Πρόταση τομή για τα πλέι οφ της Super League από την επόμενη σεζόν


Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα πλέι οφ της Super League, έτσι όπως τα βλέπουμε σήμερα, έχουν κάνει τον κύκλο τους. Το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται πάντα στο ζενίθ και κάνει… κοιλιά, όταν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, όπως σε αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Αρης και η Λαμία που δεν έχουν στόχο τον τίτλο αλλά απλά συμπληρώνουν μια διοργάνωση και η παρουσία τους δεν την αναβαθμίζει, το αντίθετο. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν βλέψεις-δεν μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Αρα, είναι αδιάφοροι και κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι ρυθμίζουν τον πρωταθλητή κάτι που δεν είναι καλό, για να μην αναφέρουμε ότι πλήττει τη διοργάνωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους έχει κερδίσει έδαφος πρόταση-τομή για φάιναλ φορ στα πλέι οφ. Φανταστείτε πόσο συναρπαστικό θα ήταν φέτος ένα μίνι πρωτάθλημα μόνο με τη συμμετοχή των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Ακόμη κι αν η βαθμολογική διαφορά ήταν μεγαλύτερη δεν θα υπήρχε αδιάφορη ομάδα για λόγους γοήτρου, θυμηθείτε την περσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Στον αντίποδα, κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικό θα πρέπει να θεωρείται ένα πρωτάθλημα όταν ο Αρης χάνει 2-0 από την ΑΕΚ στα πρώτα 15’ ή όταν η Λαμία έχει μόνο ήττες. Ακόμη και αν για το τελευταίο υπάρχουν διαφωνίες, όμως άλλο ενδιαφέρον έχει ένα παιχνίδι μεταξύ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και άλλο μεταξύ ενός εκ των προαναφερόμενων με τον Αρη και τη Λαμία, με κάθε σεβασμό στη ιστορία τους.

Όλα αυτά συνυπολογίστηκαν και έχουμε το συμπέρασμα ότι τα πλέι οφ, με τη μορφή που τα ξέρουμε και τα βλέπουμε, έχουν κάνει τον κύκλο τους. Για αυτό και σε επόμενο ΔΣ της Super League θα κατατεθεί σχέδιο-τομή για φάιναλ φορ στα πλέι οφ, όπου θα κρίνεται το πρωτάθλημα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις επόμενες μέρες. Στόχος, αν περάσει το σχέδιο, είναι να συμμετέχουν οι ομάδες από τις θέσεις 1-4, ενώ αυτές που καταλαμβάνουν τις θέσεις 5-8 να παίζουν για αυτές και οι υπόλοιπες να αγωνίζονται πλέι άουτ, για την αποφυγή του υποβιβασμού.


Σχόλια