Απέδωσαν ...καρπούς οι φωνές των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ


-Ο Κατσικογιάννης έπαιξε 100-0 τους «πράσινους», ενώ οι Πολυχρόνης, Ευαγγέλου «έπνιξαν» τρία πέναλτι στη Λιβαδειά

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά:

1) Μετά τον Μπαλτάκο που βρήκε… βήμα σε «πράσινα» ΜΜΕ, για να «φωνάξει» για την καρατόμηση των Μανούχου, Διαμαντόπουλου, τη σκυτάλη πήρε η ΑΕΚ που έστειλε επιστολή στον Λανουά και μεταξύ άλλων διαμαρτυρήθηκε για την καρατόμηση των εννέα διαιτητών. Δεν θα είναι έκπληξη, αν ακολουθήσει, επίσημα, και ο Παναθηναϊκός.

2) Μετά από όλα αυτά είδαμε και τι έγινε! Ο Κατσικογιάννης έπαιξε 100-0 τον Παναθηναϊκό στο ματς με την Καλλιθέα, άσχετα αν δεν κέρδισε και ο Πολυχρόνης (με VAR τον Ευαγγέλου) έπαιξαν 300-0 υπέρ της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, όπου «έπνιξαν» τρία πέναλτι και ο Λανουά για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα φαντάστηκε ότι η μπάλα χτύπησε στον μηρό του Μουκουντί, κάνοντας «κουρέλι» μέχρι και οδηγία της UEFA η οποία έχει και εκπαιδευτικό βίντεο ότι σε τέτοιες φάσεις (όταν δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο τέρμα) δίνεται πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

Εμφανής ο σκοπός των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ. Θέλουν να κάνουν «μπάχαλο» τη διαιτησία επειδή δεν τους αρέσει το 50-50. Τίποτα από αυτά που κάνουν ο Μπαλτάκος και η ΑΕΚ δεν προβλέπεται. Να μην παραβλέπουμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που και οι δυο «περιπτώσεις» τα είχαν με τον Λανουά. (Εξακολουθούν να τα έχουν;)

Ο Μπαλτάκος είναι πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, παρόλα αυτά οι δηλώσεις του έγιναν στον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου και δόθηκε μεγάλη έκταση από τα «πράσινα» ΜΜΕ. Ο Μπαλτάκος, τάχα, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΠΟ Γαλλίας για να «εγκαλέσει» τον Λανουά, όμως ο Ντιαλό δεν έχει αρμοδιότητα, καθώς η UEFA είναι αυτή που επέβαλε τον Γάλλο αρχιδιαιτητή. Παράλληλα, ο Λανουά δεν έκανε τίποτα περίεργο, καθώς κάθε αρχιδιαιτητής πρέπει να αξιολογεί τους διαιτητές.

Η ΑΕΚ έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχιδιαιτητή Στεφάν Λανουά για τα κριτήρια με τα οποία στελέχωσε τους φετινούς πίνακες διαιτητών αλλά και λεπτομέρειες για την καρατόμηση εννέα διαιτητών, μεταξύ αυτών και δύο διεθνών (Μανούχος, Διαμαντόπουλος), οι οποίοι δήθεν είχαν και τις υψηλότερες βαθμολογίες στη Λίγκα. Παράλληλα ζήτησε να δημοσιοποιούνται όπως γίνεται σε μεγάλα πρωταθλήματα και παλαιότερα στο Ελληνικό οι διάλογοι μεταξύ VAR και διαιτητή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό οι βαθμολογίες δεν είναι το μόνο κριτήριο για τις αξιολογήσεις, ενώ είναι γνωστό ότι οι παρατηρητές είχαν μετατραπεί σε χειροκροτητές. Επιπλέον, δεν προβλέπεται από κάποιον κανονισμό μια ομάδα να ζητεί εξηγήσεις για καρατομήσεις διαιτητών! Γιατί να την ενδιαφέρει ποιοι πήγαν στο σπίτι τους; Εχει σημασία ποιοι θα σφυρίζουν ή αυτοί που θα σφυρίζουν να παίζουν 50-50;   

 

Σχόλια