Σχέδιο-καρμπόν με Γιοβάνοβιτς για αρχιδιαιτητή


Είναι αλήθεια ότι οι ημερομηνίες πιέζουν την επερχόμενη διοίκηση της ΕΠΟ, όμως έχει το αβαντάζ ότι δεν υπάρχει αντίπαλος στις εκλογές της 22ας Ιουλίου, καθώς ο Μάκης Γκαγκάτσης θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος. Η απόδειξη αυτής της πίεσης είναι ότι ήδη επήλθε συμφωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, η οποία θα ενεργοποιηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κάτι ανάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να κάνουν και με την περίπτωση του αρχιδιαιτητή. Ηδη ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει ζητήσει λίστα τριών υποψήφιων αρχιδιαιτητών από τον επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι. Διακαής πόθος είναι η λίστα να σταλεί από… χθες, όμως μόλις σταλεί θα ακολουθήσει άτυπη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Μπορεί οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας να αλλάξουν, όμως αυτό δεν ισχύει για την υπόλοιπη σύνθεση, καθώς μέλη της είναι εκπρόσωποι των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, άρα μπορούν να επιλέξουν τον αρχιδιαιτητή και η απόφαση να επικυρωθεί μετά. Ακούγεται ότι η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει τον Γερμανό Μπριχ, ή τους Ιταλούς Ρόκι και Ριτσόλι. Σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να …παίξουν ο Ισπανός Μπορμπαλάν και ο Βέλγος Ντε Μπλέκερε.

Όλα δείχνουν ότι η λίστα του Ροσέτι θα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα, πρώην διεθνείς διαιτητές από τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οσον αφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ θα γίνει προσπάθεια για αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής.

Αν συμβούν τα παραπάνω, τότε οι συνεργάτες του νέου αρχιδιαιτητή θα επιλεγούν άμεσα και δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σε διαφορετική περίπτωση ο αρχιδιαιτητής θα επιλεγεί το διάστημα 22-24 Ιουλίου, η υπόλοιπη ΚΕΔ (σ.σ. δεν είναι ανάγκη να μπουν Ελληνες) το διάστημα 26-28/7, οι πίνακες της Super League να βγουν 6-8 Αυγούστου και μετά να επιλεγούν οι Ελληνες της ΚΕΔ αλλά και να στελεχωθούν οι πίνακες των υπόλοιπων κατηγοριών.

 

 

Σχόλια