Μανούχος: Με ποσοστό λαθών 16 % και με αξέχαστη την …παράσταση της μεζούρας!


ΜΑΝΟΥΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

Ο Μανούχος ορίσθηκε συνολικά σε (26) αγώνες, (14 ως διαιτητής, 8 ως VAR και 4 ως τέταρτος). Στους (14) αγώνες που ορίσθηκε ως διαιτητής, έκανε σημαντικά λάθη σε (2) αγώνες, ενώ σε (1) αγώνα το λάθος του το διόρθωσε μετά από την παρέμβαση του VAR. Στους (8) αγώνες που είχε ορισθεί ως VAR, λάθη έκανε λάθη σε (2) αγώνες. Το ποσοστό λαθών του στο σύνολο των αγώνων του είναι 16 % (3,5χ100:22 = 16 %).

Τα ποιο σημαντικά του λάθη ήταν υπέρ της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της Λαμίας.

Με το χειρότερο, ο αναβληθέν αγώνας Ατρόμητος – ΑΕΚ, που έπρεπε ως διεθνής διαιτητής να γνωρίζει, ότι δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος να μετράει με την μεζούρα της τροχαίας τα δοκάρια. Μετά από την εκδίκαση της ένστασης, ο αγώνας ορίστηκε σε άλλη ημερομηνία.

 

Σπανός κατά Μανούχου: «Έψαχνε να δει πως είχε λίγο… ανωμαλία το γήπεδο, οι Έλληνες διαιτητές είναι φοβικοί»

 

Το άλλο σημαντικό του λάθος ήταν στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ατρόμητος που ως VAR είχε σιγή ιχθύος και κακώς δεν ενημέρωσε τον διαιτητή Τζήλο, για ξεκάθαρη απευθείας κόκκινη κάρτα του Κούρτιτς του ΠΑΟΚ, που πάτησε με τις τάπες τον Γκονζάλες του Ατρομήτου. 

Τυχαίο που και το άλλο σημαντικό του λάθος ήταν και πάλι σε βάρος του Ατρομήτου στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος, εκεί είχε δυο μέτρα και δυο σταθμά..…., που κακώς απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ερλινγκμαρκ του Ατρομήτου, ενώ χαρίστηκε στον Κουρμπέλη του Παναθηναϊκού.

 

Aν είναι δυνατόν να ορίζουν τον Μανούχο στον Ατρόμητο και στους τέσσερις αγώνες του, με τους «μεγάλους», μόνο με τον Ολυμπιακό έπαιξε 50-50, ενώ στους άλλους τα έδωσε όλα για να νικήσουν ΠΑΟΚ 2-1στην Τούμπα, Παναθηναϊκός 2-0 στην Λεωφόρο και η ΑΕΚ στο Περιστέρι την μεζούρα.....

 

Σημαντικό λάθος του και πάλι ως VAR στον αγώνα Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, ο Μανούχος έπρεπε να συστήσει ανασκόπηση για πέναλτι στο 84’ σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Μπεχαράνο που σήκωσε ψηλά το πόδι του με προβολή προς το Λώλη και τον ανέτρεψε.

 

Στον αγώνα PLAY OFF Παναθηναϊκός – Βόλος, ο διαιτητής Μανούχος γέμισε με... σπόρια τον Παναθηναϊκό!..... Διαβάστε αναλυτικά τα λάθη του παρακάτω:

 

 

SUPER LEAGUE 2022-23 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Μεϊντανάς (Αχαϊας), Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής), 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου), Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης)

Γελάει ο κόσμος με τη μη αποβολή του Κούρτιτς από τον Τζήλο - "Εβλεπε" μόνο ΠΑΟΚ και έδωσε δικαιώματα

Έδωσε δικαιώματα ο Τζήλος με διαιτησία υπέρ του ΠΑΟΚ. Ένα από τα μεγάλα λάθη του, ειδικότερα ο έμπειρος ρέφερι έγινε ρεζίλι, έχει να κάνει με τη μη αποβολή του Κούρτιτς ο οποίος στο 54’ πάτησε με τις τάπες τον Γκονζάλες του Ατρομήτου. Πρόκειται για τον ορισμό της κόκκινης κάρτας, όμως ο Τζήλος δεν έβγαλε ούτε κίτρινη! Κακώς, δεν παρενέβη ο Μανούχος που ήταν στο VAR, καθώς και τέταρτος Μαλούτας που ήταν μπροστά στην φάση και έκανε ότι δεν έβλεπε.......

