Επιστροφή στην κανονικότητα: Αυτή είναι η λίστα από όπου ο Λανουά θα επιλέγει ξένους διαιτητές


Ο ελίτ Σλάβκο Βίντσιτς ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ο Σλοβένος, ο οποίος σφύριξε τον τελικό του Champions League Ντόρτμουντ-Ρεάλ είναι ο πρώτος διαιτητής που φέρνει ο Λανουά στην Ελλάδα, δείχνοντας ότι βάζει ψηλά τον πήχη! Διαβάστε παρακάτω τη λίστα από όπου ο Λανουά θα επιλέγει αλλοδαπούς διαιτητές.

Ο Γάλλος, άλλη μια απόδειξη ότι έβαλε τον εαυτό του παρατηρητή διαιτησίας για να βαθμολογήσει τον Βίντσιτς στην Τούμπα, ξέρει ότι οι καλοί ρέφερι από το εξωτερικό θα συμβάλλουν στην άνοδο του επιπέδου του πρωταθλήματος. Αυτό είναι και επιβεβαιωμένο από την εποχή των Περέιρα και Κλάτενμπεργκ που έφερναν ξένους από το πάνω ράφι, ενώ επί Μάνταλου, Φρόιντφελντ, Μπένετ ήταν χειρότεροι και αυτούς τους «εξυγίανσης».

Αρα, έχουμε επιστροφή στην κανονικότητα σχετικά με τους ξένους διαιτητές. Η αρχή έγινε με τον ελίτ Βίντσιτς στον αγώνα της Κυριακής (15/9) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού και τις επόμενες αγωνιστικές θα ακολουθήσουν κι άλλα ντέρμπι. Σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση ο Γάλλος έδειξε ότι ξέρει καλά πως οι επιλογές ξένων διαιτητών από το πάνω ράφι αποτελούν «πυξίδα» για την συνολική εικόνα της διαιτησίας και ότι θα διατηρείται το καλό κλίμα μεταξύ των ομάδων, θα αποφεύγονται οι εντάσεις πριν από τις αναμετρήσεις. Παράλληλα, οι καλοί ξένοι ρέφερι θα λειτουργούν εκπαιδευτικά για τους Ελληνες, ώστε σε 2-3 χρόνια να μπορούν να αναλάβουν διαιτησίες σε ντέρμπι.

Η λίστα είναι μεγάλη και ο Γάλλος θα μπορεί να βρίσκει ρέφερι από την ελίτ κατηγορία όπου βρίσκονται και τρεις συμπατριώτες του. Αν εξαιρέσουμε τους Μάσα (Ιταλία), Γκρίνφελντ (Ισραήλ) που προκάλεσαν στο παρελθόν, τον Ρουμάνο Κόβατς που έχει αρχιδιαιτητή τον Βασάρα και τον Σιδηρόπουλο, οι ελίτ ανέρχονται στους 25: Πελίτο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία), Ολιβερ, Τέιλορ (Αγγλία), Μανθάνο, Ερνάντεθ Ερνάντεθ, Μαρτίνεθ (Ισπανία), Μπαστιέν, Λετεξιέ, Τουρπέν (Γαλλία), Ζίμπερτ, Στίλερ, Σβάιερ (Γερμανία), Γκούιντα (Ιταλία), Γκοζομπουγιούκ, Μακέλι (Ολλανδία), Εσκάς (Νορβηγία), Μαρτσίνιακ (Πολωνία), Ντίας (Πορτογαλία), Γιοβάνοβιτς (Σερβία), Σέρερ (Ελβετία), Κρούζλιακ (Σλοβακία), Βίντσιτς (Σλοβενία), Νίμπεργκ (Σουηδία), Μέλερ (Τουρκία).

Υπάρχουν και οι 13 διαιτητές της πρώτης κατηγορίας της UEFA από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Μπροκς, Καβανάγχ (Αγγλία), Μπενγκοεχέα, Μανουέρα (Ισπανία), Μπρισάρ, Ντελαζό, Φραπάρ (Γαλλία), Γιαμπλόνσκι, Οσμερς, Στέγκεμαν (Γερμανία), Ντι Μπέλο, Μαριάνι, Σότσα (Ιταλία). Σε αυτούς μπορούμε να προσθέσουμε τον Ολλανδό Λιντάουτ και τους Πορτογάλους Γκοντίνιο, Νόμπρε και Πινέιρο.   

 

Σχόλια