Διαιτησία: Αυτή είναι η επόμενη μέρα


Τη δική του σφραγίδα θέλει να βάλει ο Στεφάν Λανουά με το… καλημέρα στη διαιτησία και υλοποιεί όσα εφαρμόζονται και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, που είναι και «συνταγή» της UEFA. Πιο συγκεκριμένα οι τέσσερις αλλαγές που προώθησε ή προωθεί ο Γάλλος είναι οι εξής: 1) Επανάφερε την τηλεκριτική των επίμαχων φάσεων, 2) Κάνει μίτινγκ με τους διαιτητές για τους αγώνες, 3) Απαιτεί (σ.σ. και ο Βαλέρι που είναι υπέθυνος) τήρηση του πρωτοκόλλου του VAR, 4) Θα επιβάλει αυστηρές τιμωρίες.

Η κριτική των επίμαχων φάσεων είναι και αίτημα των ομάδων. Η δεύτερη αλλαγή που έκανε ο Λανουά είναι καινοτόμα για την Ελλάδα, όμως γίνεται στις διοργανώσεις της UEFA. Ο Γάλλοςκάνει συσκέψεις με τους διαιτητές τόσο πριν από τα ματς όσο και μετά, εφόσον και στις δυο περιπτώσεις έχουν να συζητήσουν κάτι. Οι συσκέψεις γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ακόμη ο Λανουά απαίτησε από τους ρέφερι να εφαρμόζουν το πρωτόκολλο του VAR και να μην παρεμβαίνουν από την αίθουσα ελέγχου για κίτρινες κάρτες, ή για φάουλ, καθώς αυτά δεν προβλέπονται. Τέλος, οι τιμωρίες του νέου αρχιδιαιτητή για κραυγαλέα λάθη θα είναι για διάστημα άνω των τριών αγωνιστικών!

 

Σχόλια