Ο Λαρισαίος ρέφερι σφύριξε 80-20 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, «πνίγοντας» φάουλ υπέρ του Ατρομήτου και πέρα από την κόκκινη δεν έβγαλε κι άλλες κίτρινες κάρτες σε βάρος του ΠΑΟΚ. Γενικά είχε δυο μέτρα και δυο σταθμά και για αυτό προκάλεσε και τις διαμαρτυρίες, όπως και δήλωση για τη διαιτησία από τον τεχνικό του Ατρομήτου Κρις Κόουλμαν. Σημειώστε ότι στο 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου στη σέντρα του Ζίφκοβιτς και πριν φτάσει στον σκόρερ Νάρεϊ.

54': Ένα από τα μεγάλα λάθη του Τζήλου, ειδικότερα ο έμπειρος ρέφερι έγινε ρεζίλι, έχει να κάνει με τη μη αποβολή του Κούρτιτς ο οποίος στο 54’ πάτησε με τις τάπες τον Γκονζάλες του Ατρομήτου. Πρόκειται για τον ορισμό της κόκκινης κάρτας, όμως ο Τζήλος δεν έβγαλε ούτε κίτρινη! Κακώς, δεν παρενέβη ο Μανούχος που ήταν στο VAR.

Βέβαια, το σκάνδαλο με τον Τζήλο είναι το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ στο 96’. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από τα αριστερά, αλλά η μπάλα έχει πάρει τέτοια τροχιά και έχει τέτοια φάλτσα που έχει βγει έξω, πριν ο Νάρεϊ με σουτ στην κίνηση νικήσει τον Γιαννιώτη. Οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι ο βοηθός Σπυρόπουλος δεν σήκωσε τη σημαία του.

90+6': Πριν την επίτευξη του 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν έγινε η σέντρα από τον Ζίφκοβιτς προς τον σκόρερ Νάρεϊ, η μπάλα είχε πολύ φάλτσο, κάνοντας καμπύλη τροχιά και πιθανόν να έχει περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου (πάνω και πίσω από το οριζόντιο δοκάρι) και στην συνέχεια να εισέρχεται εντός αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες του Ατρομήτου που ήταν κοντά στην εστία διαμαρτυρήθηκαν στον Σπυρόπουλο που δεν υπέδειξε άουτ. Ο VAR πιθανόν να μην είχε ξεκάθαρη λήψη από την ευθεία της γραμμής τέρματος και γι' αυτό να μην έκανε παρέμβαση, ώστε να γίνει ανασκόπηση της φάσης από τον διαιτητή.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/08/blog-post_50.html

 

 

SUPER LEAGUE 2022-23 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2022

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-1

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης), 4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών), AVAR: Καλαμπόκης (Αιτ/νιας), Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Ο Μανούχος, με παρέμβαση του Παπαπέτρου, άλλαξε απόφαση για το πέναλτι (pics) και απέβαλε τον Ζίφκοβιτς

6': Κακώς, ο Μανούχος, ο οποίος ήταν κοντά στη φάση, υπέδειξε άουτ υπέρ του ΠΑΟΚ, έπρεπε να υποδείξει κόρνερ υπέρ του Λεβαδειακού.

90+6': Αρχικά ο Μανούχος σφύριξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς στον Μουτίνιο και του υπέδειξε κίτρινη κάρτα. Μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή ότι η παράβαση οριακά έγινε εκτός περιοχής πέναλτι και πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε με κόκκινη για αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ. Κανονικά, έπρεπε να μας δείξουν την φάση και από την κάμερα που ήταν στην ευθεία της γραμμής της περιοχής πέναλτι, γιατί η φάση που έδειξαν δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν με το χέρι του κρατά τον επιθετικό την στιγμή που πάτησε την γραμμή πέναλτι. Επειδή η φάση δεν είναι ξεκάθαρη ο VAR (= Παπαπέτρου) σύστησε στο διαιτητή να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με την σοβαρότερη παράβαση πέναλτι.

