Αυτά έγιναν στη ΓΣ της ΕΠΟ


Σκληρό ροκ Καραπαπά κατά του Φιλιππούση

«Οι πάντες γνωρίζουν ότι σε φύτεψε ο Κοντονής και γνωρίζουν και ποιών τις δουλειές έκανες»

Αστραψε και βρόντηξε ο Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος, με παρέμβασή του στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, έριξε «κεραυνούς» κατά του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ, Ιάκωβου Φιλιππούση, παράλληλα και εναντίον του συνόλου των παραγόντων της ομοσπονδίας. Το σκληρό ροκ του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος εκπροσώπησε την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, ξεκίνησε όταν ο Φιλιππούσης παινεύτηκε για δήθεν συγχαρητήρια από την FIFA και την UEFA προς την ΕΠΟ. Τότε παρενέβη ο Καραπαπάς, με αιχμές κατά του Φιλιππούση και της ΕΠΟ («το τι Ελλάδα είστε, το είδαμε στον τελικό του Conference»), ενώ συμπλήρωσε: «Οι πάντες γνωρίζουν ότι σε φύτεψε ο Κοντονής και γνωρίζουν και ποιών τις δουλειές έκανες». Με αφορμή όσα έλεγε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού επεσήμανε ότι «ακούμε ανοησίες».

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ του Καραπαπά και του Φιλιππούση:

Καραπαπάς: «Και που σε ήξερε κύριε Φιλιππούση η κυρία Σαμούρα (σ.σ. είναι η γενική γραμματέας της FIFA) και σου έδωσε συγχαρητήρια; Δε φτάνει που χάνουμε τον χρόνο μας εδώ, ακούμε και ανοησίες. Διακόσιοι άνθρωποι είμαστε εδώ και μια χαρά γνωρίζουμε ότι σε έβαλε στην ΕΠΟ ο Κοντονής. Δεν ήρθαμε σήμερα στην Ελλάδα».

Φιλιππούσης: «Κύριε Καραπαπά μην κάνετε αντιπολίτευση. Αυτά τα λένε οι άσχετοι που γράφουν στα σάιτ».

Καραπαπάς: «Σταμάτα το, γιατί δεν το έχεις, δεν σου βγαίνει σε καλό. Οι πάντες γνωρίζουν ότι σε φύτεψε ο Κοντονής και γνωρίζουν και ποιανών τις δουλειές έκανες τώρα».

Ακολούθησε και νέα επίθεση, όταν ο Φιλιππούσης επιχείρησε να παινευτεί πως η ΕΠΟ πήρε δυο ευρωπαϊκούς τελικούς (σ.σ. εννοώντας το Super Cup και το Conference League). «Η ΕΠΟ δεν πήρε κανένα Super Cup. Το Super Cup ανατέθηκε στον Ολυμπιακό απευθείας», τόνισε ο Καραπαπάς.

Φιλιππούσης: «Για την Ελλάδα μιλάμε κύριε Καραπαπά».

Καραπαπάς: «Το τι Ελλάδα είστε όλοι εσείς, το είδαμε στον Τελικό του Conference...».

Η τελευταία ατάκα του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τις καταγγελίες των «ερυθρόλευκων» ότι η ΕΠΟ δεν φρόντισε να διαθέσει εισιτήρια για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων της ΕΠΟ ενώ είχε πουλήσει τις σουίτες, με συνέπεια να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Τελικά, μετά τον θόρυβο του Ολυμπιακού άλλαξε η απόφαση για τις σουίτες.

Θυμίζουμε ότι ο Καραπαπάς είχε δηλώσει στις 22 Μαΐου: «Υπάρχει η κατηγορία της Ομοσπονδίας, που αντί να διευκολύνει την ομάδα της χώρας της, που βρίσκεται στον τελικό, εντάξει καταλαβαίνω ότι στεναχωρήθηκε, το καταλαβαίνω έσκασε, αλλά πρέπει να το προσπεράσει, πάρε χάπια, ηρέμησε δύο μέρες, κάνε διαλογισμό, κάνε πράγματα να σου φύγει αυτή η στεναχώρια».

 

Ο εκτελεστικός των 7.000 ευρώ 

Ωμή ομολογία του Ιάκωβου Φιλιππούση για την αμοιβή του, μια αμοιβή που είναι σαν Πρωθυπουργού, ενώ είναι εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ! «Παίρνω 8.750 μικτά τον μήνα, 7.000 καθαρά. Δεν παίρνω ούτε μπόνους. Αμείβομαι με δελτίο παροχής υπηρεσιών για να μην επιβαρύνω την ΕΠΟ. Είμαι ο χαμηλότερα αμειβόμενος Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ. Παίρνω 40% λιγότερα από τον προκάτοχό μου (= Δέδες) και 20% λιγότερα από τον αμέσως προηγούμενο», ανέφερε στο πλαίσιο της κόντρας με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου. Ακόμη, πρόσθεσε ότι εκτός από καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσει και αγωγή κατά του Τζώρτζογλου.

Για τον Φιλιππούση, ο Τζώρτζογλου είπε: «Από τα δικά σας λάθη θα πληρώσουμε μισό εκατομμύριο», «πήγατε ως υπάλληλος να ρίξετε από την προεδρία τον κ. Μπαλτάκο με μη απαρτία», «φυτεύτηκε στην ΕΠΟ».

