Τι (δεν) είδαμε απο τους έξι υποψήφιους για διεθνείς


Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ 6 ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΘΕΣΗ ΔΙΕΘΝΗ

 

Αναλύοντας την απόδοση των 6 διαιτητών που είχαν διεκδικήσει θέση διεθνή θα διαπιστώσετε παρακάτω ότι η ελληνική διαιτησία έχει θέματα και για αυτό η ΟΥΕΦΑ έκοψε μια θέση διεθνή. Θυμίζουμε ότι προτιμήθηκε ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Η φετινή απόδοση των περισσότερων υποψηφίων διαιτητών δεν ήταν η αναμενόμενη, για διαιτητές που στοχεύουν σε μια τόσο υψηλή διάκριση. Δείτε τον παρακάτω πίνακα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Κατά την άποψή μας η απόδοση των περισσότερων ήταν προβληματική. Υποψήφιοι για διεθνείς ήταν και οι Κατοίκος, Ζαμπαλάς, Τσιάρας, Τσέτσιλας, Τσιμεντερίδης και Πολυχρόνης.



Για να μπορέσει η ΚΕΔ να καταλήξει ποιος ή ποιοι, έχουν πράγματι τα προσόντα για να γίνουν διεθνείς, θα πρέπει να συνεχίσει να τους ορίζει στους κρίσιμους αγώνες των PLAY OUT. Έτσι ώστε να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία μέχρι το τέλος της σεζόν, για να προσπαθήσουν να  αντιστρέψουν την αρνητική εικόνα που είχαν κάποιοι μέχρι σήμερα.

Ας δούμε αναλυτικά τους συνολικούς αγώνες που σφύριξαν και σε ποιους αγώνες έκαναν λάθη.

 

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (1992/33 - 2022/3)

Η ΚΕΔ όρισε τον Κατοίκο στους περισσότερους αγώνες ως διαιτητή (10Δ), μεταξύ των 6 αυτών διαιτητών. Αυτό δείχνει ότι η ΚΕΔ τον εμπιστεύτηκε, όμως ο Κατοίκος φαίνεται ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποδείξει σε όλους και στην ΚΕΔ, για τις ικανότητες που χρειάζονται, για να μπορεί να διεκδικήσει την θέση αυτή του διεθνή.

Από τους 10 αγώνες που τον όρισε έκανε λάθη στους 5 παρακάτω αγώνες:

1.       2η ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1. Η… πειθαρχική σαλάτα του Κατοίκου.

90+9'-10: Κακώς δεν απέβαλλε τον Ισεκά με απευθείας κόκκινη για βίαιη διαγωγή.

 

2.       14η ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-4. 1. Την πάτησαν στο τέλος Κατοίκος και Κουμπαράκης

90+6-8': Κακώς ο Κατοίκος σφύριξε πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού………..

Ο Λανουά ανέφερε ότι: "Εδώ ο διαιτητής καταλογίζει λανθασμένα πέναλτι νομίζοντας πως ο τερματοφύλακας υπέπεσε σε παράβαση. Ο τερματοφύλακας ακουμπάει την μπάλα με το δεξί του χέρι ενώ πέφτει και η μπάλα αλλάζει κατεύθυνση. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR και μη καταλογισμό του πέναλτι".

 

3.       17η ΒΟΛΟΣ-ΑΕΚ 2-4. Ούτε τα προσχήματα: Δώρα στην ΑΕΚ οι Κατοίκος, Πολυχρόνης, δεν απέβαλαν Λιούμπισιτς και Γκατσίνοβιτς.

34': Κακώς ο Κατοίκος δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Βόλου όταν ο Λιούμπιτσιτς έπαιξε ριψοκίνδυνα με προβολή με τις τάπες στο πόδι του αντιπάλου του

47-49': Κακώς ο Κατοίκος δεν απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Λιούμπισιτς της ΑΕΚ,

75': Υπήρξε πέσιμο του Κόζτα του Βόλου οριακά εκτός περιοχής πέναλτι της ΑΕΚ, έγινε έλεγχος από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ, καθώς ο Γκατσίνοβιτς έσπρωξε στην πλάτη τον Κόζτα, ο οποίος μπορούσε να βρεθεί με την μπάλα μπροστά στον τερματοφύλακα.

Ο Λανουά ανέφερε στην ανάλυση: «Εδώ ο αμυνόμενος αρνείται στην αντίπαλη ομάδα μια προφανή ευκαιρία για γκολ σπρώχνοντας τον επιτιθέμενο ο οποίος μπορούσε να βρεθεί με την μπάλα μπροστά στον τερματοφύλακα. Περιμένουμε φάουλ και κόκκινη κάρτα σε αυτή την περίπτωση. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR, κάτι που δεν έγινε. Αν ο διαιτητής δεν πάρει την σωστή τεχνική και πειθαρχική απόφαση».

 

4.       19η ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2. Ο Κατοίκος χρειάστηκε VAR (Παπαπέτρου) για να δώσει πέναλτι – Αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, εκνεύρισε και τις δυο ομάδες -

90+1’: …….Ο VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι,….

Ο Λανουά στην ανάλυση φάσεων ανέφερε ότι: "Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος αγγίζει την μπάλα με το χέρι, αφού έχει κάνει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Έχοντας τον χέρι του σε αυτή τη θέση ο παίκτης παίρνει το ρίσκο να χτυπήσει η μπάλα το χέρι του και να καταλογιστεί το πέναλτι. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR, όπως και έγινε, για τον καταλογισμό του πέναλτι".

