Αποκάλυψη: Αλλα εκπαιδεύουν τους διαιτητές και τους παρατηρητές και άλλα εφαρμόζουν!


Όταν οι παρατηρητές μετατρέπονται σε χειροκροτητές όπως ο Μάνταλος «βυθίζουν» περισσότερο τη διαιτησία. Πρόκληση οι διαρροές εκθέσεων…

 

Ξεκινάμε με την επισήμανση ότι ο Μάνταλος (Καβάλας) θα έπρεπε να είναι εκτός πινάκων και όχι να τον κρατήσουν στον πίνακα των παρατηρητών διαιτησίας της Super League. Σα να μην έφτανε αυτό ήταν παρατηρητής σε ματς της ΑΕΚ, συγκεκριμένα στο εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό, με διαιτητή τον Πολυχρόνη (Πιερίας) και VAR τον Ευαγγέλου (Αθηνών). Αν μη τι άλλο θύμισε τη διαιτησία 100-0 υπέρ της ΑΕΚ, όταν ο Μάνταλος ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και σύμφωνα με καταγγελίες του Ολυμπιακού και όχι μόνο εμπλέκονταν στους ορισμούς με αρχιδιαιτητές τους Μπένετ και Φρόιντφελντ.

Σα την διαιτησία 100-0 που είχε η ΑΕΚ στη Λιβαδειά, με παρατηρητή τον Μάνταλο. Ο Πολυχρόνης εκτός από το πέναλτι-μαρς στο χέρι του Μουκουντί που έβγαζε μάτια, ενώ ο Λανουά θεωρεί ότι δεν υπήρχε παράβαση σε αυτή τη φάση και για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ανακάλυψε ότι η μπάλα χτύπησε στον μηρό, δεν καταλόγισε δυο ακόμη πέναλτι (σε κράτημα του Λαμέλα στον Λαμαράνα που έπρεπε να δει και κίτρινη κάρτα η οποία θα ήταν η δεύτερη στο 17’ και σε αγκωνιά του Βίντα σε αντίπαλο στο 28’). Ηταν μια διαιτησία-τέρας, με τον Ευαγγέλου να «σιωπά» ως VAR, ενώ στην Τούμπα φώναξε τον Φωτιά στο VAR για να δει παρόμοια φάση και να δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ, επειδή ο Πεταυράκης του Πανσερραϊκού κράτησε τον Κεντζιόρα.

Σα να μην έφτανε αυτό, έκαναν και επίδειξη δύναμης! Διέρρευσε η έκθεση του Μάνταλου, σύμφωνα με την οποία όλα καλά για τον Πολυχρόνη, παρά τα πολλά λάθη. Όμως, ο Λανουά οφείλει να δει ποιος φταίει για την διαρροή επειδή είναι πρόκληση και εναντίον του.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «πληγής» των παρατηρητών διαιτησίας. Το φαινόμενο δεν είναι «φρέσκο» και ουσιαστικά αυτοκαταργούνται επειδή μετατρέπονται σε χειροκροτητές.

Αν δεν ίσχυε το τελευταίο, θα ήξεραν (σ.σ. ξέρουν αλλά δεν το εφαρμόζουν) ότι «η οδηγία της UEFA είναι να δίνεται πέναλτι, καθώς υπάρχει πρόθεση του Μουκουντί», όπως δήλωσε (στο Μετρόπολις 95.5 της Θεσσαλονίκης) ο τηλεκριτικός Μένιος Κουτσιαύτης. Παράλληλα, ο Κουτσιαύτης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «αν έκανε κίνηση ο παίκτης της ΑΕΚ για να τη σταματήσει, η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα. Ακριβώς με τον τρόπο που ακυρώνεται το γκολ του Άρη, το ίδια πρέπει να γίνει και στην περίπτωση του Μουκουντί ο οποίος κάνει κίνηση προς τη μπάλα».

Ακόμη αποκάλυψε: «Για παρόμοια φάση, ο Μπένετ μας είχε υποδείξει ότι πρέπει να υπάρχει παράβαση, γιατί η μπάλα έχει κατεύθυνση προς την εστία».

Συμπέρασμα: Αλλα εκπαιδεύουν τους διαιτητές και τους παρατηρητές και άλλα εφαρμόζουν.

Η περίπτωση του Μάνταλου δεν είναι η μόνη ως παρατηρητή-χειροκροτητή. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν δεν τιμώρησαν διαιτητές για σοβαρά λάθη και σε άλλα ματς.

Μεγάλη «πληγή» οι διαρροές εκθέσεων…

Σχόλια