Αρωμα ασυλίας (;) στον Παπαδόπουλο: Μετά τον Ολυμπιακό, VAR και στην ΑΕΚ


1)
Oρίστηκε στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός, ενώ αδίκησε τους «ερυθρόλευκους» στον Βόλο, 2) Θα είναι VAR κα στο παιχνίδι της Δευτέρας ΑΕΚ-Βόλος.

 

Οι ορισμοί είναι και πολιτική. Συμφωνούμε; Αν ναι, έχουμε να κάνουμε με διπλό φάουλ σχετικά με τον Παπαδόπουλο (Μακεδονίας)! Το ένα ότι ορίστηκε (από τον Λανουά) VAR, με διαιτητή τον Βεργέτη (Αρκαδίας), στον κυριακάτικο (15/9) αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός, ενώ αδίκησε τους «ερυθρόλευκους», την 1η αγωνιστική, στον Βόλο. Το δεύτερο (φάουλ) ότι θα είναι VAR και στο παιχνίδι της Δευτέρας (16/9) ΑΕΚ-Βόλος. Τι θα γίνει αν ο Θεσσαλονικιός ρέφερι τα κάνει μαντάρα στο Καραϊσκάκη; Μήπως δίνεται η εντύπωση ότι έχει ασυλία;

Συμφωνούμε ότι οι διαιτητές είναι αριθμητικά λίγοι, μόλις 18 και δεν φτάνουν. Όμως, το θέμα είναι που μπαίνουν όταν παίρνουν διπλούς ορισμούς. Το άλλο θέμα; Γιατί να πάρει ο Παπαδόπουλος διπλό ορισμό την 4η αγωνιστική, και μάλιστα σε ματς της ΑΕΚ, και όχι κάποιος άλλος; Και δυο αγώνες του (Ολυμπιακός-Παναιτωλικός και ΑΕΚ-Βόλος) είναι δύσκολοι. Αρα, θα μπορούσε να μπει κάποιος που ήταν στα σαββατιάτικα παιχνίδια (Λαμία-Καλλιθέα και Αστέρας-Ατρόμητος). Αν ήταν ο Παπαδόπουλος να πάρει διπλό ορισμό, θα μπορούσε να μπει σε Σαββατιάτικο παιχνίδι.

Σημειώστε ότι ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) είναι ένας διαιτητής που αδικεί συνέχεια τον Ολυμπιακό. Το έκανε και την 1η αγωνιστική στον Βόλο με τα σφυρίγματά του και δεν είναι μόνο που δεν απέβαλε τον Βιγιαφάνιες νωρίτερα αλλά ανέχθηκε και τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φάουλ ήταν 20-17 κατά του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο ματς της 1ης αγωνιστικής!

Σα να μην έφτανε που ο Παπαδόπουλος μπήκε VAR, τρεις αγωνιστικές μετά από τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό, ορίστηκε να έχει τον ίδιο ρόλο και στο παιχνίδι της Δευτέρας (16/9) ΑΕΚ-Βόλος. Είναι ή όχι μήνυμα ασυλίας;

Να θυμίσουμε ότι ο διεθνής διαιτητής τα είχε κάνει μαντάρα πέρσι ως VAR. Τα περισσότερα κραυγαλέα λάθη του ως VAR ήταν υπέρ των Παναθηναϊκού, Κηφισιάς και σε βάρος του Ολυμπιακού (με Ατρόμητο και Κηφισιά), του ΠΑΣ Γιάννινα και του Βόλου. Ως διεθνής διαιτητής, δεν θα έπρεπε να δώσει τόσα δικαιώματα.

«Με αυτόν τον διαιτητή, ακόμη και να παίζαμε μέχρι το πρωί, δεν θα παίρναμε κάτι. Παίζαμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα, τους πρωταθλητές, εξαιρετική ατμόσφαιρα αλλά θέλαμε δικαιοσύνη», είχε δηλώσει ο τότε προπονητής του Ατρομήτου, Κρις Κόλμαν, μετά το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-1. Επίσης, ο Ατρόμητος, έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ και στην UEFA με αφορμή τη διαιτησία του Παπαδόπουλου, τονίζοντας πως οι Ελληνες διαιτητές «… αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία με αποκορύφωμα το χθεσινό ότι πρώτον δεν έχουν ούτε τις ικανότητες και δεύτερον ότι επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες». Διαιτητής στον αγώνα ΑΕΚ-Βόλος ορίστηκε ο Φωτιάς (Πέλλας). 

 

 


Σχόλια