Την πάτησε ο Σιδηρόπουλος στο τρίτο πέναλτι – Απαράδεκτος ο Ζαμπαλάς


SUPERLEAGUE 2024-25

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

 ΟΦΗ-ΑΡΗΣ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας),

Κολλιάκος (Αθηνών)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

12': Σωστά ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ τον Γιούνγκ του ΟΦΗ.

18-21': Σωστά ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ όταν ο Μοντόγια μάρκαρε απρόσεκτα τον Νους, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του διαιτητή. Με την εκτέλεση του έγινε το 1-0. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Άρη και υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε αξιωματούχο του (πιθανόν στο Χουχουλια). Στην συνέχεια στο 22' οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Γκουγκουλιά.

45+1': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Μορόν του Άρη όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

61-63': Κακώς ο Σιδηρόπουλος δεν σφύριξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Φαμπιάνο του Άρη όταν έκανε αντικανονική χρήση του χεριού του στο πρόσωπο του αντιπάλου του, στην συνέχεια ο Φαμπιάνο κάνει δυνατό μαρκάρισμα στα πόδια του Νους, κατάφερε και έδιωξε την μπάλα, όμως σε δεύτερο χρόνο βρίσκει δύο φορές με τα πόδια του στο κεφάλι τον αντίπαλο του (και εδώ έπρεπε να του δείξει κίτρινη κάρτα, γιατί δεν προσπαθεί να αποφύγει τις επαφές με τα πόδια του στο κεφάλι του αντιπάλου του). Μετά από δύο λεπτά στο 63' ο Γιούνγκ κάνει δυνατό μαρκάρισμα στα πόδια του Φαμπιάνο ανταποδίδοντας του το φάουλ που έκανε σε βάρος του στο 61', που αν το είχε σφυρίξει δεν θα είχαμε τις δύο επόμενες φάσεις που δημιούργησαν μεγάλη ένταση στους παίκτες και στους πάγκους των δύο ομάδων.

66-68': Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο υψωμένο χέρι του Χατζηθεοδωρίδη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του διαιτητή, το χέρι του ήταν σε αφύσικη θέση. Με την εκτέλεση του έγινε το 2-1.

84': Σωστά ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ τον Μοντόγια του Άρη όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

86-88': Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι όταν ο Μορόν έπεσε στην περιοχή πέναλτι μετά από μαρκάρισμα που του έγινε από τον Χατζηθεοδωρίδη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς ο Ζαμπαλάς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για μη παράβαση πέναλτι, υπήρξε μια ελαφριά επαφή που κρίνεται φυσιολογική. Με την εκτέλεση του ο Αρης μείωσε 3-2.

Συγκρίνετε την φάση του πέναλτι με την φάση του 61' με την αντικανονική χρήση του χεριού του Φαμπιάνο στο πρόσωπο του Γιούνγκ και την στιγμιαία ελαφριά επαφή στον ώμο του Μορόν, στην πρώτη δεν έδωσε την μικρότερη ποινή (ούτε φάουλ), ενώ στην δεύτερη έδωσε την βαρύτερη ποινή (πέναλτι) χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί παράβαση (εδώ ευθύνη έχει και ο Ζαμπαλάς που ως διεθνής VAR, έπρεπε να στείλει τον Σιδηρόπουλο για ανασκόπηση).

90+3': Οι παίκτες του ΟΦΗ ζήτησαν πέναλτι για παίξιμο της μπάλας με το χέρι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του διαιτητή, η μπάλα πήγε στο χέρι του μετά από ταυτόχρονο παίξιμο της μπάλας και από τους δύο παίκτες από πολύ κοντινή απόσταση, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να παίξει την μπάλα με το χέρι του.

Κίτρινες κάρτες:

ΟΦΗ: 27' Τιάγκο Νούς, 25' Bainovic, 75' Γιάννης Αποστολάκης

Άρης: 28' Βλάντιμιρ Ντάριντα,  77' Λορέν Μορόν

Σχόλια