Ξένοι διαιτητές: Κόστισαν 1 εκατ. ευρώ, οι περισσότεροι ήταν από το κάτω ράφι


Εδιναν «χρυσάφι» οι ΠΑΕ για να έρχονται διαιτητές από το κάτω ράφι. Μόνο επί Φρόιντφελντ, Μάνταλου (και πιο πριν επί Μπένετ, Μάνταλου) στην ΚΕΔ όλα αυτά! Ο οικονομικός απολογισμός ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ! Πιο συγκεκριμένα, για Διαμονή, Μετακίνηση, Covid Tests, το έτος 2023, κατέβαλαν 301.885,36, ενώ για τις αμοιβές τους δόθηκαν 779.923,73 ευρώ!

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι υπηρεσίες των ρέφερι, αν λάβουμε υπόψη ότι αρκετοί ήταν χειρότεροι και από τους Ελληνες της «εξυγίανσης», είναι αντιστρόφως ανάλογες των δαπανών. Επρεπε να έρχονται πιο ποιοτικοί ρέφερι. Για παράδειγμα σπάνιζαν οι ελίτ επί Μπένετ-Μάνταλου και Φρόιντφελντ-Μάνταλου στην ΚΕΔ, σπάνιζαν ακόμη και οι διεθνείς ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της UEFA από προηγμένα πρωταθλήματα όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ολλανδία. Ακόμη, και από αυτές τις χώρες έφερναν ρέφερι κυρίως της δεύτερης κατηγορίας της UEFA, πηγαίνοντας κόντρα στα «θέλω» των ομάδων.

Με τον Φρόιντφελντ, ο οποίος ανέλαβε από τα μέσα Οκτωβρίου, ο μόνος διαιτητής που σεζόν από την ελίτ κατηγορία είναι ο Γερμανός Ζίμπερτ για το ματς Κυπέλλου Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ και επί Μπένετ, φέτος, μόνο ο Πορτογάλος Ντίας. Αν τα πρωταθλήματα Σκανδιναβίας δεν είχαν τη χειμερινή διακοπή, είναι αμφίβολο αν θα έβρισκε ξένους διαιτητές.

Με τον Μπένετ στην ΚΕΔ ήρθε και ο Μπριχ, όμως δεν ήταν διεθνής. Επίσης, από μικρότερη κατηγορία επιλεχθηκαν οι Γερμανοί Σλάγκερ, Γιαμπλόνσκι και οι Ιταλοί Μαρέσκα και Σόσα.

Με άλλα λόγια το επίπεδο των ξένων διαιτητών που έφερναν οι Μπένετ-Μάνταλος, Φρόιντφελντ-Μάνταλος δεν συγκρίνεται με αυτό των Περέιρα, Κλάτενμπεργκ. Είχαν αρχίσει να το υποβαθμίζουν από πέρσι που ο Μάνταλος έγινε αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ (σ.σ. ο Κλάτενμπεργκ τον είχε μόνο για τη Γ’ Εθνική). Μάλιστα, οι Μπένετ, Μάνταλος πέρσι «κατάφεραν» να φέρουν τον Ιταλό Μάσα που «χειρούργησε» τον Ολυμπιακό στον αγώνα με την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Φέτος έφεραν τον Σλοβάκο Μαρέφκα, που δεν ήταν διεθνής, πάλι για «χειρουργείο», πάλι σε αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ 1-2.  

 

Σχόλια