Το βίντεο της UEFA που βγάζει στη σέντρα τους Πολυχρόνη, Ευαγγέλου για το πέναλτι μαρς του Μουκουντί (pics)


Επανερχόμαστε στη φάση, όπου κακώς ο Πολυχρόνης δεν έδωσε πέναλτι μαρς σε χέρι του Μουκουντί με το ματς της 3ης αγωνιστικής Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3 να είναι στο 0-0.

Θυμίζουμε τη φάση:

15-16': Ο Πολυχρόνης κακώς δεν σφύριξε πέναλτι όταν ο Όζμπολτ έκανε σουτ προς στην εστία ο Μουκουντί έπαιξε την μπάλα με το χέρι του και την έστειλε κόρνερ, οι παίκτες του Λεβαδειακού ζήτησαν πέναλτι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, το χέρι του το είχε κοντά στο σώμα του, όμως το χέρι το κίνησε μαζί με το σώμα του προς την μπάλα, με σκοπό να σταματήσει την πορεία της προς στα δίχτυα. Η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, καθώς ο Μουκουντί ήταν μόνος σε άδειο τέρμα! Ο Στρακόσια είχε... εξουδετωρωθεί.

Τόσο ο διαιτητής Πολυχρόνης όσο και ο VAR Ευαγγέλου «έπνιξαν» την παράβαση, όμως εκτίθενται από το εκπαιδευτικό υλικό της UEFA:

Η φάση C6 από το εκπαιδευτικό υλικό της UEFA 2021-2, που βλέπετε παρακάτω σε φωτογραφίες και είναι καρμπόν με το χέρι του Μουκουντί, αναφέρει ότι η απόφαση είναι παράβαση πέναλτι, το χέρι είναι σε αφύσικη θέση, και κάνει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο, και σταμάτα την πορεία της μπάλας προς το τέρμα, άρα και κίτρινη κάρτα.

Ο Λανουά στήριξε τους ρέφερι λέγοντας ότι η μπάλα βρήκε πρώτο στον μηρό του Μουκουντί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ UEFA ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:





 

Σχόλια