 

5.       26η ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΟΚ 2-1. Αλλού για αλλού ο Κατοίκος: Δυο φορές τον διόρθωσε ο VAR Ζαμπαλάς, δεν απέβαλε τον Τσάλοφ

43-45+1': Αρχικά κακώς ο Κατοίκος έδωσε συνέχεια όταν υπήρξε πέσιμο του Ντεμέτριους στην περιοχή του ΠΑΟΚ…..ο VAR συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης και στην συνέχεια σφύριξε πέναλτι………………

45+2': Αρχικά κακώς δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ όταν ο Εντιαγέ μάρκαρε αντικανονικά τον Τάισον έξω από την περιοχή της Καλλιθέας, ………..ο VAR συνέστησε στον Κατοίκο να κάνει ανασκόπηση της φάσης και στην συνέχεια σφύριξε την παράβαση που προηγήθηκε του γκολ, ………..

Ο Λανουά στο βίντεο ανάλυσης φάσεων ανέφερε ότι: «Πριν σκοράρει η Athens Kallithea, ο διαιτητής δεν είδε καθαρό φάουλ από το νούμερο 17 της Athens Kallithea, ο οποίος ανέτρεψε τον αντίπαλό του με το δεξί του πόδι. Περιμένουμε, όπως και έγινε, παρέμβαση του VAR και ακύρωση του τέρματος».

77-79': Κακώς δεν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Τσάλοφ του ΠΑΟΚ γιατί έριξε αγκωνιά εκτός φάσης στο πρόσωπο του Μεχία, ……………………..

Ο Λανουά στο βίντεο ανάλυσης φάσεων ανέφερε ότι: «Σε αυτή την περίπτωση το νούμερο 9 του ΠΑΟΚ βρισκόμενος πίσω από τον διαιτητή χτύπησε με τον αγκώνα στο πρόσωπο τον αντίπαλό του. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR (που δεν υπήρξε) για κόκκινη κάρτα λόγω βίαιης επαφής».

 

Επίσης πολλά λάθη (όχι σημαντικά) έχει κάνει και την 12η ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-2. Κατώτερος των περιστάσεων ο Κατοίκος. Ο Παντελίδης έβγαλε στη σέντρα το σπρώξιμο του ΠΑΟΚ από τον Κατοίκο: «Δεν υπήρχε δικαιοσύνη, για να πάρουμε φάουλ έπρεπε να παρακαλέσουμε».

Ενώ τέλος δεν απέφυγε τα λάθη και στους 2 (μόνο) παρακάτω αγώνες που η ΚΕΔ τον εμπιστεύτηκε ως VAR: 

·         15η ΒΟΛΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

43': ………..ο VAR (Κατοίκος) κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή, να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι. ……….

Ο Λανουά στην ανάλυση φάσεων ανέφερε: «Εδώ έχουμε μια καθαρή περίπτωση ανατροπής εντός της περιοχής πέναλτι. Ο αμυνόμενος δεν παίζει την μπάλα, αλλά κάνει ξεκάθαρο φάουλ με το δεξί του πόδι. Περιμένουμε τον καταλογισμό πέναλτι και παρέμβαση του VAR η οποία δεν έγινε.

·         18η αγωνιστική ΛΑΜΙΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-3. Αν ο Τζήλος δεν βγάζει αυτή την κόκκινη κάρτα… - Ο Κατοίκος τι έκανε;

44’: Με το ματς στο 0-2, η Λαμία έπρεπε να μείνει με δέκα παίκτες καθώς ο Φουρτάδο πήγε σκόπιμα και κλώτσησε εκτός φάσης τον Καρλίτος. ……………. Λάθος και του VAR (Κατοίκο) που δεν κάλεσε τον διαιτητή για on field review.

 

ΖΑΜΠΑΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (1993/32 - 2020/5)

Η ΚΕΔ τον όρισε ως διαιτητή σε 8 αγώνες και έκανε λάθη στους 4. Καθώς επίσης και σε έναν αγώνα κυπέλλου που από αυτό το σημαντικό του λάθος, έμεινε για αρκετό διάστημα εκτός ορισμών από την ΚΕΔ. Φέτος είναι για 5η σεζόν στην 1η κατηγορία και λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας του, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους 5 διαιτητές, δεν δικαιολογείται αυτή η αρνητική απόδοση του, με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να πείσει ακόμη την ΚΕΔ, ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που χρειάζονται για να γίνει διεθνής διαιτητής.

Δείτε παρακάτω τα φετινά του λάθη:

1.       3η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-2. Αλλοίωση αποτελέσματος στο Περιστέρι: Ζαμπαλάς, Σιδηρόπουλος δεν είδαν το επιθετικό φάουλ στο γκολ (2-1) του ΠΑΟΚ – Οι Θεσσαλονικείς ζητάνε και τα ρέστα καθώς φωνάζουν για τον ρέφερι!

67-69': Ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ με τον Ζίβκοβιτς, o VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για  επιθετικό φάουλ ………  και στην συνέχεια ακύρωσε το γκολ

90-90+2': Στο γκολ 1-2 του ΠΑΟΚ οι παίκτες του Ατρομήτου ζήτησαν φάουλ που προηγήθηκε πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο σκόρερ Μαντί Καμαρά, …… ο VAR κακώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, ο Μπάμπα του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε αντικανονικά τον αγκώνα του στον λαιμό του αντιπάλου του και τον έριξε στο έδαφος. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

2.       7η ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 2-0. Κι άλλο λάθος ο Ζαμπαλάς, τον διόρθωσε ο Τζήλος.

