Μαρινάκης σημαίνει επιτυχίες και πρόοδος – Η Super League είναι τυχερή που επιστρέφει στην προεδρία της


Με επιστολή του στη Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της διοργανώτριας στις εκλογές που θα γίνουν την Τετάρτη (26/6, ώρα 5 μ.μ.). Ο Μαρινάκης είναι «εγγύηση» για τη Super League και στη διοργανώτρια είναι τυχεροί που θα ασχοληθεί ξανά με τα κοινά του ποδοσφαίρου. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έχει αποδείξει ότι βάζει ψηλά τον πήχη, έχει αποδείξει ότι τα δίνει όλα για να πετυχαίνει τους στόχους του και ότι ταβάνι είναι ο ουρανός.

«Το ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά, θέλουν δεν θέλουν», είχε δηλώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις 24 Ιουνίου 2022, όταν η πλειοψηφία των ομάδων της Super League τον εξέλεξε στην προεδρία της.  Η θητεία του διήρκησε μέχρι 12 Δεκεμβρίου 2023 και σε όλη τη διάρκειά της έδειξε ότι ξέρει να τηρεί τις υποσχέσεις του.

Κορυφαία απόδειξη η τεράστια συμφωνία με την Stoiximan για τη χορηγία του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν θα γινόταν, αν δεν ήταν πρόεδρος ο Μαρινάκης καθώς ξεκίνησε και οριστικοποιήθηκε, με δικές του πρωτοβουλίες. Το ποσό ανέρχεται στα 9,45 εκατομμύρια ευρώ για τα 2,5 χρόνια, ένα ποσό που οι ομάδες δεν μπορούσαν να ονειρευτούν, καθώς η Λίγκα είχε ξεμείνει από χορηγό και πιο πριν δεν έπαιρνε καν τα μισά χρήματα κάθε χρόνο! Μέχρι και ο τότε αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης παραδέχθηκε ότι είναι υψηλό το ποσό της χορηγίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εγγυητής της ομαλότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την παρουσία του απέτρεψε την ανωμαλία στην ομοσπονδία, βγάζοντας στη… σέντρα τους Μπαλτάκο, Φιλιππούση και το παραποδόσφαιρο (Γιαννάκης και λοιπούς… συγγενείς).

Ένα …όνειρο της «εξυγίανσης» ήταν να βάλουν Ελληνες διαιτητές στα ντέρμπι. Θυμίζουμε ότι είχαν ορίσει τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) στο περσινό ματς Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1 όμως μετά από παρέμβαση του Μαρινάκη στην ΕΕ της ΕΠΟ όχι μόνο ο Μπένετ τον άλλαξε, επήλθε και συμφωνία να ορίζονται μόνο ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και στους καθοριστικούς αγώνες της Λίγκας. 

Ο Μαρινάκης πρωτοστάτησε για να δρομολογηθεί η υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας και έδωσε μάχες για να αλλάξει η δομή της ΕΠΟ, στο πλαίσιο της ολιστικής μελέτης. Θυμίζουμε και το... ψαλίδι του ποσοστού (από 5 % στο 1 %) από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που οι ΠΑΕ καταβάλουν στην ΕΠΟ που είναι μια ακόμη επιτυχία του Μαρινάκη. Το ίδιο ισχύει και με τη μη μείωση του ποσοστού (σ.σ. το ήθελε η κυβέρνηση αλλά έκανε πίσω λόγω Μαρινάκη) που πήραν οι ΠΑΕ από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Κάθε ομάδα πήρε από 1,5 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται στο κάδρο να μπει και η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Οπως λένε όσοι γνωρίζουν την αποφασιστικότητα του Μαρινάκη, τα καλύτερα έρχονται. Ο πρόεδρος ξέρει να κερδίζει μάχες και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τυχερό που θα τον έχει και πάλι στην ηγεσία της διοργανώτριας. Το απέδειξε με την κατάκτηση του Conference League.

 

Σχόλια