Δυο μέτρα και δυο σταθμά ο Πουλικίδης: Απέβαλε εύκολα παίκτη του Λεβαδειακού αλλά όχι του Πανσερραϊκού (pics) – Εκανε κι άλλα λάθη (και ο Κόλλιας)


SUPERLEAGUE 2024-25

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-2

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου),

Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

4ος: Μέγας (Πιερίας)

VAR: Τζήλος (Λάρισας)

AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

 

 

8': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Πεντρόσο του Λεβαδειακού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

16': Ο Πουλικίδης σφύριξε ανάποδο φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Τσοκάι του Λεβαδειακού, ενώ έπρεπε να καταλογίσει σε βάρος του Πανσερραϊκού και κίτρινη στον Κουτσογούλα για ριψοκίνδυνο παίξιμο (πάτησε με τις τάπες του το πόδι του Τσοκάι). Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και από τον πάγκο του Λεβαδειακού.

17': Σφύριξε άλλο ένα ανύπαρκτο ανάποδο φάουλ σε βάρος του Λεβαδειακού, ενώ έπρεπε σε βάρος του Πανσερραϊκού. Υπήρξαν και πάλι έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και από τον πάγκο του Λεβαδειακού.

18': Σωστά υπέδειξε την κίτρινη στον Γιόκε του Λεβαδειακού, όμως 5 παίκτες του Λεβαδειακού έπεσαν πάνω και του διαμαρτυρήθηκαν για τα προηγούμενα ανάποδα σφυρίγματα του, που με αυτά έβαζε τον Πανσερραϊκό στην περιοχή του Λεβαδειακού. Το οξύμωρο είναι ότι δεν υπέδειξε καμία κίτρινη τουλάχιστον σε κάποιο εκτός του αρχηγού Λιάγκα (πχ στον Παπαδόπουλο που του διαμαρτυρήθηκε έντονα, δείτε στην φωτογραφία, καθώς σύμφωνα με την νέα τροποποίηση του κανονισμού δεν επιτρέπεται να πηγαίνει στον διαιτητή κανένας άλλος παίκτης εκτός του αρχηγού).

20': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ Πεντρόσο του Λεβαδειακού, ενώ ήταν στην ίδια ευθεία (κοντά στο κέντρο του γηπέδου, δεν ανέκοψε επίθεση).

43': Κακώς ο Πουλικίδης σφύριξε φάουλ (και στην συνέχεια έγινε το 2-0), υπήρξε αλληλοκράτημα και από τους 2 παίκτες ενώ τέτοιες περιπτώσεις η οδηγία είναι να μην σφυρίζονται παράβαση. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Λεβαδειακό.

Μετά την λήξη του Α' ημιχρόνου υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους αξιωματούχους του Λεβαδειακού, για τα σφυρίγματα του και ειδικά για το φάουλ που σφύριξε πριν το γκολ 2-0 και ο Πουλικίδης απέβαλε με κόκκινη το μέλος του τεχνικού επιτελείου (Μιχάλη Νικολόπουλο).

51': Ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Σαλαζάρ του Πανσερραϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (αραουτ).

64': Ο Κουτσογούλας έκανε προβολή με τις τάπες στον αστράγαλο του αντιπάλου και ο Πουλικίδης του υπέδειξε κίτρινη κάρτα καθώς το θεώρησε ριψοκίνδυνο παίξιμο, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Τζήλος) και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση κόκκινης κάρτας. Ο Κουτσογούλας αρχικά πάει με προβολή με τις τάπες χαμηλά στο έδαφος, στην συνέχεια ενώ η μπάλα έχει φύγει μπροστά, αυτός σε δεύτερο χρόνο σηκώνει το πόδι του τεντωμένο ψηλά και βρίσκει με τις τάπες της φτέρνας του στον αστράγαλο του αντιπάλου του, αυτό θεωρείται σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο (κόκκινη κάρτα).

75': Πριν το γκολ της ισοφάρισης του Λεβαδειακού 2-2 υπήρξε πέσιμο παίκτη του Λεβαδειακού στην περιοχή, ο διαιτητής πιθανόν να το θεώρησε φυσιολογικό μαρκάρισμα και άφησε την συνέχεια του αγώνα και μετά από 4" συμπαίκτης του πέτυχε γκολ. Στην περίπτωση που δεν είχε επιτευχθεί το γκολ θα έπρεπε να συστήσει ο VAR να γίνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι.

79': Ο ρέφερι Πουλικίδης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τσίνο Μορέιρα για παίξιμο της μπάλας με το χέρι, (η φάση ήταν κοντά στο κέντρο του γηπέδου), όμως εδώ τον απέβαλε χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ στην περίπτωση της αποβολής του Κουτσογούλα στο 64', διαιτητής και VAR έκλεισαν τα μάτια τους.

84': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Δεληγιαννίδη του Πανσερραϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, την στιγμή που έπεσε στην περιοχή πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα αντιπάλου του.

89': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε αραουτ σε βάρος του Λεβαδειακού ενώ η μπάλα δεν είχε εξέλθει εξ ολοκλήρου την πλάγια γραμμή και ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση του.

90+7': Ο Πουλικίδης έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Πεταυράκη του Πανσερραϊκού για αντιαθλητική συμπεριφορά, εκτός φάσης έσπρωξε τον αντίπαλο του Γιαννιώτα και τον έριξε στο έδαφος.

Κίτρινες κάρτες:

Πανσερραϊκός: 24' Ματίας Τομάς, 38' Μοχάμεντ Φαρές, 46' Πασχάλης Στάικος, 64' Θάνος Κουτσογούλας, 65' Μίλος Ντέλετιτς, 66' Τζέισον Ντέιβιντσον

Λεβαδειακός: 16' Ένις Τσοκάι, 18' Κέβιν Γιόκε, 66' Μαξιμιλιάνο Μορέιρα

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΟΥΛΙΚΙΔΗΣ ΣΤΟ 64' ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΗΛΟΥ




Σχόλια