51-52': Αρχικά ο Ζαμπαλάς σφύριξε πέναλτι υπέρ του Άρη …………..ο  VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση και στην συνέχεια πήρε πίσω το πέναλτι, …………….

3.       19η ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 2-0.  Πολύ μακριά ο Ζαμπαλάς από τη φάση που έπρεπε να βγάλει κόκκινη αντί για κίτρινη στον Τσάβες – Κακώς δεν κλήθηκε στο VAR.

43’: Έπρεπε να βγει κόκκινη κάρτα στον Τσάβες της Λαμίας που πάτησε τον Δεληγιαννίδη, κακώς ο Κουμπαράκης δεν κάλεσε τον Ζαμπαλά να αλλάξει το χρώμα της κάρτας (από κίτρινη σε κόκκινη).

4.       22η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-2. Και μη χειρότερα για τον Ζαμπαλά, δεν πέτυχε φάση

42-43': Αρχικά ο Ζαμπαλάς έδωσε συνέχεια όταν υπήρξε παίξιμο της μπάλας με το χέρι, ………ο  VAR (Παπαδόπουλος) συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης , στην συνέχεια σφύριξε πέναλτι υπέρ της Καλλιθέας….

70-71': Κακώς ο Ζαμπαλάς σφύριξε άμεσα επιθετικό φάουλ σε βάρος της Καλλιθέας, ενώ έπρεπε να περιμένει την ολοκλήρωση της επίθεσης, έτσι με το ανύπαρκτο σφύριγμα του καθάρισε την φάση και δεν μπορούσε να παρέμβει ο VAR, καθώς πρώτα ακούστηκε το ανύπαρκτο σφύριγμα του και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε γκολ. Εκεί όμως που ο Ζαμπαλάς τρέλανε ακόμη και τους ανθρώπους του Ατρομήτου ήταν ότι ανέφερε ότι η φάση θα ελεγχθεί από το VAR και εκεί υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Ατρομήτου και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Αγγελόπουλο.

80-83': Αρχικά ο Ζαμπαλάς έδωσε συνέχεια όταν ο Μερκάτι μάρκαρε αντικανονικά τον Τσιγγάρα, ….ο VAR συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης… στην συνέχεια σφύριξε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου.

 

·         Τεράστια γκάφα από τον Ζαμπαλά – Παίκτης έγινε αλλαγή αλλά συνέχισε να παίζει! Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2024

ΑΝΕΥ προηγουμένου η γκάφα από τον Ζαμπαλά …… στον αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκή-Κηφισιά 1-0. Το είδαμε κι αυτό! Παίκτης έγινε αλλαγή αλλά συνέχισε να παίζει!

Πιο συγκεκριμένα στο 85' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καστεγιάνο, ενώ δεν είχε βγει από το γήπεδο ο Πολέτο, παρότι είχε γίνει αλλαγή, όταν ο Μάναλης στο 87' έβαλε γκολ που ακυρώθηκε κακώς για οφσάιντ!

 

 Ο Ζαμπαλάς έκανε πολλά λάθη και ως VAR, καθώς σε 5 από τους 11 αγώνες που ήταν VAR, υπήρξαν λανθασμένες αποφάσεις και με δική του ευθύνη.

 

·         4η ΟΦΗ-ΑΡΗΣ 3-2. Την πάτησε ο Σιδηρόπουλος στο τρίτο πέναλτι – Απαράδεκτος ο Ζαμπαλάς

86-88': Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι όταν ο Μορόν έπεσε στην περιοχή πέναλτι μετά από μαρκάρισμα που του έγινε από τον Χατζηθεοδωρίδη, …..…ο  VAR κακώς ο Ζαμπαλάς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για μη παράβαση πέναλτι, υπήρξε μια ελαφριά επαφή που κρίνεται φυσιολογική. Εδώ ευθύνη έχει και ο Ζαμπαλάς που ως διεθνής VAR, έπρεπε να στείλει τον Σιδηρόπουλο για ανασκόπηση.

 

·         5η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-1.

79': Υπήρξε, με το ματς στο 1-1, παίξιμο της μπάλας με το χέρι του Αράο  στην περιοχή του Παναθηναϊκού όταν ο Μπέργκστρεμ έκανε κεφαλιά, κακώς ο VAR (Ζαμπαλάς) δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει on field review…..

Ο Λανουά ανέφερε ότι: «Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης».

 

·         5η AΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1. Ιταλικό «μπλόκο» στον Ολυμπιακό από διαιτησία-αίσχος του Παϊρέτο, πρόκληση Ζαμπαλά με τις γραμμές στο 2-0

41-42': Στο 2-0 του Άρη ο Μορόν φαίνεται να είναι σε οριακή θέση οφσάιντ, όμως ο AVAR Ζαμπαλάς φαίνεται να τοποθέτησε τις τρισδιάστατες γραμμές όταν η μπάλα δεν είναι στο σωστό σημείο. Το πόδι του παίκτη του Άρη που κάνει την σέντρα, είναι σε κάθετη θέση, ενώ θα έπρεπε το πόδι του (να είναι σε γωνία), δηλαδή την στιγμή που σουτάρει να είναι τεντωμένο μπροστά, γιατί τότε η μπάλα  ουσιαστικά φεύγει από το πόδι του. Με ένα κλικ πιο μετά ο Μορόν είναι σε αντικανονική θέση οφσάιντ και το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί.

 

·         9η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ 0-1. Συμφωνία… φάλτσου Τσέτσιλα, Ζαμπαλά στο 90+6’ – «Αστοχη» παρέμβαση από τον VAR ……..