Από την πλευρά του ο Φιλιππούσης συμπλήρωσε: «Το ποσό για τον Κολολιό είναι 149.000 ευρώ εκ των οποίων έχει πάρει ήδη τις 60.000 ευρώ. Αυτά περί 500.000 ευρώ που λέτε είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

 

 

«Υπήρχαν σκιές στην ΕΠΟ»

Αποκαλύψεις από τον Μάκη Γκαγκάτση ο οποίος στις 22 Ιουλίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΠΟ. «Υπήρχαν σκιές τα δύο τελευταία χρόνια στην ΕΠΟ», παραδέχθηκε ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής Δημήτρη Γιαρένη, περί νταλαβερτζήδων και δήθεν «συμμαχίας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού»:

-«Αυτή η διοίκηση, εκλέγεται ανεξάρτητη, θέλοντας να εισφέρει στην ισονομία και δικαιοσύνη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τώρα ότι εσείς λέτε για νταλαβερτζήδες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Δεν μίλησε για ομάδες, μίλησε για ονόματα ο κ. Μπέος».

-«Δεν υπάρχει καμία συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η νέα διοίκηση εκλέγεται για να εισφέρει και να υπηρετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα, ότι κάποιος σας είπε για να πείτε περί συμμαχίας και νταλαβερζήδες, είναι διαφορετικό κομμάτι. Ότι ήμουν αντιπρόεδρος και CEO του ΠΑΟΚ, δεν σημαίνει ότι πάω ως παράγοντας του ΠΑΟΚ. Αυτή η διοίκηση έχει εκλεγεί για να φέρει καθαρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

-«Οποιος θέλει ακολουθεί, μόνο ενωτικά μπορούμε να προχωρήσουμε».

 

 

- «H επιτροπή ένοιωσε ότι η ηγεσία της ΕΠΟ την ενέπαιξε», κατακεραυνώνει στην έκθεσή της η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ επειδή «την απέκλεισε παντελώς από κάθε είδους ενημέρωση, προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προσφορές, πρακτικά επιλογής αναδόχου, συμβάσεις, διαγωνισμούς προμηθειών».

 

Βόμβες Μπέου για «νταλαβερτζήδες» και καταγγελία-σοκ ότι «ζήτησαν λεφτά από γονιό»

 

Ανοιξε Ασκό του Αιόλου για την κατάσταση στην ΕΠΟ, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Η ομιλία του περιείχε «βόμβες» για «νταλαβερτζήδες που όριζαν τον Μάνταλο και προπονητές στις Εθνικές», ενώ πρόσθεσε και την καταγγελία-σοκ ότι «γονιός κατήγγειλε ότι του ζήτησαν λεφτά για να πάρουν τον γιο του στην Εθνική Νέων», κάτι που όπως είπε γνωρίζει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Μπέος μίλησε και για την αθλητική δικαιοσύνη, «για δικαστές που έκαναν βόλτα σε κότερα παραγόντων». Δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τη διαιτησία: «Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε Μανούχους, Γκορτσίλες, Διαμαντόπουλους»…

Το… μενού του Μπέου ξεκίνησε με τον Μάνταλο: «Εσείς επιτρέψατε στον Μάνταλο να είναι το Α και το Ω».

Μετά, πρόσθεσε: «Νταλαβερτζήδες να ορίζουν τον Μάνταλο, προπονητή στην Εθνική Ανδρών, τον Πογέτ. Τον Παπαδόπουλο στην Εθνική Ελπίδων».

-«Γονιός κατήγγειλε ότι του ζήτησαν χαρτζιλίκι για να πάρουν τον γιο του στην Εθνική Νέων».

-«Μέχρι και τους αθλητικούς δικαστές πιάσατε, να μου αφαιρέσουν 3 βαθμούς. Με δικαστές που έκαναν βόλτα σε κότερα παραγόντων».

Ο Μπέος αναφέρθηκε και στους λόγους της αποτυχίας της διοίκησης της ΕΠΟ: «Η έπαρση και η αλαζονεία σας οδήγησε εδώ. Κάθε χρόνο υπάρχει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και λέτε να την αλλάξουμε. Λέτε για δύο ομίλους (στη SL2) γιατί είναι πολλά τα έξοδα. Μα αν είναι πολλά, γιατί συμμετέχεις; Για να παίζεις στοίχημα»…

-«Εσείς επιτρέψατε τους νταλαβερτζήδες, “παίρνατε το χαρτάκι, ποιοι θα μπουν στην επιτροπή, ποιος θα είναι μέλος”».

-«Είμαστε πολύ τυχεροί οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου γιατί υπάρχει ένας ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός που έχουν δημιουργήσει πραγματικά ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Αναφέρθηκε και στην επόμενη διοίκηση και ζήτησε «να κάνει ομελέτα με αυγά, όχι δημόσιες σχέσεις. Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε Μανούχους, Γκορτσίλες, Διαμαντόπουλους. Να στείλετε ένα μήνυμα και να στείλετε ανθρώπους στα εθνικά αντιπροσωπευτικά που θα κρίνονται και δεν θα παίρνουν εντολές απ' έξω».
Μετά έβαλε στο στόχαστρο τον Γιάννη Παπαδόπουλο: «Έφτασαν στο σημείο, ο πρώην φίλος μου ο Γιαννάκης, να ανεβάζει στο fb, στο Instagram, ότι κατεβαίνει υποψήφιος ο Ντογιάκος. Ποιος είσαι εσύ; Ποιος σου έδωσε τέτοιο δικαίωμα να γράφεις ποιος θα κατέβει υποψήφιος στην ΕΠΟ; Κάποιοι από εδώ του το δώσατε».

Και κατέληξε: «Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα». Στο πρόσωπο του Μάκη Γκαγκάτση στηρίζω πολλά, καθώς και στους ανθρώπους που θα τον πλαισιώσουν».   

Σχόλια