ΙΔΟΥ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ

http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/10/pics.html

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23  13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2022 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Ψάρρης (Ζακύνθου), Νικολακάκης (Λασιθίου)

4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Καρατζίκας (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

Δυο μέτρα και δυο σταθμά από τον Μανούχο: Απέβαλε τον Ερλινγκμαρκ, χαρίστηκε στον Κουρμπέλη

8': Ο Μανούχος δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη για πάτημα με τις τάπες στον Ερλινγκμαρκ.

35': Ο Μανούχος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Έρλινγκμαρκ του Ατρομήτου, όμως στο ριπλέϊ δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρο ριψοκίνδυνο παίξιμο, το μαρκάρισμα είναι απρόσεκτο, η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα είναι αυστηρή, δικαιολογημένα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Ατρομήτου που υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Βασίλη Μπέτση. Η πρώτη κίτρινη στον Ερλινγκμαργκ δόθηκε στο 30’.

40': Κι εδώ ο ρέφερι χάρισε κίτρινη στον Κουρμπέλη σήκωσε το πόδι του και χτύπησε στο πρόσωπο τον Λόρενς Ντε Μποκ.

55': Κακώς ο ρέφερι σφύριξε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού για παίξιμο της μπάλας με το χέρι από τον Οικονομίδη του Ατρομήτου.

90+2': Κακώς σφύριξε φάουλ σε βάρος του Χατζηισαΐα του Ατρομήτου, το μαρκάρισμα του ήταν κανονικό, στην συνέχεια διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή δικαιολογημένα και του υπέδειξε κίτρινη κάρτα.

90+4' έγινε το 2-0.

Κακώς κράτησε μόνο 3' καθυστερήσεις και ενώ το σκορ ήταν 1-0, έπρεπε να κρατήσει τουλάχιστον 6', κατά την διάρκεια του Β' ημιχρόνου υπήρξαν 8 αλλαγές (δηλαδή 4'), αλλά και τρεις τραυματισμοί, 53' Κουρμπέλη, 53' Χατζηισαΐα, 75' Χουανγκαρ, (δηλαδή 2-3').

http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/11/0-0.html

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23  21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2023

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ

(ΑΝΕΒΛΉΘΗ ΛΟΓΩ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΗΠΈΔΟΥ – ΔΟΚΑΡΙΑ)

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Buxbaum (Αν. Αττικής), 4ος: Περράκης (Αθηνών), VAR: Κουμπάρακης (Κυκλάδων), AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας), Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)

 

Σπανός κατά Μανούχου: «Έψαχνε να δει πως είχε λίγο… ανωμαλία το γήπεδο, οι Έλληνες διαιτητές είναι φοβικοί»

Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2023

Πυρ και μανία τόσο με την ΑΕΚ όσο και με το διαιτητή Βαγγέλη Μανούχο (Αργολίδας)  είναι ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός. Σχετικά με την ΑΕΚ είπε ότι είναι αστείος ο λόγος που πάει να πάρει το ματς στα χαρτιά.

Παράλληλα στράφηκε κατά του διαιτητή Μανούχου (Αργολίδας), καταγγέλλοντας ότι «έψαχνε να δει πως είχε λίγο… ανωμαλία το γήπεδο, λες και όλα τα στάδια στην Ελλάδα είναι τέλεια. Οι Έλληνες διαιτητές είναι φοβικοί». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπανού:

«Είναι λυπηρό να έχουμε φτάσει στο 2023 και να κρίνονται τα ματς εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση για το ένα δοκάρι που είχε διαφορά κάποιων πόντων. Καμία ομάδα δεν έθεσε πρόβλημα ως τώρα. Μας ειδοποίησε ο διαιτητής στην αρχή ότι όντως έτσι ήταν και έπειτα εμείς κάναμε τεχνική εργασία και την κατεβάσαμε τη διαφορά στο ελάχιστο.