90+6-10': Αρχικά ο Τσέτσιλας έδωσε συνέχεια όταν υπήρξε πέσιμο του Μεντιάτα του Βόλου, ο VAR (Ζαμπαλάς) κακώς συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, όταν είδε την φάση άλλαξε την αρχική του απόφαση και σφύριξε κακώς πέναλτι, ……….

 

·         11η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 2-1

84-89': Αρχικά ο βοηθός Δέλλιος δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Ντανιέλ Κουρί του Παναιτωλικού, ενώ στην συνέχεια παίκτης του Άρη πέτυχε αυτογκόλ, ο VAR Ζαμπαλάς κακώς συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση οφσάιντ, όταν είδε την φάση κακώς αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ, ο Λανούντ που φαίνεται να είναι οφσάιντ δεν επηρέασε αντίπαλο του, εμποδίζοντας τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα (ο Λανούντ κάνει αντίθετη κίνηση προς το κέντρο και όχι προς την μπάλα).

 

·         26η ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΟΚ 2-1. Αλλού για αλλού ο Κατοίκος: Δυο φορές τον διόρθωσε ο VAR Ζαμπαλάς, δεν απέβαλε τον Τσάλοφ

77-79': Κακώς ο VAR Ζαμπαλάς δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για να αποβάλει τον Τσάλοφ …….

Ο Λανουά στο βίντεο ανάλυσης φάσεων ανέφερε ότι: «Σε αυτή την περίπτωση το νούμερο 9 του ΠΑΟΚ βρισκόμενος πίσω από τον διαιτητή χτύπησε με τον αγκώνα στο πρόσωπο τον αντίπαλό του. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR (που δεν υπήρξε) για κόκκινη κάρτα λόγω βίαιης επαφής».

 

 

ΤΣΙΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΒΑΛΑΣ (1994/31 - 2023/2)

Ο Τσιάρας φαίνεται αρχικά ότι κακώς το όνομα του είχε πέσει στο τραπέζι της ΚΕΔ για να γίνει διεθνής, καθώς με ένα χρόνο μόνο στην 1η δεν είχε την εμπειρία αυτή που χρειαζόταν για να προταθεί. Επίσης σύμφωνα με την φετινή του απόδοση δεν κατάφερε να πείσει την ΚΕΔ, καθώς αν και τον εμπιστεύτηκε σε 9 αγώνες ως διαιτητή, μόνο σε 2 είχε αναμενόμενη απόδοση.  Δείτε αναλυτικά τους 7 αγώνες που έκανε λάθη:

1.       1η ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ATHENS KALLITHEA 0-0. Ο Τσιάρας «έπνιξε» πέναλτι στο 96’

90+6': Κακώς ο Τσιάρας δεν σφύριξε πέναλτι όταν ο Παπαδόπουλος μάρκαρε αντικανονικά τον Τζιάνι, κακώς και ο VAR Βεργέτη δεν συνέστησε on field review.

2.       4η ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-2 Ο Τσιάρας… γκέλαρε στο τέλος, …

90+2': Κακώς ο Τσιάρας δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τομ φαν Βερτ, γιατί ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση του Αστέρα.

3.       6η ΟΦΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2

Κακώς ο Τσιάρας δεν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Νους του ΟΦΗ, ……

Ο Λανουά ανέφερε ότι: «Αυτό είναι ένα παράδειγμα βίαιης επαφής, όταν ένας παίκτης χρησιμοποιεί ή επιχειρεί να χρησιμοποιήσει υπερβολική δύναμη κατά του αντιπάλου του. Εδώ πατάει (jumping – με άλμα) και με τα δύο πόδια του πόδι του αντιπάλου του χωρίς πρόθεση να παίξει την μπάλα και με μεγάλη ένταση. Το VAR έπρεπε να παρέμβει για μία ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα».

38': Υπήρξε πέσιμο του Τορεχόν του Παναιτωλικού στην περιοχή πέναλτι του ΟΦΗ, κακώς ο VAR Τζήλο δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι…….

4.       9η ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ 1-0.

6': Ο Τσιάρας υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Χατζισαφί της ΑΕΚ, ο VAR Ευαγγέλου κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβασης κόκκινης κάρτας για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι………

20-22': Αρχικά ο Τσιάρας έδωσε συνέχεια όταν υπήρξε πέσιμο του Ντέλετιτς στην περιοχή πέναλτι της ΑΕΚ, ο VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης και στην συνέχεια σφυριξε το πέναλτι…….

Ο Λανουά για το πέναλτι του Περέιρα στον Ντέλετιτς ανέφερε ότι:

"Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος εμποδίζει τον επιτιθέμενο να παίξει την μπάλα, κρατώντας τον και με τα δύο χέρια από το στήθος και το λαιμό. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR και κίτρινη κάρτα".

26-28': Αρχικά ο Τσιάρας υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Τέρζιτς του Πανσερραϊκού, ο VAR  συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβασης κόκκινης κάρτας, και στην συνέχεια τον απέβαλε……

Ο Λανουά για την κόκκινη του Τέρζιτς στο μαρκάρισμα στον Λαμέλα ανέφερε ότι:  "Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης κάνει τάκλιν, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια του αντιπάλου του. Υψηλή ταχύτητα, υψηλή ένταση, τάπες στον αστράγαλο του αντιπάλου, γύρισμα αστραγάλου. Περιμένουμε κόκκινη κάρτα και παρέμβαση του VAR".

