2) Δεν έπαιξε την μπάλα ο Φελίπε, δεν έκανε κίνηση να παίξει την μπάλα, δηλαδή δεν επηρέασε το παιχνίδι, ούτε επηρέασε αντίπαλο,

3) Το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ και ανέκοψε την επίθεση του ΟΦΗ, ενώ έπρεπε να αφήσει να ολοκληρωθεί η επίθεση.

Ο βοηθός Σάββας είχε να ορισθεί από τον αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητος που είχε κάνει σημαντικά λάθη υπέρ της ΑΕΚ (με λανθασμένη υπόδειξη του ακύρωσαν κανονικό γκολ του Ατρομήτου).

3.       Επίσης έκανε και 4 λάθη (μη σημαντικά), 1 λάθος την 6η, 1 την 23η & 2 την 1η PLAY OUT.

 

Η συνολική βαθμολογία του ως βοηθός είναι (576 βαθμοί : 7 αγώνες = 8,22), άρα ο Μ.Ο (μέσος όρος) του είναι 8,22 και κατατάσσεται στην τελευταία θέση.

 

Επίσης στο link https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/06/blog-post_391.html  μπορείτε να δείτε και την περσινή του απόδοση «Στο... μικροσκόπιο οι …… Σάββας,.… Επανήλθε φέτος στην 1η, αλλά συνεχίζει την αρνητική του εικόνα». (Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023).

 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους φετινούς αγώνες του με την απόδοση του, καθώς και με την ενδεικτική βαθμολόγηση του:

 

 

«Περίπατος» για τον Φωτιά, η δικαίωση του Σάββα στο 47', βιάστηκε ο Πάτρας στο 78’ – Ο Μπένετ κάνει ταξίδια μόνο στην Λαμία, άντε να αρχίσει η SL 2 γιατί θα βαρεθεί!

SUPER LEAGUE 2023-2024 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΑΜΙΑ-ΟΦΗ 2-2

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Πάτρας (Μακεδονίας), 4ος: Κατοίκος (Αθηνών), VAR: Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών),

Παρατηρητής: Στυλιαράς (Αιτ/νιας)

47’:  Στο γκολ της ισοφάρισης της Λαμίας 1-1 χρειάστηκαν 4') για να γίνει ο έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR, καθώς επρόκειτο για δύσκολη οριακή φάση και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Σάββα που δεν είχε υποδείξει οφσάιντ και μέτρησε κανονικά το γκολ. Ο σκόρερ Τσιλούλης καλύπτονταν.

61': Σωστά ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της Λαμίας, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/47-78-sl-2.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5

 

Τα αίσχη της διαιτησίας υπέρ της ΑΕΚ - Κόλμαν: «Με αυτόν τον διαιτητή να παίζαμε μέχρι το πρωί δεν θα παίρναμε κάτι»

Κρις Κόλμαν (προπονητής Ατρομήτου): «Με αυτόν τον διαιτητή να παίζαμε μέχρι το πρωί δεν θα παίρναμε κάτι. Παίζαμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα, τους πρωταθλητές, εξαιρετική ατμόσφαιρα αλλά θέλαμε δικαιοσύνη».

SUPER LEAGUE 2023-24 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας),

Σάββας (Σερρών), 4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας), VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών), AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου), Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

13': Κακώς ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ τον Πόνσε της ΑΕΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (άουτ).

22': Σωστά ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της ΑΕΚ.

78-83': Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Έρλινγκμαρκ πέτυχε γκολ, ο Σάββας κακώς υπέδειξε οφσάιντ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Παπαπέτρου) και κακώς τιμωρήθηκε ως οφσάιντ συμπαίκτης του σκόρερ που δεν επηρέασε αντίπαλο του, (δεν παρενοχλεί τον τερματοφύλακα, ούτε είναι στο οπτικό του πεδίο), επίσης ο σκόρερ φαίνεται να καλύπτεται από τον αμυντικό και τον τερματοφύλακα.

