Οι ΠΑΕ και οι ΕΠΣ έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στην ΑΕΚ και σε αυτούς που ρήμαξαν την ΕΠΟ - Οι εκφραστές του τελειωμένου συστήματος δεν εμφανίστηκαν ούτε για τα προσχήματα - Δεν τους θέλει κανείς


Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης. Η αλλαγή σκυτάλης στην ομοσπονδία ισοδυναμεί με στεγνό καθάρισμα της ΑΕΚ και του συστήματος που λυμαίνονταν την ΕΠΟ και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μπλοκ του νότου που στηρίζονταν από την ΑΕΚ πλέον δεν υπάρχει καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ και των ποδοσφαιρικών ενώσεων έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» σε αυτούς που ρήμαξαν το ποδόσφαιρο, με βάση του αποτέλεσμα των εκλογών της ομοσπονδίας. Ο Μάκης Γκαγκάτσης εξελέγη με ποσοστό 87 %, με 61 ψήφους ενώ στην κάλπη υπήρχαν 8 λευκά κι ένα άκυρο.

Πιο ηχηρό «χαστούκι», μέσω του εκλογικού αποτελέσματος δεν γινόταν να δώσει το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ. Εχουμε τη συντριβή της ΑΕΚ και του παραποδοσφαίρου. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενώσεων και των ΠΑΕ ήθελε επιστροφή στο υγιές ποδόσφαιρο, μακριά από αυτούς που το ρήμαξαν, ενώ χαρακτηριστικό της απομόνωσης αρκετών εξ αυτών (σ.σ. της προηγούμενης κατάστασης) είναι ότι δεν έδωσαν το παρών στην ειδική εκλογική ΓΣ επειδή γνώριζαν ότι είναι ανεπιθύμητοι από το σύνολο του ποδοσφαίρου.

Το σκοτάδι έφυγε από την ΕΠΟ και από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη θέση του παίρνει η διαφάνεια και θα ακολουθήσει η πρόοδος.

Η αλλαγή σελίδας της ομοσπονδίας επιβεβαιώνεται από το ότι οι οκτώ από τους έντεκα συμβούλους της επόμενης διοίκησης (= Εκτελεστική Επιτροπή) που εκλέγουν οι ΕΠΣ θα είναι νέα πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Παναγιώτη Καρρά (ΕΠΣ Λακωνίας), Βασίλη Σιδέρη (Αργολίδας), Βίκυ Δημητρακοπούλου-Κουλούρη (Ηλείας), Νίκο Τζώρτζογλου (Ηρακλείου), Κώστα Βρακά (Ηπείρου), Αστέριο Τόκα (Πιερίας), Σταύρο Σαρηγιαννίδη (Χαλκιδικής) και τον Παντελή Χατζημαρινάκη (ΕΠΣ Έβρου).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Δημητρακοπούλου μπαίνει στη διοίκηση επειδή το καταστατικό προβλέπει ένα μέλος να είναι γυναίκα. Πρόκειται για ιστορική εκλογή επειδή είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στη διοίκηση της ΕΠΟ.

Ο Βρακάς ήταν και στη διοίκηση Γραμμένου, παραιτήθηκε και επιστρέφει. Από την απερχόμενη διοίκηση, στο ψηφοδέλτιο του Μάκη Γκαγκάτση συμπεριλαμβάνονται οι Δημήτρης Μπουχλαριώτης (Λάρισας), Αστέριος Αντωνίου (Πέλλας), Δημοσθένης Κουπτσίδης (ΕΠΣ Γρεβενών).

Αναπληρωτής πρόεδρος θα είναι ο Νίκος Τζώρτζογλου (ΕΠΣ Ηρακλείου), α’ αντιπρόεδρος η Βίκυ Δημητρακοπούλου (ΕΠΣ Ηλείας), ταμίας ο Αστέριος Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας).

Οσο για τον Παναθηναϊκό που επέλεξε την αποχή; Ο Αλαφούζος δεν ξέρει τι του γίνεται. Μάλλον, δική του είναι η κατρακύλα, αφού τον πολέμησε η ΑΕΚ και κατάγγειλε ότι του «άρπαξε» το πρωτάθλημα της σεζόν 2023-24.

Σχόλια