Ποιοι έχουν πιθανότητες να… παίξουν για αρχιδιαιτητές - Η φημολογία για τον Ολλανδό Ουίλενμπεργκ


-Υποψήφιοι και οι Ρόκι (Ιταλός), Μπορμπαλάν (Ισπανός), Ντε Μπλέκερε (Βέλγος), φημολογία για τον Ολλανδό Ουίλενμπεργκ.

-Δεν αποκλείεται να προταθεί και ο Ιταλός Ορσάτο που σταμάτησε τη διαιτησία.

 

UPDATE

Στην τελική ευθεία για την πρόσληψη του αρχιδιαιτητή. Την Παρασκευή (26/7) ή το αργότερο τη Δευτέρα 29/7 αναμένεται από τον επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι η λίστα με τα τρία υποψήφια ονόματα, ώστε την Τρίτη (30/7) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ να επιλέξει το ένα πρόσωπο και η απόφαση να επικυρωθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

Για να πάρετε μια γεύση, σας παρουσιάζουμε τους πρώην διαιτητές που συνεργάζονται με την UEFA. Αναφερόμαστε σεν όσους στελεχώνουν την επιτροπή διαιτησία της UEFA, σε αυτούς που ήταν παρατηρητές στο Euro 2024 και σε όσους εργάζονται για την ανάπτυξη της διαιτησίας στην Ευρώπη.

Οι πέντε που στελεχώνουν την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA είναι ο επικεφαλής Ροσέτι (Ιταλός), μέλη η Ντάμκοβα (από την Τσεχία) και οι Κάιπερς (Ολλανδός), Σάιν (Σλοβένος), Καρμπάγιο (Ισπανός).

Ο Σάιν είναι μεταξύ των 11 που συμπεριλαμβάνονταν στην… τάξη των διεθνών παρατηρητών οι οποίοι βαθμολογούν τους ρέφερι του Euro 2024. Οι υπόλοιποι, επίσης παρατηρητές διαιτησίας στα γήπεδα της Γερμανίας και πιθανοί υποψήφιοι αρχιδιαιτητές για την Ελλάδα, ήταν οι: Ντάλας (Σκωτία), Ντε Μπλέκερε (Βέλγος), Φρένλιχ (Γερμανός), Μπορμπαλάν (Ισπανός), Ριτσόλι (Ιταλός). Παρατηρητής διαιτησίας στο Euro ήταν και ο Γουεμπ, όμως είναι επικεφαλής της διαιτησίας της Premier League.

Δεν γίνεται να αναλάβει ο Βασάρας, λόγω εντοπιότητας, αν και επίσης ήταν παρατηρητής στο Euro, ούτε να έρθει ο Κύπριος Καπιτανής καθώς και η Κύπρος έχει ξένο αρχιδιαιτητή. Την 11αδα των παρατηρητών του Euro 2024 συμπλήρωναν ο Πολωνός Μικούλσκι και ο Σλοβένος Τσέφεριν.

Υπάρχει και η λίστα των εκπαιδευτών της UEFA, όπου βρίσκεται ο Ιταλός Ρόκι που παίζει για την ΚΕΔ. Επίσης, σε αυτή είναι ο Βασάρας, ο Φρένλιχ και ο Ντε Μπλέκερε, όπως και οι: Ελερέι (Αγγλος),  Φάντελ (Γερμανός), Γκόμες (Πορτογάλος), Γκοτιέ (Γάλλος), Χάνσον (Σουηδός),  Μεντίνα Κονταλέχο (Ισπανός).

Βέβαια, δεν αποκλείεται να προκύψει αρχιδιαιτητής από τη λίστα των διεθνών παρατηρητών, όπως συνέβη με τον Πορτογάλο Περέιρα. Πάντως, κοινώς παρονομαστής όλων αυτών είναι πως μπορούν να φέρουν υψηλού επιπέδου ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι, αφού συνεργάζονται μαζί τους και τους γνωρίζουν καλά.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, θα ζητήσει από το Ροσέτι λίστα με τρεις υποψήφιους αρχιδιαιτητές. Τον επικεφαλής της ΚΕΔ, ουσιαστικά, θα επιλέξουν οι εκπρόσωποι των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

-Υπάρχει φημολογία για τον Ολλανδό Ουίλενμπεργκ ο οποίος στο παρελθόν ήταν μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.

 -Δεν αποκλείεται να προταθεί και ο Ιταλός Ορσάτο που σταμάτησε τη διαιτησία.

-Ο Ντάλας είχε έρθει στο παρελθόν στην ΚΕΔ.

Σχόλια