Ομιλίες στη ΓΣ της ΕΠΟ: Όλα όσα έγιναν για μη εγγραφή την ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ - Δεν άφηναν τον Γιανναδάκη να μιλήσει, τον είχαν βάλει στη μέση...


Απορρίφθηκε η αίτηση της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ να γίνει μέλος της ΕΠΟ, με 50 ψήφους κατά και δυο λευκά. Αναλυτικά το …θρίλερ που παίχθηκε:

Μπαλτάκος (Πρόεδρος ΕΠΟ): «Το δικαστήριο μπορεί να εκδώσει αύριο απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ, μπορεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Αν το δικαστήριο δεχθεί την προσφυγή τους πρέπει να τους γράψουμε.  Η αγωγή της ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ εκδικάζεται τον Μάρτιο, εμείς ζητήσαμε απόρριψη και η δικαστής κατάλαβε ότι δεν επείγεται να βγάλει απόφαση. Η ΕΕ κάνει θετική εισήγηση για την εγγραφή της».

Γιανναδάκης (Πρόεδρος Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ): «Δεν είχαμε πρόθεση για να προσφύγουμε στο δικαστήριο. Ζητούσαμε εφαρμογή του νόμου που μας αναγνωρίζει. Πριν την προηγούμενη ΓΣ, με τον κ. Μπαλτάκο υπέγραψα πρακτικό συμβιβασμού, για την τροποποίηση του καταστατικού και τον Οκτώβριο έπρεπε να γίνει ΓΣ για την εγγραφή μας. Εμείς τροποποιήσαμε το καταστατικό μας. Τον Οκτώβριο δεν έγινε ΓΣ, έγινε τον Φεβρουάριο. Το δικαστήριο του Φεβρουαρίου είπε ότι δεν υπάρχει επείγον θέμα για την εγγραφή μας επειδή ακολουθούσε η ΓΣ του Ιουνίου. Εμείς πήγαμε στο δικαστήριο επειδή η ΕΕ της ΕΠΟ δεν πήρε απόφαση για την εγγραφή μας. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος και να γίνουμε μέλος της ΕΠΟ.  Από το 2021 η προηγούμενη διοίκηση της ΟΔΠΕ έχει καταθέσει αίτηση εγγραφής. Επίσης, το 2024 έρχεται η ΓΓΑ και ζητεί καταστατικά, αποφάσεις, τα οποία έχουμε υποβάλει. Δεν μας τα ζήτησε η ΕΠΟ και έρχεται η νομική της ΕΠΟ να μας ζητήσει πριν από λίγες μέρες. Τα έχουμε υποβάλει όλα. Είμαστε μια οικογένεια. Για ό,τι θέλετε μπορώ να σας δώσω και να σας ενημερώσω».

Νίκας (πρόεδρος ΕΠΣ Βοιωτίας): «Η ένωσή μου δεν έχει εν ενεργεία διαιτητή στο σύνδεσμό σας, είστε 16 σύνδεσμοι».

Γιανναδάκης: «Κάνετε λάθος».

Μπαλτάκος: «Κώστα (σ.σ. Νίκας), δεν φταίει αυτός για τον δικό σας. Είναι χιερότερο αυτό μου κάνεις».

Γιανναδάκης: «Ορισμένοι πρόεδροι ΕΠΣ νομίζετε ότι προβάλλοντας το προσωπικό σας πρόβλημα έχετε δικαίωμα να μιλήσετε. Ζητώ να δείτε ζεστά, την εγγραφή είναι περισσότερο το καλό. Οσον αφορά τα δικαστήρια υπογράψαμε χαρτί ότι θα αποσυρθούμε. Κρατάω όλες φωτοτυπίες, να σας τις δείξω. Δεν εκβιάζω ανθρώπους και συνειδήσεις».

Χατζησαρόγλου (πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας): «Ομως πήγατε στα δικαστήρια».

Γιανναδάκης: «Δεν είχαμε προσωπικά. Πήγαμε στα δικαστήρια γιατί δεν είμαστε μέλη».

Νίκας: «Κακώς σας δόθηκε λόγος».

Μπαλτάκος: «Πράγματι υπογράψαμε συμφωνητικό όταν έγινε το πρώτο δικαστήριο. Η ΟΔΠΕ δεσμεύτηκε να τροποποιήσει το καταστατικό μέχρι Οκτώβριο, σύμφωνα με νόμο και με τις υποδείξεις της UEFA. Αυτό σημαίνει ότι η UEFA θέλει, δια του κ. Λάκοβιτς μας έχει πει να εκπροσωπούνται οι εν ενεργεία διαιτητές. Δεν σας λέμε να αποβληθείτε, σας λέμε ανοίξτε τις πόρτες να ψηφίζουν κι αυτοί που έρχονται Κυριακή. Δεν μας ενδιαφέρει ποια διοίκηση, βγάλτε και ελάτε».

Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας): «Λευκό για να μην είμαστε στη μέση».

Δημητρίου (πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών και αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ): «Δεν παίρνουν μέτρα οι FIFA, UEFA. Εχουν πάει αρκετές ενώσεις στα δικαστήρια για τα ποσοστά. Θεωρώ θράσος να ζητάνε ψήφο μας. Ψηφίζουμε την πρόταση της UEFA να εγγραφούν εν ενεργεία να ψηφίσουν διοίκηση και να έρθουν να εγγραφούν».

Μπάρτζης (επικεφαλής νομικής υπηρεσίας ΕΠΟ): «Θα διαφωνήσω με κ. Γιανναδάκη ότι έχει στείλει τα έγγραφα. Δεν μπόρεσε η ΕΕ να δει αν υπάρχουν οι σύνδεσμοι, από πόσα μέλη, ποιοι είναι. Μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα καταστατικά (των συνδέσμων) έχουν να τροποποιηθούν από το 2000. Στα καταστατικά δεν είναι σίγουρα με τις διατάξεις περί κωλυμάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα καταστατικά των συνδέσμων δεν έχουν τροποποιηθεί με βάση το καταστατικό της ΟΔΠΕ. Δεν υπάρχουν οι πίνακες των μελών των ΣΔΠ. Η εισήγησή μας για την εγγραφή είναι αρνητική».

Σαράκης (μέλος της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ): Στη συνάντησή μας με FIFA, UEFA στο υπουργείο, ειπώθηκε η ένωση να έχει μέλη εν ενεργεία διαιτητές.  Η UEFA και η FIFA μας ζητούν ένωση με μέλη εν ενεργεία διαιτητές. Η ένωση παραβιάζει το καταστατικό ΕΠΟ και αν τη γράψουμε μέλος πρέπει να τη αποβάλλουμε».

 

 

Σχόλια