Η «ακτινογραφία» των 52 διαιτητών της SL 2: Οι αδικημένοι και οι… πύραυλοι

 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:










1.       1. Διαιτητές με την μεγαλύτερη εμπειρία ξεχωρίζουν όσοι έχουν 6+ έτη στην 2η κατηγορία και έχουν συνολικά 15+ έτη στις εθνικές κατηγορίες. Όμως εδώ υπάρχουν τα εξής ερωτήματα:

• Αφού τους έχουν στην 2η κατηγορία πάνω από 6 έτη, αυτό σημαίνει ότι είναι καλοί διαιτητές (διαφορετικά θα τους είχαν εκτός πινάκων ή θα τους είχαν υποβιβάσει στην 3η π.χ. Τσαμούρης), άρα εδώ υπάρχει το ερώτημα, γιατί τόσα χρόνια δεν τους ανέβαζαν στην 1η κατηγορία;

Μήπως δεν ήταν αποδεχτοί από το προηγούμενο σύστημα (δηλαδή δεν τους προσκύνησαν;),  ή μήπως «δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη;», ή μήπως υπήρχαν μπροστά τους από την ίδια ΕΠΣ διαιτητές 1ης κατηγορίας (που πιθανόν να ήταν και αποδεχτοί από το σύστημα;), και έτσι ενώ ήταν καλοί διαιτητές δεν μπορούσαν να ανέβουν στην 1η κατηγορία;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όσοι από αυτούς τους διαιτητές, αξίζουν πραγματικά να ανέβουν στην 1η κατηγορία, θα πρέπει να ανέβουν από χθες……..

Όμως αν κάποιοι από τους διαιτητές αυτούς δεν ανέβουν, θα πρέπει να αδειάσουν την θέση σε νεότερους διαιτητές της 3ης κατηγορίας με καλύτερα προσόντα, έτσι ώστε να απεγκλωβίσουν τους διαιτητές που περιμένουν τόσα χρόνια να σταδιοδρομήσουν (καθώς τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δεν γινόταν και πολλοί από αυτούς, απογοητεύονταν και αποχωρούσαν εντελώς από την διαιτησία). 

Φυσικά για να γίνει αυτή η εκκαθάριση θα πρέπει να εξεταστούν και άλλα κριτήρια, όπως η ηλικία τους, ο αριθμός των αξιολογημένων διαιτητών από την εν λόγω ΕΠΣ, ή γεωγραφική θέση της ΕΠΣ (που πολλές φορές τις αποδυναμώνουν και δεν υπάρχουν διαιτητές για να τα τοπικά τους πρωταθλήματα) κ.α.

2. 1ο ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Υπάρχουν διαιτητές που έχουν 1 και 2 χρόνια στην 2η κατηγορία, πολλοί από αυτούς τους διαιτητές μπορεί και να βρεθούν στην 1η κατηγορία, όμως αυτό είναι παρακινδυνευμένο (= εγκληματικό), διότι αυτό το έχουμε δει στο παρελθόν με πολλούς διαιτητές που τους ανέβαζαν τις κατηγορίες (ως …πύραυλοι) και στην συνέχεια, με την έλλειψη εμπειρίας τους δεν μπορούσαν να πατήσουν τα πόδια τους στην 1η κατηγορία, με αποτέλεσμα ή να τους στείλουν στο σπίτι τους ή να τους υποβιβάσουν στην 2η ή να τους βλέπουμε ως ασανσέρ (πχ. Βάτσιος).

2ο ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Επίσης όταν σε κάποιες ΕΠΣ βλέπουμε να έχουν κάποιους διαιτητές άνω από 10 έτη στις εθνικές κατηγορίες και να βλέπουμε να προωθούνται διαιτητές με  4-5 έτη συνολικής εμπειρίας (π.χ. Στεργιώτης, Ρεντίφης, Τομαράς, Μπεκιάρης) και αυτό δημιουργεί την απογοήτευση σε πολλούς διαιτητές και αποχωρούν εντελώς από την διαιτησία.

3. Γενικό συμπέρασμα, θα πρέπει να αδειάσουν οι θέσεις από όσους διαιτητές της 1ης κατηγορίας που έχουν προκαλέσει και άκουγαν το προηγούμενο σύστημα (καθώς και διαιτητές της 2ης κατηγορίας), έτσι ώστε να αδειάσουν οι θέσεις και να απεγκλωβιστούν οι (καλοί & με εμπειρία) διαιτητές για ανέβουν σε ανώτερη κατηγορία, αυτό θα πρέπει να είναι και το πρώτο μέλημα της (οποιαδήποτε) νέας ΚΕΔ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ.

Εκτός των παραπάνω η ΚΕΔ θα πρέπει να λάβει υπόψη την απόδοση των διαιτητών, αλλά και σε ποιους αγώνες μπήκαν.











Σχόλια