87-88' : Ο διαιτητής Παπαδόπουλος σφύριξε πέναλτι όταν ο Αντζιέλσκι μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Σιντιμπέ, όμως ο Σάββας υπέδειξε κακώς οφσάιντ. Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή, ότι δεν υπάρχει οφσάιντ και τελικά ο διαιτητής αποφάσισε να δώσει το πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Σιντιμπέ για αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/blog-post_482.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7,5

 

 

Ο Ματσούκας έδωσε πέναλτι, ο Σάββας εξέθεσε την ανύπαρκτη εκπαίδευση

SUPER LEAGUE 2023-24 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΟΦΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-2

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτ/νίας), Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Σάββας (Σερρών),

4ος: Κατοίκος (Αθηνών), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Σπυρόπουλος (Αθηνών),

Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

4’: Κακώς ο Σάββας υπέδειξε ανύπαρκτο οφσάιντ τον Φελίπε. Τριπλό το λάθος του αφού: 1) Ο παίκτης ήταν σε κανονική θέση (όχι οφσάιντ),

2) Δεν έπαιξε την μπάλα ο Φελίπε, δεν έκανε κίνηση να παίξει την μπάλα δηλαδή δεν επηρέασε το παιχνίδι, ούτε επηρέασε αντίπαλο,

3) Το υπέδειξε άμεσα και ανέκοψε την επίθεση του ΟΦΗ, ενώ έπρεπε να αφήσει να ολοκληρωθεί η επίθεση.

Ο βοηθός Σάββας είχε να ορισθεί από τον αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητος που είχε κάνει σημαντικά λάθη υπέρ της ΑΕΚ (με λανθασμένη υπόδειξη του ακύρωσαν κανονικό γκολ του Ατρομήτου). https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/09/blog-post_482.html

11': Ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ τον Φελίπε του ΟΦΗ, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

13': Σωστά ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ τον Φελίπε του ΟΦΗ.

15': Ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ τον Φελίπε του ΟΦΗ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού, (από την κάμερα που έδειξαν πιθανόν να ήταν στην ίδια ευθεία).

28': Σωστά ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ τον Αμπαντα του ΟΦΗ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2023/12/blog-post_28.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,2

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 20ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1-2

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας), Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Σάββας (Σερρών),

4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Στεφανής (Καρδίτσας),

Παρατηρητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

Ο Β΄ βοηθός Σάββας δεν είχε κάποια φάση.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/01/66.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,4

 

 

SUPER LEAGUE 2023/24 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2023

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΆΡΗΣ 0-2

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς), Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Σάββας (Σερρών),

4ος: Τζήλος (Λάρισας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας),

Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

2' σωστά ο Β βοηθός υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Άρη.

51': Κακώς ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ τον Ανγκιέλσκι του Ατρομήτου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (αράουτ).

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/02/0-2.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,3

 

 

Ζήτησαν τρία πέναλτι, σωστός ο Ματσούκας, δυο λάθη ο Σάββας, ένα ο Στεφανής

SUPER LEAGUE 2023-2024 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOUTS Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΟΦΗ 0-0

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτ/νιας), Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Σάββας (Σερρών),

4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

12': Κακώς ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ τον Τσανατζίγια της Κηφισιάς όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

66': Κακώς ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας), ο διαιτητής εφάρμοσε το πλεονέκτημα και σωστά δεν το σφύριξε.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/03/blog-post_53.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,2

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24 PLAY OUTS 5η αγωνιστική Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας), Boηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σάββας (Σερρών), 4ος: Γκάμαρης (Αθηνών), VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών), ΑVAR: Σινιοράκης (Χανίων), Παρατηρητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

30': Ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ Μιριτέγιο  του Αστέρα Τρίπολης, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

31': Στο γκολ του Παναιτωλικού 0-1, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Παπαπέτρου) για το αν ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του Σάββα, που έδωσε συνέχεια της επίθεσης καθώς ήταν σε κανονική θέση (στην ίδια ευθεία) και πέτυχε το γκολ.

49': Σωστά ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ τον Λομόνακο του Παναιτωλικού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απόκρουση σε κόρνερ).

http://sfyrigmata.blogspot.com/2024/04/blog-post_38.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5

Σχόλια