Οι δικοί μου άνθρωποι μου λένε πως σε 3-4 σημεία ήταν η προβλεπόμενη και σε ένα υπήρξε διαφορά δύο πόντων. Αυτό που έχει συμβεί, με τον Ατρόμητο να έχει φιλοξενήσει ευρωπαϊκά ματς, είναι αστείος ο λόγος μια μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ να μην παίζει το ματς στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει το ματς στα χαρτιά».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Η νομική μας υπηρεσία επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία και από εκεί και πέρα θα αντικρούσουμε την ένσταση με τα δικά μας στοιχεία. Ζητάμε από όλα τα αρμόδια όργανα, το υφυπουργείο αθλητισμού την ΕΠΟ, να πάρουν θέση επίσημα και επιτέλους το ποδόσφαιρο να μην παίζεται με πρακτικές του 1980 και να ψάχνουν μεγάλες ομάδες να κερδίζουν έτσι. Ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει τι θα γίνει».

Για τους Έλληνες διαιτητές: «Είναι φοβικοί. Ο Μανούχος έψαχνε να δει πως είχε λίγο… ανωμαλία το γήπεδο, λες και όλα τα στάδια στην Ελλάδα είναι τέλεια. Μετά τη σύσταση που μας έγινε το θέμα διορθώθηκε και το ματς έπρεπε να γίνει κανονικά».

 

 

Καρφιά Σπανού για Μανούχο, Μπουξμπάουμ, επίθεση στην ΑΕΚ: «Αμφισβητούμε τις μετρήσεις, η ΑΕΚ τορπιλίζει το ποδόσφαιρο»

Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2023

Στη σέντρα έβγαλε ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός τον διαιτητή Μανούχο (Αργολίδας) και τον βοηθό Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) που πήραν τη μεζούρα για να μην γίνει το ματς με την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Ακόμη τόνισε ότι η ΑΕΚ τορπιλίζει το ποδόσφαιρο.

«Αμφισβητούμε τις μετρήσεις», δήλωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, προσθέτοντας ότι «σαν ΠΑΕ Ατρόμητος κάναμε ότι ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί το πρόβλημα καθώς έχουμε και ακραίες καιρικές συνθήκες στο Περιστέρι». Ακόμη, αποκάλυψε ότι ο διαιτητής «κλήθηκε από ανθρώπους της ΑΕΚ» για να μετρήσει το ύψος των εστιών, δημιουργώντας ερωτήματα από το ήξεραν.

Δεν έλειψε και η επίθεση κατά της ΑΕΚ ότι τορπιλίζει το ποδόσφαιρο: «Θεωρώ ότι το 2023 όταν όλοι λέμε ότι θέλουμε ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, να ψάχνει μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ προσκόμματα για να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι και να το πάρει με άλλο τρόπο, νομίζω ότι το μόνο που κάνουμε είναι να τορπιλίζουμε το ίδιο το προϊόν».

Ακόμη αποκάλυψε ότι η ΑΕΚ έχει κάνει ένσταση και ότι ο Ατρόμητος θα καταθέσει τις αντιρρήσεις. «Μιλάμε για γήπεδο όπου έχουν διεξαχθεί 15 παιχνίδια, παίζουν οι μικρές εθνικές ομάδες και δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα», τόνισε επίσης ο Γιώργος Σπανός, προσθέτοντας: «Έχουμε παίξει 15 παιχνίδια και κανένας αντίπαλος δεν έχει διατυπώσει το παραμικρό πρόβλημα για το γήπεδό μας».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ατρόμητου:

«Στις 5:00 μετά από επιθεώρηση που έκανε ο διαιτητής όταν κλήθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να επιθεωρήσει το τέρμα πως υπολείπεται κάποιους πόντους. Εν συνεχεία, ενημερώθηκα εγώ από τους ανθρώπους της ομάδας μας ότι μας ζητήθηκε να επιλυθεί το πρόβλημα. Σαν ΠΑΕ Ατρόμητος κάναμε ότι ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί το πρόβλημα καθώς έχουμε και ακραίες καιρικές συνθήκες στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, μετρήθηκαν ξανά οι δύο εστίες μετά τις παρατηρήσεις του διαιτητή. Η μια ήταν κανονικότατη χωρίς κάποιο πρόβλημα (αυτή που βλέπουμε αριστερά). Η δεύτερη εστία μετρήθηκε σε τέσσερα σημεία και στα δύο ήταν κανονική και στα άλλα δύο βρέθηκε μια μικρή απόκλιση, την όποια ως ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβητούμε.

