Τέλος στο... έκτρωμα της ΕΠΟ


Ηταν η ΕΠΟ των «εμφυλίων» και των ρουσφετιών σε συγκεκριμένες ομάδες. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο με την εκλογή του Μάκη Γκαγκάτση στην προεδρία, μετά τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουνίου. Μέχρι και ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, σε τοποθέτησή του στην Τακτική ΓΣ (28/6), παραδέχθηκε ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα καθώς έκανε λόγο για σκιές που υπήρχαν τα τελευταία δυο χρόνια.

Η ΕΠΟ δεν ήταν ομοσπονδία αλλά… πεδίο μάχης. Από τη μια το μπλοκ του νότου που στήριξε η ΑΕΚ, από την άλλη το μπλοκ του βορρά που στήριζε ο ΠΑΟΚ. Όμως, όλα αυτά τελειώνουν καθώς στο πρώην μπλοκ του νότου δεν έμειναν ούτε πέντε ενώσεις!  Δεν θα έχει αντιπολίτευση η επόμενη διοίκηση υπό τον Μάκη Γκαγκάτση.

Η απερχόμενη, αυτή του Μπαλτάκου είχε 6+1 συμβούλους του μπλοκ του νότου (με στήριξη ΑΕΚ) και πέντε από το μπλοκ του βορρά (με άρωμα ΠΑΟΚ). Στην πλευρά της πλειοψηφίας ήταν οι Παναγιώτης Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Τάκης Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτ/νιας), Λεωνίδας Θωμαΐδης (προταθείς από την ΕΠΣ Αθηνών και φίλος Θωμά Μητρόπουλου), Αγγελος Δανιήλ (ΕΠΣ Αχαΐας), Κλέαρχος Τζαφέρης (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Κυριάκος Φύτρας (φίλος Γιαννάκη). Στην πορεία παραιτήθηκαν οι Θωμαΐδης, Φύτρας και αντικαταστάθηκαν από τους Παναγιώτη Διακοφώτη (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) και Διονύση Βισβίκη (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας). Στο μπλοκ του νότου ήταν και οι πρόεδροι της Super League 2, αρχικά ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, μετά ο Πέτρος Μαρτσούκος.

Οι πέντε σύμβουλοι του μπλοκ του βορρά είναι οι: Στέργιος Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας), Γιώργος Χατζησαρόγλου (ΕΠΣ Δράμας), Δημοσθένης Κουπτσίδης (ΕΠΣ Γρεβενών), Μάνος Γαβριηλίδης (ΕΠΣ Θράκης) και Δημήτρης Μπουχλαριώτης (ΕΠΣ Λάρισας).

Από κει και πέρα όλες οι επιτροπές είχαν στελεχωθεί με εισηγήσεις από το μπλοκ του νότου. Αποτέλεσμα της συνολικής διοίκησης ήταν η ρήξη που οδήγησε και στην διάλυση της «συμμαχίας» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Την κατάσταση στην ΕΠΟ δεν μπόρεσε να αντέξει ούτε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Αν και πρόεδρος κοινής αποδοχής παραιτήθηκε μετά από 5 μήνες (27 Μαρτίου 2021 – 9 Σεπτεμβρίου 2021). Θυμίζουμε ότι ο αρχηγός της Εθνικής του 2004, στο κείμενο της παραίτησής του αναφέρθηκε «σε ενόχους και σε τοξικό κλίμα». Είχε προηγηθεί και παραίτηση του τότε προέδρου της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος διέρρευσε ότι η παραίτησή του από τη διοργανώτρια είχε να κάνει «με τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν τόσο στη Λίγκα όσο και στην ΕΠΟ και οφείλεται σε λόγους αυτοπροστασίας και αυτοσεβασμού».

Σχόλια