Η φιλοσοφία του Μαρινάκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ραντεβού με την κανονικότητα


Τα «συνεργεία» του παραποδοσφαίρου, οι Γιαννάκηδες και οι λοιποί συγγενείς πλέον κλαίνε με μαύρο δάκρυ, οδηγούνται στην ντουλάπα. Εκεί είναι ο χώρος τους, μαζί με άλλους ποδοσφαιρικούς σκελετούς του παρελθόντος, κάτι σαν μουσείο. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξέρει πολύ καλά τι έχει μπροστά του, έχει την εμπειρία της πρόσφατης θητείας του στο τιμόνι της διοργανώτριας, έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και θα δώσει μάχη για ένα κανονικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η διαφορά είναι ότι θα συνεργάζεται με τη νέα ΕΠΟ, που θα προκύψει από τις εκλογές της 22ας Ιουνίου και θα έχει πρόεδρο τον Μάκη Γκαγκάτση, ενώ στο πλευρό του θα είναι και η FIFA, UEFA.

Ο Μαρινάκης δεν είναι από τους ανθρώπους που αλλάζουν άποψη. Την φιλοσοφία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που κατέδειξαν οι επιστολές του στον Μπαλτάκο ως πρόεδρος της Super League. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε, ένα χρόνο πριν, στις 28 Ιουνίου 2023:

-«Θεωρώ πως υπάρχει μία σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο δεν βλέπω μόνο εγώ, το βλέπει όλος ο κόσμος. Και ο Πρωθυπουργός πριν από μερικά χρόνια και για αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA, κ. Τσέφεριν, μία δεσμευτική οδηγία. Αυτό είναι η Ολιστική Μελέτη στην ΕΠΟ. Επί της ουσίας δεν έχει εφαρμοστεί».

-«Η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ξεκάθαρα την ενασχόληση ξένων αρχιδιαιτητών, προβλέπει ταυτόχρονα τη δημιουργία Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Εμείς, από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αποφασίζουμε για την τύχη μας. Αυτό πάλι δεν έχει εφαρμοστεί γιατί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την πλειοψηφία την έχει ΕΠΟ. Αρα κοροϊδεύουμε τον κόσμο, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας».

- «Η επαγγελματική διαιτησία, είναι νόμος τους κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί. Με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA έχει εφαρμοστεί στη Μεγάλη Βρετανία με τεράστια επιτυχία. Το ίδιο και στην Πορτογαλία. Εδώ λοιπόν για άλλη μία φορά για πολλούς και ευνόητους λόγους δεν εφαρμόζεται».

 - «Η ΕΠΟ να ασχολείται μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο του μπορεί να βρει το δρόμο του. Στη Super League μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Σχόλια