Θεωρώ ότι το 2023 όταν όλοι λέμε ότι θέλουμε ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, να ψάχνει μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ προσκόμματα για να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι και να το πάρει με άλλο τρόπο, νομίζω ότι το μόνο που κάνουμε είναι να τορπιλίζουμε το ίδιο το προϊόν.

Ο Ατρόμητος θα καταθέσει αντιρρήσεις. Το θέμα έχει πάει στον αθλητικό δικαστή. Έχει κάνει ένσταση η ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα θα κριθεί το θέμα στον αθλητικό δικαστή, εκεί όπου θα καταθέσουμε τις θέσεις μας.

Δεν έγινε το παιχνίδι για 1-1,5 πόντο σε ένα σημείο που ήταν κοντύτερο το τέρμα κατά τον διαιτητή. Αυτό γράφεται και στο φύλλο αγώνα. Λες και όλα τα γήπεδα της χώρας είναι άριστα και άψογα. Μιλάμε για γήπεδο όπου έχουν διεξαχθεί 15 παιχνίδια, παίζουν οι μικρές εθνικές ομάδες και δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα.

Άλλο το να βάλουμε έναν ποδοσφαιριστή τιμωρημένο, αυτό είναι κανονισμός. Να καθόμαστε όμως στο 2023 να μετράμε με μεζούρα την απόσταση των δοκαριών από την γραμμή και να έχουμε έναν πόντο διαφορά με αντίξοες καιρικές συνθήκες που πλήττουν την Αττική και το Περιστέρι και να λέμε ότι δεν πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος νοθεύει η συγκεκριμένη ένσταση.

Δεν έχει ξανασυμβεί σε εμάς αυτό. Έχουμε παίξει 15 παιχνίδια και κανένας αντίπαλος δεν έχει διατυπώσει το παραμικρό πρόβλημα για το γήπεδό μας».

 

 

Αστεία και περίεργα όσα έγιναν στο Περιστέρι που, κατά σύμπτωση, ήταν "ευνοϊκά" για την ΑΕΚ – Ο Ατρόμητος αμφισβητεί τις μετρήσεις των διαιτητών – Η καταγγελία Σπανού για Μελισσανίδη – Για 1,5 εκατοστό να μη γίνει το ματς; - Η μεζούρα ήταν ακριβείας;

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

-Γελάει ο κόσμος, με την Ελλάδα να γίνεται ρεζίλι διεθνώς καθώς ο λόγος της αναβολής του αγώνα Ατρομήτου-ΑΕΚ έκανε τον γύρο του κόσμου.

-Είναι τουλάχιστον αστείο και περίεργο να μη διεξαχθεί ο αγώνας επειδή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός το ένα δοκάρι ήταν κοντύτερο κατά 1,5 πόντο ενώ το μέτρησαν σε τέσσερα σημεία και στα δυο είχε το σωστό ύψος!

-Επίσης, ο Σπανός δήλωσε ότι αμφισβητεί τις μετρήσεις. Εμείς να προσθέσουμε ότι τις έκαναν οι βοηθοί Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) και Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) με τη μεζούρα, που όπως λένε οι πληροφορίες, βρήκαν από την τροχαία! Οι μετρήσεις έγιναν υπό την επίβλεψη του διαιτητή Μανούχου και των δυο αρχηγών.

-«Η μια εστία ήταν κανονικότατη χωρίς κάποιο πρόβλημα (αυτή που βλέπουμε αριστερά). Η δεύτερη εστία μετρήθηκε σε τέσσερα σημεία και στα δύο ήταν κανονική και στα άλλα δύο βρέθηκε μια μικρή απόκλιση, την όποια ως ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβητούμε», δήλωσε συγκεκριμένα ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

-Θυμίζουμε ότι ο Ατρόμητος έκανε εργασίες για να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

-Θυμίζουμε και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

-Σε όλα αυτά βάλτε και την πρόθεση της ΑΕΚ να μην παίξει.

-Φάνηκε στην τηλεόραση ότι τα στελέχη της παρακινούσαν τον διαιτητή Μανούχο να κλείσει τα φύλλο αγώνα.

