Θέλουν τα γήπεδα να είναι «ζούγκλα»


«Η εξουσία άσκησης δίωξης με βάση το οπτικό υλικό (ήτοι εκτός του Φ.Α.) δεν ανήκει στις Πειθαρχικές Επιτροπές, αλλά μόνο στον Υπεύθυνο Άσκησης δίωξης για την τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων που αφορούν το ποδόσφαιρο. Η δίωξη για τα αδικήματα που περιέρχονται σε γνώση του Υπεύθυνου άσκησης δίωξης με έναν από τους ανωτέρω τρόπους, ασκείται εντός πέντε (5) ημερών από την ημέρα της γνωστοποίησης ή καταγγελίας», αναφέρει το άρθρο 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Παρότι διέρρευσαν ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ετοιμάζεται να ασκήσει δίωξη στον Αλμέιδα για τη συμπεριφορά του μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2, με αποκορύφωμα ότι έπιασε από λαιμό αστυνομικό αρμόδιο για την αθλητική βία (που έφερε διαπίστευση), όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αν λάβουμε υπόψη τον κανονισμό η προθεσμία έχει ήδη εκπνεύσει.

Θέλουν τα γήπεδα να είναι «ζούγκλα»; Είναι σκάνδαλο ότι δεν έχει παρέμβει ο Σπυρόπουλος για όσα έγιναν στην Τούμπα, ειδικά για τη σοκαριστική συμπεριφορά στον Αλμέιδα. Στο… κάδρο για άσκηση δίωξης μπαίνει και ο Μάκης Γκαγκάτσης που φαίνεται ότι είχε επεισόδιο με τον Αλμέιδα, πριν ο τεχνικός της ΑΕΚ… ξεφύγει, εντελώς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός, μέσω του Αλέξη Κούγια, έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ, με το οποίο ζητούσε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά Αλμέιδα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εκτέθηκε και επειδή η ΔΕΑΒ κάλεσε τον Αλμέιδα, «προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του αναφορικά με φαινόμενο βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό, το οποίο φέρεται ότι έλαβε χώρα εκ μέρους του εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου “Τούμπας”». Όμως, η ΔΕΑΒ δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει άλλη τιμωρία πέραν του προστίμου, ενώ από την αθλητική δικαιοσύνη ο Αλμέιδα απειλείται με τρεις αγωνιστικές εκτός πάγκων.

Σχόλια