Ο «κούφιος» ο απολογισμός της ΚΕΔ, ενόψει της ΓΣ της ΕΠΟ


Ο υποτιθέμενος απολογισμός της ΚΕΔ καταλαμβάνει τις σελίδες 94-109 στα (υποτίθεται) πεπραγμένα της ΕΠΟ, ενόψει της τακτικής ΓΣ της Παρασκευής (28/6). Αφενός δεν γίνεται απολογισμός ως ΚΕΔ αλλά ως… Διαιτησία/Διεύθυνση Ποδοσφαίρου, ναι τέτοια κατάντια το όργανο των Φρόιντφελντ, Μάνταλου το είχαν καταργήσει και δεν πήραν χαμπάρι! Αφετέρου ο συγκεκριμένος απολογισμός είναι «κούφιος», καθώς περιλαμβάνει μόνο απλά στατιστικά για ορισμούς, για σεμινάρια και ημερομηνίες αγωνιστικών τεστ! Περισσότερο μοιάζει σαν έκθεση ιδεών, σαν δουλειά στο πόδι!

Για να πάρετε μια γεύση έχουν βάλει ως απολογισμό τον πίνακα των διεθνών διαιτητών. Επίσης, γράφουν, για παράδειγμα, ότι ο πίνακας της Super League στελεχώθηκε από 27 διαιτητές, 46 βοηθούς και 22 παρατηρητές, αλλά εκεί δεν μπήκαν στον κόπο να βάλουν τα ονόματά τους!

Μας ενημερώνουν ότι «βασικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι οι ορισμοί Αξιωματούχων Διαιτησίας για τις Εγχώριες Διοργανώσεις», μας λένε (άλλο παράδειγμα) ότι στις 240 αγώνες της Super League ορίστηκαν 1.440, παρόλα αυτά δεν… επεκτείνονται στο ποιοι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές είναι πρώτοι σε ορισμούς. Δεν ενημερώνουν ότι πρώτοι με 29 ορισμούς είναι οι Γκάμαρης, Μανούχος, ότι περισσότερα ματς (από 13) σφύριξαν οι Διαμαντόπουλος, Μανούχος, Σιδηρόπουλος και ότι οι Ζαμπαλάς, Κουμπαράκης είναι «πρωταθλητές» (από 18) ως VAR.

Επίσης, κάνουν αναφορά στα «σεμινάρια & Αγωνιστικά Τεστ Αξιωματούχων Διαιτησίας 2023-24», στα «επιμορφωτικά Σεμινάρια «Κανόνων του Παιχνιδιού» σε Ομάδες», πράγματα που ούτως ή άλλως θα γίνονταν! Ιδιαίτερα, αναλυτικοί, όμως χωρίς ουσία είναι και στο θέμα της γυναικείας διαιτησίας.

Χώρια που γράφουν ότι οι Φρόιντφελντ και Λίντμπεργκ ανέλαβαν από τις 26 Φεβρουαρίου, ενώ ο πρώτος ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο και ο δεύτερος τον Ιανουάριο! Επίσης, στα πεπραγμένα δεν γίνεται απολογισμός για το VAR! Παράδειγμα: Πόσες φάσεις ελέγχθηκαν;

 

Σχόλια