Στο… μικροσκόπιο το πέναλτι του Λαμέλα και ο αγώνας Ατρόμητος-ΠΑΟΚ


Ο Βαλέρι, εμμέσως πλην σαφώς, «κάρφωσε» ότι ο Ευαγγέλου έπρεπε να ειδοποιήσει τον Πολυχρόνη για ανασκόπηση της φάσης.

 

 

Εκτακτη σύσκεψη με τους διαιτητές της Super League συγκάλεσε, το βράδυ της Παρασκευής (13/9) ο υπεύθυνος VAR Πάολο Βαλέρι προκειμένου, μέσω τηλεδιάσκεψης, να δώσει οδηγίες ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ο Βαλέρι ασχολήθηκε με περιπτώσεις της προηγούμενης (3ης) αγωνιστικής.

Η πιο σημαντική;

Εδειξε τη λαβή πάλης του Λαμέλα στον Λαμαράνα στο 0-0 του αγώνα Λεβαδειακός-ΑΕΚ όπου ο Πολυχρόνης (Πιερίας) με VAR τον Ευαγγέλου (Αθηνών) δεν καταλόγισαν το πέναλτι. Απευθύνθηκε στον Ευαγγέλου και του είπε: «Σε φάση με το τράβηγμα του Πεταυράκη στον Κετζιόρα έδωσες πέναλτι (σ.σ. υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα (3-2) με τον Πανσερραϊκό με το οποίο έγινε το 1-1). Ακόμη και αν συμφωνήσουμε ότι η φάση στη Λιβαδειά δεν είναι πέναλτι, πρέπει να είστε πιο έξυπνοι. Να βρίσκετε τη σωστή κάμερα και να εξετάζετε την κάθε φάση». Ουσιαστικά, ο Βαλέρι άφησε υπόνοιες ότι ο Ευαγγέλου έπρεπε να καλέσει τον Πολυχρόνη για να δώσει πέναλτι, επιλέγοντας και το ανάλογο στιγμιότυπο που «ξεκαθαρίζει» ότι υπάρχει παράβαση. Εμμέσως πλην σαφώς «κάρφωσε» ότι ο Ευαγγέλου έπρεπε να ειδοποιήσει τον Πολυχρόνη για να ανασκόπηση της φάσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη συγκεκριμένη φάση δεν έδειξε ο Λανουά στην τηλεκριτική του. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει παράβαση.

Και μόνο που ο υπεύθυνος VAR Πάολο Βαλέρι  έδειξε τη φάση και τη σύγκρινε με αντίστοιχη άλλου αγώνα το συμπέρασμα είναι σαφές. Οι διαιτητές κατάλαβαν ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

-Μετά αναφέρθηκε στο ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο επειδή προηγήθηκε φάουλ του Μπάμπα. Αρχικά, είπε στον Ζαμπαλά (Ηπείρου) ότι έπρεπε να καταλογίσει ο ίδιος την παράβαση, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Σιδηρόπουλο για την παρέμβασή του να μην μετρήσει το γκολ του ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να παρέμβει νωρίτερα. Επίσης, «κάρφωσε» τον Ζαμπαλά ότι έπρεπε να καταλογίσει το φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, στον Μουργκ, πριν το πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου (σε χέρι του Οτο). Ακόμη πρόσθεσε ότι όλα έγιναν σωστά καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν πίσω το πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ σε χέρι του Οτο επειδή άλλαξε η φάση.

-Για το συγκεκριμένο παιχνίδι «κάρφωσε» και τον Τσέτσιλα (Καστοριάς) επειδή είχε πιάσει κουβέντα με παράγοντα του Ατρομήτου την ώρα που ο Ζαμπαλάς εξέταζε στο μόνιτορ τη φάση του Μπάμπα ενώ έπρεπε να επιβάλει την τάξη στους πάγκους. «Δεν πας στη λαϊκή να αγοράσεις ψάρια», είπε ο Βάλερι στον τέταρτο διαιτητή του αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2.

-Ακόμη αναφέρθηκε και σε ένα οφσάιντ που τράβηξε γραμμές ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων), ζητώντας να μην καθυστερούν το παιχνίδι όταν πρόκειται για οφθαλμοφανή περίπτωση. 

-Οσον αφορά στο παιχνίδι Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός συζητήθηκε και μια πιθανή κόκκινη κάρτα που ο Παπαπέτρου θα μπορούσε να παρέμβει. 


Σχόλια