Γελάει ο κόσμος με τη μη αποβολή του Κούρτιτς από τον Τζήλο - "Εβλεπε" μόνο ΠΑΟΚ και έδωσε δικαιώματα


Εδωσε δικαιώματα ο Τζήλος με διαιτησία υπέρ του ΠΑΟΚ. Ένα από τα μεγάλα λάθη του, ειδικότερα ο έμπειρος ρέφερι έγινε ρεζίλι, έχει να κάνει με τη μη αποβολή του Κούρτιτς ο οποίος στο 54’ πάτησε με τις τάπες τον Γκονζάλες του Ατρομήτου. Πρόκειται για τον ορισμό της κόκκινης κάρτας, όμως ο Τζήλος δεν έβγαλε ούτε κίτρινη! Κακώς, δεν παρενέβη ο Μανούχος που ήταν στο VAR.
Ο Λαρισαίος ρέφερι σφύριξε 80-20 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, «πνίγοντας» φάουλ υπέρ του Ατρομήτου και πέρα από την κόκκινη δεν έβγαλε κι άλλες κίτρινες κάρτες σε βάρος του ΠΑΟΚ. Γενικά είχε δυο μέτρα και δυο σταθμά και για αυτό προκάλεσε και τις διαμαρτυρίες, όπως και δήλωση για τη διαιτησία από τον τεχνικό του Ατρομήτου Κρις Κόουλμαν. Σημειώστε ότι στο 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου στη σέντρα του Ζίφκοβιτς και πριν φτάσει στον σκόρερ Νάρεϊ.

SUPER LEAGUE 2022-23

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Μεϊντανάς (Αχαϊας),

Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Μανούχος (Αργολίδας)

AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης)

10-11': Αρχικά ο Τζήλος έδωσε συνέχεια όταν ο Χατζηισαΐας έπαιξε την μπάλα με το χέρι του, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (= Μανούχος) συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι όταν είδε την φάση σωστά σφύριξε πέναλτι. Όμως, κακώς έβγαλε κίτρινη στον Χατζηισαΐα επειδή αυτό το παίξιμο της μπάλας με το χέρι του, δεν είχε σκοπό να επηρεάσει ή να σταματήσει μια υποσχόμενη επίθεση (η μπάλα δεν είχε κατεύθυνση προς το τέρμα, ή προς αντίπαλο του).

13': Σωστά, ο Μεϊντανάς υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΟΚ.

44': Σωστά, ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΟΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

44': Σωστά, ο Σπυρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Ατρομήτου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

54': Ένα από τα μεγάλα λάθη του Τζήλου, ειδικότερα ο έμπειρος ρέφερι έγινε ρεζίλι, έχει να κάνει με τη μη αποβολή του Κούρτιτς ο οποίος στο 54’ πάτησε με τις τάπες τον Γκονζάλες του Ατρομήτου. Πρόκειται για τον ορισμό της κόκκινης κάρτας, όμως ο Τζήλος δεν έβγαλε ούτε κίτρινη! Κακώς, δεν παρενέβη ο Μανούχος που ήταν στο VAR.

Βέβαια, το σκάνδαλο με τον Τζήλο είναι το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ στο 96’. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από τα αριστερά, αλλά η μπάλα έχει πάρει τέτοια τροχιά και έχει τέτοια φάλτσα που έχει βγει έξω, πριν ο Νάρεϊ με σουτ στην κίνηση νικήσει τον Γιαννιώτη. Οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι ο βοηθός Σπυρόπουλος δεν σήκωσε τη σημαία του.

64': Ο Τζήλος έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Μουνίθ του Ατρομήτου όταν ο αμυντικός του ΠΑΟΚ τον κράτησε από το χέρι. Στην συνέχεια στην εξέλιξη της επίθεσης από την ομάδα του ΠΑΟΚ υπήρξε πέσιμο του Ολιβέιρα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από τον Μανούχο και συμφώνησε με την απόφαση του Τζήλου πως δεν υπήρξε παράβαση.

82': Σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κιβρακίδη του Ατρομήτου για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

85'- 87': Κακώς ο Σπυρόπουλος δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Μπίσεσβαρ, ενώ ήταν οριακά σε αντικανονική θέση οφσάιντ, στο ξεκίνημα της επίθεσης, μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή ότι υπάρχει οφσάιντ και το γκολ του ΠΑΟΚ σωστά ακυρώθηκε.

90+6': Πριν την επίτευξη του 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν έγινε η σέντρα από τον Ζίφκοβιτς προς τον σκόρερ Νάρεϊ, η μπάλα είχε πολύ φάλτσο, κάνοντας καμπύλη τροχιά και πιθανόν να έχει περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου (πάνω και πίσω από το οριζόντιο δοκάρι) και στην συνέχεια να εισέρχεται εντός αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες του Ατρομήτου που ήταν κοντά στην εστία διαμαρτυρήθηκαν στον Σπυρόπουλο που δεν υπέδειξε άουτ. Ο VAR πιθανόν να μην είχε ξεκάθαρη λήψη από την ευθεία της γραμμής τέρματος και γι'αυτό να μην έκανε παρέμβαση, ώστε να γίνει ανασκόπηση της φάσης από τον διαιτητή.

Σχόλια