Καταπέλτης για το παρασκήνιο της διαιτησίας: Φεύγουν… πακέτο οι «χειρούργοι»-διαιτητές και οι παρατηρητές-χειροκροτητές


Η νέα σελίδα στην διαιτησία χρειάζεται «γενναίες» αλλά και δίκαιες αποφάσεις. Νέο ξεκίνημα χωρίς «δομικές» αλλαγές δεν υπάρχει. Και όταν μιλάμε για διαιτησία, το θέμα αφορά στους πίνακες των διαιτητών, όπου επιβάλλεται να φύγουν οι ρέφερι, οι βοηθοί και οι παρατηρητές που προκάλεσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, φεύγουν… πακέτο οι «χειρούργοι»-διαιτητές και οι παρατηρητές που τους κάλυψαν.

Κάποιοι παρατηρητές είχαν μετατραπεί σε «χειροκροτητές». Εβαζαν βαθμολογίες που έδιναν άλλοθι για τα λάθη και σε αυτές στηρίζονταν η ΚΕΔ των Μάνταλου, Φρόιντφελντ για να τους δίνει σερί-ορισμούς που χαρακτηρίζονταν και «βραβεία».

Αλλα θέματα διαιτησίας σε σχέση με τους πίνακες διαιτητών της επόμενης σεζόν:

Στη στελέχωση των πινάκων δεν θα ληφθούν υπόψη οι βαθμολογίες. Με απλά λόγια όσοι ρέφερι προκάλεσαν θα αποτελέσουν παρελθόν από τη διαιτησία. Ηδη, στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Διαμαντόπουλος και Μανούχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον πίνακα της Super League θα φύγουν τουλάχιστον οκτώ διαιτητές και δώδεκα βοηθοί. Οσον αφορά στους ρέφερι συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι νέοι (Ανδριανός της ΕΠΣ Αχαΐας, Ματσούκας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) που έδειξαν ότι δεν μπορούν αλλά και πιο έμπειροι (ο Βάτσιος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και ο Γκορτσίλας της ΕΠΣ Μακεδονίας) που δεν βελτιώνονται όσες ευκαιρίες και αν πάρουν.

Ενας ακόμη λόγος που θα γίνουν πολλές αλλαγές είναι ότι είχαν καταντήσει τη διαιτησία «κλειστό κλαμπ» με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει όλοι οι πίνακες και να τα παρατάνε αρκετοί διαιτητές και βοηθοί οι οποίοι ήταν πολλά χρόνια σε μια κατηγορία και έβλεπαν ότι δεν υπήρχε προοπτική εξέλιξης. Αντίθετα, κάποιοι που έκαναν λάθη με συγκεκριμένη φιλοσοφία, ανέβαιναν τις κατηγορίες με… πύραυλο.   

Σχόλια