Διαιτησία: Τα μπλόκα κατά του Ολυμπιακού που …έσπασαν


Σχετικά με τους ορισμούς διαιτητών στους αγώνες του Ολυμπιακού, από την 1η έως και την 4η αγωνιστική:

 

Επισημάνσεις (ανά αγωνιστική):

 

  1. Την 1η αγωνιστική στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός ορίζεται διαιτητής ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Ενώ έπρεπε να είναι εκτός πινάκων, για τα περσινά σοβαρά του λάθη (ως VAR) σε βάρος του Ολυμπιακού, στον Ατρόμητο & στην Κηφισιά.

 

Απαράδεκτος ο Παπαδόπουλος, γελάει όλη η Ελλάδα με τέτοια λάθη (πάλι κατά του Ολυμπιακού). -Η Κομισοπούλου έκανε λάθος σε δυο οφσάιντ, (σε βάρος του Ολυμπιακού και την επιβράβευσαν την 4η αγωνιστική, αφού την όρισαν ξανά, ενώ υπάρχουν 6-8 βοηθοί που είχαν καλή απόδοση και έχουν μόνο 1 ορισμό).

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 ΒΟΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κομισοπούλου (Χανίων), 4ος: Πουλικίδης (Δράμας), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Παρατηρητής: Θάνος (Ηπείρου).

17': Κακώς η Κομισοπούλου υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Ολυμπιακού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, (η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα).

30': Κακώς ο Παπαδόπουλος δεν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Βιγιαφανιες, όταν έκανε προβολή με τις τάπες του στην κνήμη του αντιπάλου του Ντοη, κακώς και ο VAR (Κουμπαρακης) δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, ώστε να πάρει πίσω την κίτρινη και να τον αποβάλει με κόκκινη κάρτα για σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο.(Την Τρίτη 20-8-2024 στην ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής από τον Λανουά, επιβεβαιώθηκε το λάθος του).

41': Κακώς η Κομισοπούλου υπέδειξε οφσάιντ τον Τσικινιο του Ολυμπιακού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, η μπάλα κατέληξε κόρνερ και έτσι ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει το κόρνερ.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2024/08/blog-post_41.html

 

 

  1. Την 2η αγωνιστική στον αγώνα Ολυμπιακός - Καλλιθέα ορίζεται διαιτητής ο Ευαγγέλου (Αθηνών). Στους περισσότερους αγώνες που σφύριξε τον Ολυμπιακό κάνει λάθη σε βάρος του, ενώ πέρσι δεν είχε σφυρίξει σε κανένα αγώνα τον Ολυμπιακό.

 

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ATHENS KALLITHEA 2-1

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών), Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Νταβέλας (Μακεδονίας), 4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Τσαγκαράκης (Χανίων), AVAR: Κωσταράς (Ατ/νιας), Παρατηρητής: Μπριάκος (Ηπείρου).

19': Κακώς δεν σφύριξε φάουλ στον κέντρο του γηπέδου όταν παίκτης της Καλλιθέας μάρκαρε αντικανονικά τον Έσε (αφού χάθηκε το πλεονέκτημα, έπρεπε να το σφυρίξει αναδρομικά).

77-79': Κακώς ο Τοροσιάδης σε πολύ οριακή φάση υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Κααμπί όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, που πέτυχε γκολ ο Γιάρεμτσουκ, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από τον VAR Τσαγκαράκη κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Ελ Κααμπί ήταν σε κανονική θέση και το γκολ μέτρησε κανονικά (2-1).

90+2': Ο Ευαγγέλου έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού όταν ο Λουκίνας έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μασούρα.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2024/08/blog-post_719.html

 

 

  1. Την 3η αγωνιστική στον αγώνα ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ορίζεται διαιτητής

ο Τζήλος, για 3η συνεχόμενη αγωνιστική ορίζουν έναν διαιτητή, που έχει αδικήσει τα προηγούμενα χρόνια τον Ολυμπιακό.

