Φουλ παρασκήνιο για τους διεθνείς


Η μάχη για το σήμα, τα φαβορί Τσακαλίδης, Πολυχρόνης, η «σφήνα» για Ζαμπαλά και η πίεση της ΕΠΣ Αθήνας για τον Κατοίκο  

 

 

 

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα κληρώσει για τους δυο διεθνείς διαιτητές που θα δηλωθούν στην FIFA, προκειμένου να καλύψουν τα κενά των Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας), Μανούχου (Αργολίδας), οι οποίοι καρατομήθηκαν από τον πίνακα της Super League. Ο άγνωστος πόλεμος για την «επικράτηση» έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα, με την ανακοίνωση των νέων πινάκων, με τους οποίους προέκυψαν τα κενά!

Αμέσως, το μπλοκ του βορρά άρχισε το επικοινωνιακό «μασάζ» για να περάσει ότι φαβορί είναι ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και ο Πολυχρόνης (Πιερίας). Δηλαδή, έκαναν ότι και οι προηγούμενοι που αποφάσιζαν άλλοι και όχι οι αρμόδιοι! Όμως, αγνόησαν ότι υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να διεκδικήσουν το σήμα, όπως ο Τσέτσιλας (Καστοριάς) και ο Τσιμεντελίδης (Κοζάνης), οι οποίοι δεν …υπάρχουν σε κανένα πλάνο! 

Παρόλα αυτά, οι Τσακαλίδης, Πολυχρόνης δεν κάνουν περίπατο. Μπορεί ο Τσιάρας (Καβάλας) να έχει έναν χρόνο στον πίνακα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δυνατή στήριξη από την ένωση του και πρόσβαση στο μπλοκ του βορρά, όπου δεν είναι δυνατές μόνο οι ΕΠΣ Χαλκιδικής και Πιερίας. Παράλληλα, η ΕΠΣ Αθήνας πιέζει για τον Κατοίκο!

Την παράσταση κλέβει και η «σφήνα» για τον Ζαμπαλά. Ο ρέφερι της ΕΠΣ Ηπείρου έχει μέντορα τον Μπριάκο και δεν έχει πρόβλημα για τη διαιτησία του στο Περιστέρι, μην ακούτε τα δήθεν παράπονα του ΠΑΟΚ. Η ΕΠΣ Ηπείρου, πλην της ΕΠΣ Αθήνας, είναι η μοναδική ένωση που έχει δυο διαιτητές στην Super League, σε σύνολο 18 παρακαλώ, ο δεύτερος είναι ο Κατσικογιάννης. Επίσης, είναι η μοναδική ένωση, πλην των ΕΠΣ Αθήνας και Μακεδονίας, που έχει τρεις βοηθούς στην πρώτη κατηγορία. Σημειώστε ότι ο Ζαμπαλάς είναι διεθνής στο VAR, άρα βρίσκεται στον… προθάλαμο, άσχετα αν δεν ορίζεται στην Ευρώπη ως διεθνής VAR!

Με βάση τα παραπάνω, βγαίνει το συμπέρασμα ότι κάποιοι θέλησαν να προκαταβάλουν, βγάζοντας δήθεν προβάδισμα των Τσακαλίδη, Πολυχρόνη. Αυτό αποδεικνύεται και από τους ορισμούς του Λανουά. Ο Γάλλος έδειξε ότι θα δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους και τους πάει «ρολόι» στους ορισμούς.

Με βάση τον κανονισμό (άρθρο 34, παράγραφος 4) «οι πίνακες υποβάλλονται στον πρόεδρο της ΕΠΟ και κατόπιν κοινοποιούνται στην ΕΕ της ΕΠΟ», ενώ στη συνέχεια το ίδιο άρθρο (παράγραφος 5) ξεκαθαρίζει το εξής: «Με την υποβολή των πινάκων, συνυποβάλλεται προς την ΕΕ της ΕΠΟ αιτιολογημένη πρόταση της ΚΕΔ/ΕΠΟ αναφορικά με τους διαιτητές-βοηθούς διαιτητές που θα πρέπει να επιλεγούν κατά σειρά προτεραιότητας».

Αυτά, για να μην τα κάνουν κρυφά όπως οι προηγούμενοι! Θα υπάρξει διαφάνεια ή μια από τα ίδια; Θα ανακοινωθούν δημόσια οι προτάσεις Λανουά για τους διεθνείς διαιτητές και βοηθούς;




Σχόλια