82': Κακώς δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βίντα της ΑΕΚ για αντικανονική χρήση του χεριού του στο πρόσωπο του Σαλαζάρ……..

90+3': Υπήρξε πέσιμο του Πινέδα στην περιοχή του Πανσερραϊκού…………

Ο Λανουά για το μαρκάρισμα του Στάικου στον Πινέδα στις καθυστερήσεις ανέφερε ότι: "Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος προσπάθησε να παίξει την μπάλα, χτυπώντας το γόνατο του αντιπάλου, εμποδίζοντάς τον να κερδίσει την μπάλα. Περιμένουμε πέναλτι και παρέμβαση του VAR".

5.       15η ΒΟΛΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

43': Υπήρξε πέσιμο του Καλτσά στην περιοχή πέναλτι του Βόλου μετά από μαρκάρισμα του Φεράρι, ………..ο VAR (Κατοίκος) κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή, να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι. ……….

Ο Λανουά στην ανάλυση φάσεων ανέφερε: «Εδώ έχουμε μια καθαρή περίπτωση ανατροπής εντός της περιοχής πέναλτι. Ο αμυνόμενος δεν παίζει την μπάλα, αλλά κάνει ξεκάθαρο φάουλ με το δεξί του πόδι. Περιμένουμε τον καταλογισμό πέναλτι και παρέμβαση του VAR η οποία δεν έγινε.

6.       18η ΟΦΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0

Πελάγωσε ο Τσιάρας και για 5’ μοίραζε κάρτες - Έπρεπε να αποβάλει τον Αμπού Χάνα………………………

 Ο Λανουά στην ανάλυση φάσεων ανέφερε ότι αν και κλήθηκε από τον VAR κακώς δεν τον απέβαλε: «Σε αυτή τη φάση ο ποδοσφαιριστής θέτει σε κίνδυνο τον αντίπαλό του με τάκλιν από πίσω με ταχύτητα και υψηλή ένταση. Εδώ περιμένουμε κόκκινη κάρτα για σοβαρό φάουλ και παρέμβαση VAR, η οποία έγινε».

7.       24η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0

40': Υπήρξε πέσιμο του Μπετανκόρ στην περιοχή του Ατρομήτου. Έγινε έλεγχος από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι. Ο Αθανασίου πάτησε απρόσεκτα τον Μπετανκόρ.

Ο Λανουά στο βίντεο ανάλυσης φάσεων ανέφερε ότι: “Εδώ ο αμυνόμενος εμποδίζει ξεκάθαρα τον αντίπαλό του, να παίξει την μπάλα χρησιμοποιώντας το χέρι και το πόδι. Είναι καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε και περιμέναμε παρέμβαση του VAR για να καταλογιστεί».

83-88': Αρχικά ο Τσιάρας έδωσε συνέχεια όταν ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι για χέρι, ο VAR συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης……. και στην συνέχεια σφύριξε το πέναλτι……

 

 

ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (1987/38 - 2020/5)

Η περσινή απόδοση του Τσέτσιλα ήταν με θετικό πρόσημο και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα. Η ΚΕΔ στο ξεκίνημα της σεζόν τον όρισε ως διαιτητή σε 3 αγώνες, όμως την 6η Λαμία – Πανσερραϊκός προβλημάτισε την ΚΕΔ με τα λάθη του και τον άφησε εκτός ορισμών για 2 αγωνιστικές. Όταν τον όρισε ξανά την 9η Παναιτωλικός – Βόλος, πάλι δεν πήγε καλά. Γενικά, του έτυχαν δύσκολες φάσεις, ενώ δεν απέφυγε τα λάθη:

1.       5η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1.

68-69': Αρχικά ο Τσέτσιλας υπέδειξε κίτρινη κάρτα, όμως μετά από έλεγχο από το VAR, ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, …….. στην συνέχεια απέβαλε με κόκκινη τον Τριανταφυλλόπουλο, για σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο……

2.       6η ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-2. Έβγαλαν ανακοινώσεις Λαμία και Πανσερραϊκός.

9': Κακώς σφύριξε επιθετικό φάουλ σε βάρος της Λαμίας…… μετά το σφύριγμα του διαιτητή, παίκτης της Λαμίας σούταρε την μπάλα στα δίχτυα, όμως η φάση είναι ως μη γενομένη, αφού είχε προηγηθεί το σφύριγμα του.

Ο Λανουά στην ανάλυση ανέφερε: «Σε αυτή την περίπτωση ο τερματοφύλακας χάνει τον έλεγχο της μπάλας στον αέρα, χωρίς καμία παρέμβαση των επιτιθέμενων. Ο διαιτητής θα έπρεπε να αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί και μετά την επίτευξη του τέρματος να σφυρίξει αν θεωρεί ότι υπήρχε φάουλ στον τερματοφύλακα. Με αυτό τον τρόπο δίνει τη δυνατότητα στο VAR να παρέμβει. Σε αυτή την περίπτωση το τέρμα έπρεπε να κατακυρωθεί».

22-23': Αρχικά ο Τσέτσιλας υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Βλαχομήτρο της Λαμίας, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης . ……… στην συνέχεια τον απέβαλε με κόκκινη.…….

3.       9η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ 0-1. Συμφωνία… φάλτσου Τσέτσιλα, Ζαμπαλά στο 90+6’ – «Αστοχη» παρέμβαση από τον VAR – Κακώς αποβλήθηκε ο Στάιτς

26': Κακώς ο Τσέτσιλας απέβαλε τον Στάιτς του Παναιτωλικού……….

