«Βρέχει» ευρώ για τους διαιτητές – Ο οικονομικός απολογισμός


Αυτός είναι ο οικονομικός απολογισμός των διαιτητών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Επειδή οι διαιτητές είναι λίγοι, συνολικά 18, ορίζονται συνέχεια από τον αρχιδιαιτητή Στεφάν Λανουά. Πρώτος ο Κουμπαράκης με «ταμείο» 4.500 ευρώ σε 3 αγωνιστικές, ακολουθούν Ευαγγέλου με 4.000 και οι Ζαμπαλάς, Τσακαλίδης με 3.750!

Σε κάθε αγωνιστική χρειάζονται συνολικά 21 (διαιτητές στο χορτάρι, τέταρτοι και VARs), ενώ κάποιοι έχουν πάρει διπλούς ορισμούς, για αυτό και «βρέχει» χιλιάδες ευρώ για τους διαιτητές. Για κάθε ματς ο διαιτητής που σφυρίζει στο χορτάρι παίρνει 1.500 ευρώ καθαρά, ο VAR 750 και ο τέταρτος 375 ευρώ. Οι αντίστοιχες μικτές αμοιβές είναι 2.000, 1.000 και 500 ευρώ.

Μέχρι τώρα ο Κουμπαράκης έκανε ταμείο 4.500 ευρώ καθώς ορίστηκε έξι φορές ως VAR, δηλαδή πήρε δυο ορισμούς σε κάθε αγωνιστική. Ακολουθεί ο Ευαγγέλου (Αθηνών) με έσοδα 4.000 ευρώ (1 διαιτησία, 4 VAR), ενώ οι Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) έβγαλαν 3.750 ευρώ. Ο Ζαμπαλάς σφύριξε δυο ματς και σε ένα ήταν VAR, ο Τσακαλίδης σφύριξε δυο αγώνες και σε άλλους δυο ήταν τέταρτος.

Από πλευράς απολαβών, με βάση τους ορισμούς τη… σκυτάλη παίρνει ο Πολυχρόνης (Πιερίας) με ταμείο 3.375 ευρώ, με δυο διαιτησίες και ένα «τεταρτιλίκι». Αρκετοί είναι οι διαιτητές που έβγαλαν από 1.000 ευρώ την κάθε αγωνιστική, καθώς έχουν απολογισμό 3.000 ευρώ! Αυτοί είναι οι Παπαπέτρου (Αθηνών), Βεργέτης (Αρκαδίας), Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Τσιάρας (Καβάλας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Φωτιάς (Πέλλας) και Τσαγκαράκης (Χανίων). Βλέπουμε νέους διαιτητές όπως οι Τσιάρας, Κατσικογιάννης να έχουν οικονομικό απολογισμό ισότιμο με διεθνείς, ενώ ούτε ο Τσαγκαράκης έχει το σήμα της FIFA. Βέβαια, δεν είχαν όλοι τους ίδιους ορισμούς. Για παράδειγμα οι διεθνείς Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλος, Φωτιάς έχουν σφυρίξει από ένα παιχνίδι και σε δυο ήταν VAR, ενώ οι Κατσικογιάννης, Τσιάρας ήταν διαιτητές σε ένα παιχνίδι και σε τέσσερα σήκωναν ταμπέλες.

Από κει πέρα ο Τζήλος (Λάρισας) έβγαλε 2.625 ευρώ, καθώς σφύριξε ένα ματς, σε ένα ήταν VAR και σε ένα τέταρτος. Από 2.250 ευρώ έχουν στο «ταμείο» τους από τη διαιτησία οι Κατοίκος (Αθηνών), Τσέτσιλας (Καστοριάς), Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), ενώ τελευταίος είναι ο Πουλικίδης (Δράμας) με συνολικές αμοιβές 1.875 ευρώ.

Ο Πουλικίδης είναι ο μόνος διαιτητής που ορίστηκε μόνο σε δυο αγωνιστικές. Την τρίτη αγωνιστική ο Λανουά τον έβγαλε κατ’ άλλους επειδή τον όρισε και δεύτερη σερί φορά στην ΑΕΚ (εκτός με Λεβαδειακό) και κατ’ άλλους για παραλείψεις στο φύλλο αγώνα ΑΕΚ-Λαμία.

Τα έσοδα των διαιτητών είναι σε διάστημα τριών εβδομάδων!

Σχόλια