Ζητείται διαφάνεια με επιτροπές της ΕΠΟ


-Για παράδειγμα η ΕΠΟ άλλαξε τον κανονισμό όμως εξακολουθεί να μην δημοσιοποιείται με τι ασχολείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

 

 

 

Όπως φαίνεται οι κανονισμοί είναι απλά για να υπάρχουν και να μην εφαρμόζονται! Τζάμπα κόπος από την ΕΠΟ που ξόδεψε μελάνι, αλλάζοντας το άρθρο 16 του Κώδικα Δεοντολογίας (περί εμπιστευτικότητας) με σκοπό να δημοσιοποιεί αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν, ούτε τώρα όπως φαίνεται. Εννοείται ότι δεν δημοσιοποιείται και με τι ασχολείται.

Αναλυτικά: «3. Δημοσιοποίηση αποφάσεων και διαδικασιών από την ΕΠΟ και τις Επαγγελματικές ενώσεις. Η ΕΠΟ δικαιούται, στο πλαίσιο της ορθής λειτουργίας της, προς διασφάλιση των ζωτικών εννόμων συμφερόντων της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων, για την επιτέλεση των καταστατικών σκοπών της και τηρουμένων όπου επιβάλλεται, των περιορισμών του νόμου να: α) δημοσιοποιεί το διατακτικό των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων της (πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων), στην επίσημη ιστοσελίδα της, β) προβαίνει σε ανακοινώσεις με τον τρόπο που κρίνει πρόσφορο προς ενημέρωση επί θεμάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος που απασχολούν το ποδοσφαιρικό κοινό ή όταν απαιτείται να απαντά σε δηλώσεις, ανακοινώσεις και δημοσιεύματα οιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου εμπλεκόμενου στον χώρο του ποδοσφαίρου ή τρίτων που την αφορούν. γ) δημοσιοποιεί διαδικασίες που εξελίσσονται ενώπιον των οργάνων της και σχετιζόμενη με αυτές αλληλογραφία μόνον στο πλαίσιο της ως άνω αναγκαίας ενημέρωσης».

Επίσης, η ΕΠΟ δεν δημοσιοποιεί σημαντικές συνεδριάσεις επιτροπών της. Όπως η Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών που κάλεσε τους ΑΕΚ, Αρη, ΟΦΗ για χρέη σε παλιούς παίκτες.

Η υπόθεση έχει να κάνει με το ότι στους παίκτες επιδικάστηκαν οφειλές, οι οποίες δεν έχουν εξοφληθεί, στο πλαίσιο της επονομαζόμενης «αθλητικής διαδοχής». Θα εξεταστεί το αίτημά τους για ανάκληση δελτίων και ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης θα ακολουθήσει και συζήτηση, σε άλλη επιτροπή για αποβολή τους από το πρωτάθλημα.

 

Σχόλια