Ο Λανουά ανέφερε ότι: "Δεν υπάρχει λόγος εδώ να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού μια κόκκινη κάρτα επηρεάζει τη διαχείριση του προπονητή και το αποτέλεσμα του αγώνα".

90+6-10': Αρχικά ο Τσέτσιλας έδωσε συνέχεια όταν υπήρξε πέσιμο του Μεντιάτα του Βόλου, έγινε έλεγχος από το VAR και συνέστησε κακώς στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, όταν είδε την φάση άλλαξε την αρχική του απόφαση και σφύριξε κακώς πέναλτι……

4.       20η ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-0.

77-81’: Αρχικά ο Τσέτσιλας κακώς σφύριξε πέναλτι υπέρ της ATHENS KALLITHEA FC, όμως μετά από παρέμβαση του VAR πήρε πίσω πέναλτι,……………

Ο Λανουά στο βίντεο ανάλυσης φάσεων ανέφερε ότι: Σε αυτή την περίπτωση το πρώτο φάουλ γίνεται κατά τη διάρκεια της επιθετικής προσπάθειας από τον αμυνόμενο (καθαρό σπρώξιμο) αλλά η Καλλιθέα διατηρεί τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας σε μια υποσχόμενη επίθεση. Στη συνέχεια και εντός της μεγάλης περιοχής ο επιτιθέμενος προσπαθεί να ξεγελάσει τον διαιτητή δημιουργώντας επαφή που δεν υπάρχει (δεν του πατάει το πόδι). Περιμένουμε, όπως κι έγινε, παρέμβαση του VAR και ακύρωση της απόφασης για πέναλτι.

5.       23η ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1. «Ρότα» των Τσέτσιλα, Κουμπαράκη υπέρ της ΑΕΚ

88': Κακώς ο Τσέτσιλας δεν σφύριξε πέναλτι όταν υπήρξε πέσιμο του Τομ φαν Βερτ, έγινε έλεγχος από το VAR Κουμπαράκη και κακώς δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για πέναλτι, καθώς ο Ρότα μαρκάρει από πίσω με δύναμη και με το γόνατο του ανατρέπει τον αντίπαλο του.

 

 

ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (1990/35 - 2022/3)

Η ΚΕΔ μέχρι και την 10η αγωνιστική τον είχε εμπιστευτεί σε 4 αγώνες ως διαιτητή και η απόδοση του ήταν με θετικό πρόσημο. Στην συνέχεια μέχρι και τον τραυματισμό που υπέστη κατά την διάρκεια του αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ η ΚΕΔ τον είχε ορίσει σε συνολικά σε 7 αγώνες και έκανε λάθη την 11η και 14η αγωνιστική. Αν συγκρίνουμε τα ποσοστά λαθών μεταξύ των 6 διαιτητών, ο Τσιμεντερίδης είχε το καλύτερο ποσοστό λαθών (29%). Ανεξήγητο της ΚΕΔ η διαχείριση που είχαν οι δυο τραυματίες διαιτητές, όσον αφορά τους ορισμούς τους ως VAR, ενώ ο Πουλικίδης τραυματίστηκε και αυτός σχεδόν την ίδια περίοδο, η ΚΕΔ τον όρισε συνολικά σε 28 αγώνες (3VAR + 24AVAR) και έχοντας ελάχιστη εμπειρία (2η σεζόν στην 1η), ενώ ο Τσιμεντερίδης με μεγαλύτερη εμπειρία (3η σεζόν στην 1η), η ΚΕΔ τον όρισε συνολικά στο VAR σε μόνο σε 15 αγώνες (2VAR + 13AVAR) και χωρίς να κανένας τους να έχει κάνει λάθη ως  VAR. Δείτε παρακάτω τους 2 αγώνες που έκανε λάθη ως διαιτητής:

1.       11η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 2-1. Απίστευτο: Ο VAR Ζαμπαλάς συνέστησε στον Τσιμεντερίδη να ακυρώσει αυτογκόλ για οφσάιντ…….

62-65': Αρχικά ο Τσιμεντερίδης δεν σφύριξε φάουλ στο χώρο του κέντρου υπέρ του Παναιτωλικού, στην συνέχεια ανέπτυξε επίθεση ο Άρης και πέτυχε γκολ,……. με παρέμβση του VAR ακύρωσε το γκολ…..

Ο Λανουά ανέφερε: Υπάρχει διεκδίκηση της μπάλας και το Νο 5 της ομάδας του Άρη κρατάει την κατοχή της αγγίζοντας τον αντίπαλο στο πρόσωπο και ξεκινάει την επίθεση η οποία καταλήγει στην επίτευξη τέρματος. Σε αυτή την περίπτωση περιμένουμε ο διαιτητής να σφυρίξει το φάουλ. 

84-89': Αρχικά ο βοηθός Δέλλιος δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Ντανιέλ Κουρί του Παναιτωλικού, ενώ στην συνέχεια παίκτης του Άρη πέτυχε αυτογκόλ, ο VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση οφσάιντ, όταν είδε την φάση κακώς αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ, ο Λανούντ που φαίνεται να είναι οφσάιντ δεν επηρέασε αντίπαλο του, εμποδίζοντας τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα (ο Λανούντ κάνει αντίθετη κίνηση προς το κέντρο και όχι προς την μπάλα).