-«Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον κύριο Μελισσανίδη. Του είπα ελάτε να παίξουμε το παιχνίδι. Μου είπε πως πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι για να πάρει το πρωτάθλημα. Πρέπει να περάσει από το Περιστέρι για να πάρει το πρωτάθλημα. Του είπα πως ξέρω ως ΑΕΚ πρεσβεύεις κάτι άλλο και μία άλλη φιλοσοφία, που έχει δείξει στο παρελθόν. Ο απώτερος σκοπός της ΑΕΚ ήταν να μην παίξει και πίεσαν τον διαιτητή προς αυτή την κατεύθυνση» κατάγγειλε ο Γιώργος Σπανός.

-Τα τέρματα δεν μπορούσαν να βγουν επειδή είναι τσιμενταρισμένα και να ληφθεί υπόψη ότι εκεί έγιναν και διεθνείς αγώνες τόσο του Ατρομήτου όσο και «μικρών» Εθνικών ομάδων.

-Για 1,5 εκατοστό; Τη μπογιά να έδιωχναν ή να έσκαβαν λίγο ακόμη το έδαφος θα λυνόταν το πρόβλημα!

-Αρχικά, πριν τις εργασίες του Ατρομήτου η διαφορά ήταν 5 εκατοστά στο τέρμα της φυσούνας και 3 στο άλλο.

 

 

Μανούχος: Παραδέχεται ότι έλαβε υπόψη το λάθος ύψος και όχι το σωστό - Ο Ατρόμητος αμφισβητεί το μέτρημα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

-Με όσα γράφουν στο φύλλο αγώνα δείχνουν ότι ο Μανούχος δεν έλαβε υπόψη τις συνθήκες. Ο Σπανός αμφισβήτησε το μέτρημα και ο Καραπαπάς τους… αποτελείωσε.

 «Δύο σημεία βρέθηκαν με απόκλιση μικρότερη από το προβλεπόμενο από τον κανονισμό κατά ένα εκατοστό το ένα σημείο, και κατά 2,5 εκατοστά το άλλο σημείο, ενώ άλλα δύο σημεία ήταν ορθά», αναφέρει το φύλλο αγώνα του διαιτητή Μανούχου (Αργολίδας) για τη μια εστία του γηπέδου του Περιστερίου, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας Ατρομήτου-ΑΕΚ. Ο ίδιος και οι βοηθοί του (Μπουξμπάουμ της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και Κωσταράς της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) κατάφεραν να περάσουν τα πάντα από την τρύπα της βελόνας! Αντί να κινηθούν προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής του αγώνα «έκοψαν λάσπη» και έκλεισαν το φύλλο αγώνα.

Όμως, γιατί δεν μας εξηγούν πως είναι δυνατόν το ύψος των ίδιων δοκαριών να είναι ορθό σε δυο σημεία και σε δυο άλλα, επαναλαμβάνουμε, το ύψος των ίδιων δοκαριών, να είναι λάθος; Γιατί από τους διαιτητές να ληφθεί υπόψη το λάθος ύψος και όχι το σωστό; Γιατί δεν έλαβαν υπόψη τους τις άσχημες καιρικές συνθήκες; Με τόσο μικρή απόκλιση (ακόμη και 2,5 εκατοστών) δεν υπάρχει περιθώριο ανθρωπίνου λάθους;

Για όλα αυτά υπάρχει μια απάντηση. Οι Μανούχος, Μπουξμπάουμ και Κωσταράς είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Από πού προβλέπεται, όπως είπε και ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός να πάρουν τη μεζούρα της τροχαίας και να μετράνε; Το γήπεδο του Περιστερίου είχε ήδη αδειοδότηση με βάση το άρθρο 9 του ΚΑΠ αλλά και με έγγραφο συνημμένο στον κανονισμό αδειοδότησης. Αλλιώς, ο Ατρόμητος δεν θα έπαιρνε άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις

Άρα, ήταν αρκετοί οι λόγοι για να γίνει το ματς και ερώτημα αποτελεί γιατί δεν τους έλαβε υπόψη ο Μανούχος. Κι ας ακολουθούσε ένσταση της ΑΕΚ. Όπως πολλοί είναι οι λόγοι ο αθλητικός δικαστής της Super League να αποφασίσει τη διεξαγωγή του αγώνα, επειδή είναι αστείος ο λόγος που δεν διεξήχθη.

