Για τα... σκουπίδια το μοντέλο με Ελληνες στην ΚΕΔ


-Προς αποφυγή τα… παραδείγματα του Μάνταλου με Μπένετ και Φρόιντφελντ αλλά και των Κουκουλάκη, Τριτσώνη, Περέιρα, Μάριν.

 

 

Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα επειδή η διαιτησία έχει κατρακυλήσει όσο δεν παίρνει. Είχαν ισοπεδώσει τα πάντα, με χαρακτηριστική απόδειξη ότι είχαν φτάσει στο σημείο να φέρνουν ξένους ρέφερι αμφιβόλου ποιότητας που κατά σύμπτωση σφύριζαν χειρότερα και από τους Ελληνες της «εξυγίανσης», ειδικότερα από τους Μανούχο, Διαμαντόπουλο που δοθείσης της ευκαιρίας δεν είναι οι μόνοι.

Με βάση τα έργα και τις ημέρες, αν προτιμάτε τον αρνητικό απολογισμό της προηγούμενης ΚΕΔ, βγαίνει το εξής συμπέρασμα: Είναι προς αποφυγή τα… παραδείγματα με Μάνταλο-Μπένετ και Μάνταλο-Φρόιντφελντ που τα τελευταία δυο χρόνια «βύθισαν» τη διαιτησία και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει και για το διάστημα 2017-20 που ανέλαβε επικεφαλής της ΚΕΔ ο Πορτογάλος Περέιρα, όμως παρέμειναν οι Κουκουλάκης, Τριτσώνης, που έναν χρόνο πριν τα είχαν κάνει «μαντάρα», με το …φάγωμα πολλών διαιτητών και βοηθών, χωρίς να υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο επειδή δεν τους ήθελαν συγκεκριμένες ομάδες που είχαν βγάλει μέχρι και μαύρες λίστες!

Πλέον η λύση είναι μια και είναι μονόδρομος. Ενόψει της στελέχωσης της επόμενης ΚΕΔ βασική προϋπόθεση πρέπει να είναι οι Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας να μην έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως ο Μάνταλος και πιο πριν το δίδυμο των Κουκουλάκη, Τριτσώνη.

Το μοντέλο-μονόδρομος είχε δοκιμαστεί επί Κλάτενμπεργκ τη διετία 2020-22. Οι Μάνταλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου, μαζί με τον Νικολακόπουλο αποτέλεσαν μέλη της ΚΕΔ τη σεζόν 2020-21, όμως από την αρχή ο Αγγλος αρχιδιαιτητής είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την οποία… απέκτησαν έναν χρόνο μετά με επικεφαλής τον Μπένετ και με την αντικατάσταση του Νικολακόπουλου από τον Σπυρόπουλο, ο οποίος (Σπυρόπουλος) έκανε τους ορισμούς της Γ’ Εθνικής. Μάλιστα, οι Μάνταλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου είχαν επιλεγεί μέσω βιογραφικών.

Η επόμενη ΚΕΔ πρέπει να λάμπει σαν το… γυαλί και αναφερόμαστε στη διαφάνεια! Από την επιλογή των προσώπων θα κριθεί και η διοίκηση της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Μάκη Γκαγκάτση. Ας μην ξεχνάμε ότι η Εθνική και η διαιτησία είναι η «βιτρίνα» της ΕΠΟ. Μπορεί τον αρχιδιαιτητή να επιλέξει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όπου μετέχουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, όμως η λειτουργία της ΚΕΔ (με την προσθήκη) και των Ελλήνων παραγόντων της διαιτησίας είναι ευθύνη της ΕΠΟ που θα πρέπει να θέσει όρια στις αρμοδιότητές τους, δηλαδή να μείνουν μακριά από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σχόλια