 

Τα «μούσκεψε» ο Τζήλος στον πειθαρχικό έλεγχο - Επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της Λαμίας

3η αγωνιστική Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 ΛΑΜΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Χριστοδούλου (Ημαθίας), 4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων), AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου), Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)

2’: Ο τερματοφύλακας της Λαμίας έπιασε τη μπάλα προ του Βέλντε. Αν και το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο, φαίνεται να την πιάνει πάνω στη γραμμή.

44': Κακώς δεν υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Αντράντε της Λαμίας για ριψοκίνδυνο παίξιμο, αντικανονική χρήση του χεριού του στο κεφάλι του Ελ Κααμπι.

49': Κακώς δεν υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Κορνέζο της Λαμίας για ριψοκίνδυνο παίξιμο στα πόδια του Βέλντε.

62’: Η κίτρινη στον Ρινγκ είναι για απώθηση του Βέλντε, εκτός φάσης. Το ριπλέι είναι μακρινό. Μπορεί να είναι και κόκκινη. Μπορεί να υπάρχει και χτύπημα στο πρόσωπο. Πάντως, ο Βέλντε κρατάει το πρόσωπο αλλά δεν βοηθάει το πλάνο.

90+1: Κακώς ο Χριστοδούλου υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

https://sfyrigmata.blogspot.com/2024/08/blog-post_90.html

 

 

  1. Την 4η αγωνιστική στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, όρισαν διαιτητή τον

Βεργέτη (Αρκαδίας).

        Ενώ έπρεπε να είναι εκτός πινάκων, καθώς τα 2 προηγούμενα έτη που σφυρίζει στην SUPER LEAGUE είχε κάνει σοβαρά λάθη υπέρ των ομάδων του συστήματος, σε 5 αγώνες σφύριξε εκτός τον Παναθηναϊκό και έκανε λάθη υπέρ τους σε 4 αγώνες, καθώς επίσης σφύριξε και σε 3 αγώνες την ΑΕΚ, και έκανε λάθη υπέρ της σε 2 αγώνες. Τον Ολυμπιακό δεν τον είχε σφυρίξει τις 2 προηγούμενες σεζόν, ενώ τον ΠΑΟΚ που τον σφύριξε σε 2 αγώνες δεν είχε κάνει σημαντικά λάθη.

        Επίσης όρισαν στο VAR ξανά προκλητικά τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ), ενώ αναφέρουμε αναλυτικά στην 1η αγωνιστική, καθώς έκανε σημαντικό λάθος στην μη απευθείας αποβολή του Βιγιαφανιες.

        Όρισαν στο Καραϊσκάκη 4ο διαιτητή τον Πολυχρόνη (Πιερίας), ενώ έπρεπε να είναι τιμωρημένος από τον αγώνα του ως διαιτητής την 3η αγωνιστική Λεβαδειακός – ΑΕΚ, για τα 3 πέναλτι που δεν σφύριξε σε βάρος της ΑΕΚ στο 1ο ημίχρονο (αφού τον κάλυψε με όσα είπε ο Λανουά στο βίντεο ανάλυσης του).

5. Την 2η αγωνιστική ο βοηθός Τοροσιάδης (Μακεδονίας) είχε υποδείξει κακώς οφσάιντ τον Ελ Κααμπί και στην συνέχεια ο Τσαγκαράκης διόρθωσε σωστά το λάθος του βοηθού και μέτρησε το κανονικό γκολ του Ολυμπιακού. Αν συμβεί μια παρόμοιά φάση όπως αυτή, θα πράξει σωστά ο VAR Παπαδόπουλος Μακεδονίας (που συνεχώς αδικεί τον Ολυμπιακό), ενώ θα έχει και δίπλα του την άπειρη AVAR Αντωνίου (Αχαΐας)?

 

 

 

Σχόλια