2.       14η ΟΦΗ – ΑΕΚ 1-2. Ούτε τα προσχήματα ο Τσιμεντερίδης υπέρ της ΑΕΚ: Έβγαζε μάτια η 2η κίτρινη στον Σιμάνσκι αλλά δεν τόλμησε

19-21': Ο Τσιμεντερίδης σφύριξε φάουλ όταν ο Οντουμπάτζο έπεσε στο έδαφος,……με παρέμβαση VAR αποφάσισε να αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Νους του ΟΦΗ για βίαιη διαγωγή, καθώς χτύπησε εκτός φάσης τον Οντουμπάτζο.

Ο Λανουά ανέφερε ότι: "Εδώ ο παίκτης χρησιμοποιεί υπέρμετρη βία εναντίον του αντιπάλου του χωρίς να πηγαίνει για την μπάλα. Χτυπά επίτηδες με γροθιά τον αντίπαλό του στο στήθος. Περιμένουμε ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα και παρέμβαση του VAR όπως κι έγινε".

78': Κακώς ο Τσιμεντερίδης δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σιμάνσκι της ΑΕΚ, όταν έπαιξε ριψοκίνδυνα με τις τάπες του (προβολή) στο πόδι του Αποστολάκη.

Επίσης ο Λανουά στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους διαιτητές ανέφερε ότι: Η πρώτη κίτρινη του Τσιμεντερίδη στον Σιμάνσκι είναι σωστή και ότι έπρεπε να δει και δεύτερη στο 78’ για το τάκλιν με τις τάπες στο πόδι του Αποστολάκη. Το ματς ήταν στο 1-1.

 

 

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (1994/31 - 2022/3)

Η ΚΕΔ όρισε τον Πολυχρόνη στους περισσότερους αγώνες ως διαιτητή (10Δ), μεταξύ των 6 αυτών διαιτητών. Αυτό δείχνει ότι η ΚΕΔ τον εμπιστεύτηκε σε πολλούς αγώνες, ειδικά στην αρχή της σεζόν τον όρισε  μέχρι και την 14η σε 5 αγώνες (1η, 3η, 9η, 11η και 14η), όμως και στους 5 αυτούς αγώνες έκανε συνεχώς λάθη και όμως η ΚΕΔ όχι μόνο τον όριζε ως διαιτητή, τον όριζε και ως VAR καθώς και εκεί έκανε λάθη την 10η, 16η & 17η.

Δείτε παρακάτω τα λάθη του, σε 6 αγώνες ως διαιτητής και σε 3 ως VAR. 

1.       1η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 0-1. Το κάζο του Πολυχρόνη στο 13’ τον αφήνει μετεξεταστέο για διεθνή - Οι δυο σημαντικές αποφάσεις που πήρε μετά (82', 87')

10-13': Κακώς, αρχικά ο Πολυχρόνης έδωσε συνέχεια όταν ο Σιέλης του Παναιτωλικού ανέτρεψε με αντικανονικό τάκλιν τον αντίπαλο του Βλαχομήτρο, ο VAR (Ευαγγέλου) συνέστησε σωστά στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης στην συνέχεια σωστά αποφάσισε να αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Σιέλη για αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ.

2.       3η ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 0-3. «Βροχή» τα λάθη (pics) του Πολυχρόνη υπέρ την ΑΕΚ στη Λιβαδειά, ενώ ο VAR Ευαγγέλου αμολούσε αετό! – Ο Πολυχρόνης είναι υποψήφιος διεθνής, αν θεωρείται από τους καλύτερους φανταστείτε τους χειρότερους

-Εκτός αν για να γίνει κάποιος διεθνής, για να κάνουμε χιούμορ, πρέπει να δώσει εξετάσεις λάθη

15-16': Ο Πολυχρόνης κακώς δεν σφύριξε πέναλτι όταν ο Όζμπολτ έκανε σουτ προς στην εστία ο Μουκουντί έπαιξε την μπάλα με το χέρι του και την έστειλε κόρνερ, οι παίκτες του Λεβαδειακού ζήτησαν πέναλτι, ο VAR κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, το χέρι του το είχε κοντά στο σώμα του, όμως το χέρι το κίνησε μαζί με το σώμα του προς την μπάλα, με σκοπό να σταματήσει την πορεία της προς στα δίχτυα. Η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, καθώς ο Μουκουντί ήταν μόνος σε άδειο τέρμα! Ο Στρακόσια είχε... εξουδετωρωθεί.

16-17': Με την εκτέλεση του κόρνερ υπήρξε ξανά πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού σε κράτημα του Λαμέλα στον Λαμαράνα Τζάλοου, ο VAR κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, ο Λαμελα και με τα δύο του χέρια είχε αγκαλιάσει τον αντίπαλο του και τον έριξε στο έδαφος. Λαβή πάλης έκανε ο Λαμέλα στον αντίπαλό του. Αν το είχε σφυρίξει έπρεπε να αποβάλει τον Λαμέλα που είχε κίτρινη από το 12'...

28': Κακώς ο Πολυχρόνης δεν σφύριξε πέναλτι όταν ο Βίντα μάρκαρε αντικανονικά τον αντίπαλο του οριακά πάνω στην γραμμή πέναλτι, ο VAR κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, ο Βίντα έκανε αντικανονική χρήση του χεριού του στο πρόσωπο του αντιπάλου του. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κίτρινη για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

3.       9η ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-3. Με παρέμβαση του Σιδηρόπουλου ο Πολυχρόνης πήρε πίσω πέναλτι

15-19': Αρχικά ο Πολυχρόνης σφύριξε πέναλτι υπέρ της ATHENS  KALLITHEA για παίξιμο της μπάλας με το χέρι, όμως μετά από έλεγχο από το VAR συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για μη παράβαση, όταν είδε την φάση πήρε πίσω το πέναλτι, ……..