«Η δεύτερη εστία μετρήθηκε σε τέσσερα σημεία και στα δύο ήταν κανονική και στα άλλα δύο βρέθηκε μια μικρή απόκλιση, την όποια ως ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβητούμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου. Παράλληλα τόνισε ότι τα τέρματα δεν μπορούσαν να βγουν επειδή είναι τσιμενταρισμένα, ενώ πρόσθεσε ότι εκεί έγιναν και διεθνείς αγώνες τόσο του Ατρομήτου όσο και «μικρών» Εθνικών ομάδων, ενώ πιο πριν ουδείς αντίπαλος δεν αμφισβήτησε την καταλληλότητα του γηπέδου.

Να μην ξεχνάμε και τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Κώστας Καραπαπάς στο Isntagram. Σε αυτή φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς απεικονίζεται το χέρι του ρέφερι την ώρα που μετράει από το γρασίδι, η μεζούρα να είναι διπλωμένη και να έχει …προσπεράσει μέχρι και 10 πόντους. Με αφορμή όλα αυτά σχολίασε: «Κάτι δεν πάει καλά… Αυτό πάντως 20 πόντους δεν το λες… Ντράπηκε και η ντροπή».

 

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23 PLAY OUT 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων), Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Στάικος (Λάρισας),

4ος: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών), Παρατηρητής: Καρατζάς (Ευβοίας)

Προβληματική διαιτησία του Τσαγκαράκη σε ένα δύσκολο ματς

– Ο Μανούχος έπρεπε να συστήσει ανασκόπηση για πέναλτι στο 84’

84-86': Υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα του Μπεχαράνο στον Λώλη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, ο Μπεχαράνο σηκώνει ψηλά το πόδι του με προβολή προς το πόδι του Λώλη την στιγμή που κάνει το σουτ και στην συνέχεια πέφτει με το σώμα του στα πόδια του και τον ανατρέπει.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/03/blog-post_64.html

 

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23 PLAY OFF 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ 0-0

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), 4ος: Χρ. Βεργέτης (Αρκαδίας), VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου), Παρατηρητής:  Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Ο Μανούχος γέμισε με... σπόρια τον Παναθηναϊκό! - Σωστό το πέναλτι

34': Κακώς (Μανούχος και Καραγκιζόπουλος) υπέδειξαν άουτ υπέρ του Βόλου, έπρεπε κόρνερ υπέρ του Παναθηναϊκού.

71': Ο Μανούχος έπρεπε να σφυρίξει φάουλ στην δεξιά γωνία εκτός περιοχής του Παναθηναϊκού και κίτρινη κάρτα στον Σάρλια του Παναθηναϊκού γιατί έσπρωξε τον Οζέγκοβιτς του Βόλου και ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση.

73': Ο ρέφερι έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Βόλου, όταν ο Χουάκαρ έσπρωξε αντίπαλο του, στο κέντρο του γηπέδου.

75': Κακώς ο Μπουξμπάουμ δεν υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Παναθηναϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (σουτ άουτ).

83': Ο Μανούχος έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Βόλου, όταν ο Κωτσιρας έσπρωξε αντίπαλο του.

90+3’: Το παράκανε ο Μανούχος με τις αποφάσεις του στο δεύτερο ημίχρονο υπέρ του Παναθηναϊκού, μέχρι αλλαγή σε αραουτ ανακάλυψε.

90+5’: Ο Μανούχος σωστά σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού όταν ο Λούνα έπαιξε την μπάλα με το χέρι του, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Ζαμπαλάς) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, σήκωσε το χέρι του σε αφύσικη θέση. Με την εκτέλεση του ο Κλέιμαν απέκρουσε, στην επόμενη διακοπή ο Μανούχος ζήτησε να μην επαναρχίσει ο αγώνας, μέχρι να γίνει έλεγχος από το VAR για το αν η θέση του τερματοφύλακα ήταν σωστή.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/04/blog-post_3.html

 

Σχόλια