Η ...ταυτότητα του Ντελαζό που ορίστηκε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός*** Μετά από 18 μέρες σφυρίζει ξανά στην Ελλάδα με VAR τον 53χρονο Κάστρο


Ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της UEFA είναι ο 31χρονος Γάλλος Βιλί Ντελαζό ο οποίος ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι της Κυριακής (12/5), το οποίο είναι εξ αναβολής για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ο Ντελαζό έρχεται στην Ελλάδα μετά από 18 μέρες, καθώς στις 24 Απριλίου είχε διαιτητεύσει τον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0 και οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι έπρεπε να τους δοθεί πέναλτι του Αραούχο στον Κώτσιρα στο 27’ με το ματς στο 0-0.  Κάτι ανάλογο δεν έχει επαναληφθεί με άλλον ξένο διαιτητή, να ξανάρθει σε τόσο σύντομο διάστημα.

Ο Ντελαζό μπορεί να είναι τέταρτος στην ιεραρχία της Γαλλίας (Τουρπέν, Λετεξιέ, Μπαστιέν), όμως θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα της διαιτησίας. Στις 21 Απριλίου 2021 ο Γάλλος ρέφερι είχε σφυρίξει και Αρης-ΠΑΟΚ 0-1, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της σεζόν 2020-21. Μπορεί στο 84’ να απέβαλε τον Ουάρντα, όμως χαρίστηκε σε παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στις 29 Ιανουαρίου 2016, σε ηλικία 23 ετών, έκανε το ντεμπούτο του στη Λιγκ 2 και στις 11 Αυγούστου 2018 έκανε το ντεμπούτο του στη Λιγκ 1 , που είχε οριστεί για τον αγώνα της πρεμιέρας μεταξύ Λιλ και Ρεν. Την τρέχουσα σεζόν στη Γαλλία ο Ντελαζό διαιτήτευσε 16 αγώνες.

Στο VAR θα είναι ο Αλεξάντρ Κάστρο που είχε τον ίδιο ρόλο και στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Είναι μη διεθνής και 53 ετών.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Φινζέν Ερβάν, Ζανί Φιλίπ, 4ος ο Τσακαλίδης και AVAR ο Ψάρρης (Ζακύνθου).

Σχόλια