Ο Λανουά ανέφερε στο βίντεο ανάλυσης: "Η μπάλα έρχεται από συμπαίκτη και από πολύ κοντινή απόσταση. Απρόσμενη μπαλιά και το χέρι του αμυντικού έχει φυσική κίνηση και κατεβαίνει προς το σώμα του. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR και ακύρωση του πέναλτι".

4.       10η ΑΡΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-1. Σημαντικό λάθος των Τζήλου, Πολυχρόνη (VAR), με τον Λανουά στην εξέδρα - Κακώς, ακύρωσαν γκολ στο 90+6’

90+6': Κακώς ο Τζήλος σφύριξε επιθετικό φάουλ (παίξιμο της μπάλας με το χέρι) λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στο τέρμα του Λεβαδειακού, έγινε έλεγχος από το VAR και κακώς ο Πολυχρόνης δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, το χέρι ήταν σε φυσική θέση πολύ κοντά στο σώμα του και δεν έγινε από τον σκόρερ, αλλά από συμπαίκτη του, μόνο αν αυτό το τυχαίο χέρι ήταν από τον σκόρερ, θα θεωρείτο παράβαση και θα έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ.

5.       11η ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ 3-2. Ο Πολυχρόνης δεν είδε το επιθετικό φάουλ και ακυρώθηκε γκολ με παρέμβαση VAR

28-29: Αρχικά ο Πολυχρόνης έδωσε συνέχεια και ο Λεβαδειακός πέτυχε γκολ, όμως μετά από έλεγχο από το VAR, ο Κουμπαράκης συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για επιθετικό φάουλ, όταν είδε την φάση σωστά ακύρωσε το γκολ…….

6.       14η ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Ο Λανουά στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους διαιτητές ανέφερε ότι, έπρεπε να αποβληθεί ο Αλχο, σε φάση προς το τέλος του αγώνα (90'). Κατά τα άλλα δεν σχολίασε το επιθετικό φάουλ του Ινγκασον στον Ντελί, πριν σκοράρει ο Γερεμέγεφ στο τέλος του αγώνα.

90+3': Με την εκτέλεση φάουλ η μπάλα κατέληξε στον παίκτη του Αστέρα (Ντελί), αλλά προς στην εστία όμως ο Ίνγκασον έκανε φάουλ στον Ντελί, καθώς πήδηξε στην πλάτη του και χρησιμοποιώντας το χέρι του στο ώμο του αντιπάλου του δεν τον άφησε να διώξει καθαρά την μπάλα προς το κέντρο, του και κατέληξε στον αντίπαλο του Γεμεγεφ που με κεφαλιά πέτυχε το γκολ (0-1).

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε στην κάμερα της NOVA μετά το παιχνίδι του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και ήταν έξαλλος κάνοντας λόγο για "ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος".

7.       16η ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

63-64': Κακώς ο Τσαγκαράκης δεν σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού, όταν ο τερματοφύλακας Τσάβες του Πανσερραϊκού ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Μπελεβώνη, έγινε έλεγχος από το VAR (Πολυχρόνης) και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για μια ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι.

8.       17η ΒΟΛΟΣ-ΑΕΚ 2-4. Ούτε τα προσχήματα: Δώρα στην ΑΕΚ οι Κατοίκος, Πολυχρόνης, δεν απέβαλαν Λιούμπισιτς και Γκατσίνοβιτς

47-49': Κακώς ο Κατοίκος δεν απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Λιούμπισιτς της ΑΕΚ, έγινε έλεγχος από το VAR (Πολυχρόνης) και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο, καθώς με τις τάπες του με υπερβολική δύναμη πάτησε τον αντίπαλο του Φεράρι και του προκάλεσε τραυματισμό. Το απίθανο είναι ότι ο Κατοίκος έδωσε φάουλ υπέρ της ΑΕΚ.

75': Υπήρξε πέσιμο του Κόζτα του Βόλου οριακά εκτός περιοχής πέναλτι της ΑΕΚ, έγινε έλεγχος από το VAR (Πολυχρόνη) και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ…….

Ο Λανουά ανέφερε στην ανάλυση: «Εδώ ο αμυνόμενος αρνείται στην αντίπαλη ομάδα μια προφανή ευκαιρία για γκολ σπρώχνοντας τον επιτιθέμενο ο οποίος μπορούσε να βρεθεί με την μπάλα μπροστά στον τερματοφύλακα. Περιμένουμε φάουλ και κόκκινη κάρτα σε αυτή την περίπτωση. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR, κάτι που δεν έγινε. Αν ο διαιτητής δεν πάρει την σωστή τεχνική και πειθαρχική απόφαση».

9.       22η ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-5. Ο Πολυχρόνης έπρεπε να υποδείξει άμεσα τόσο την κόκκινη κάρτα όσο και το πέναλτι – Τον διόρθωσε ο Τζήλος που ως VAR είχε πολύ δουλειά.

Στο 11-12’ ο Σενγκέλια πάτησε τον Κωνσταντέλια στον αχίλλειο τένοντα. Αρχικά, ο Πολυχρόνης έβγαλε κίτρινη κάρτα, όμως τον κάλεσε ο Τζήλος σε ανασκόπηση της φάσης και στην συνέχεια πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα και επέδειξε την κόκκινη, στέλνοντας τον Σενγκέλια του ΟΦΗ στα αποδυτήρια.

 

 

 

Σχόλια