Μια… σαλάτα οι Γκορτσίλας, Παπαδόπουλος, Βάτσιος, Πολυχρόνης, Μανούχος – Γελάει ο κόσμος με την εκπαίδευση του Μάνταλου και με την ανοχή του απίθανου Σουηδού


SUPERLEAGUE 2023/24

PLAY OUTS

5η αγωνιστική

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Boηθοί: Νίκζας (Λάρισας),

Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

4ος: Πουλικίδης (Δράμας)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας

ΑVAR: Πάτρας (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

33': Σωστά ο Τοροσιάδης υπέδειξε οφσάιντ τον Μπετανκόρ του Πανσερραϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απέκρουσε ο τερματοφύλακας).

42': Ο Τοροσιάδης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Πανσερραϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απέκρουσε ο τερματοφύλακας), όμως δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

45'-45+4': Σωστά ο Γκορτσίλας σφύριξε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού όταν ο Αθανασίου ανέτρεψε τον Μπετανκόρ, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της επίθεσης ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR για το αν υπήρξε οφσάιντ, ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Μπετανκόρ ξεκίνησε από κανονική θέση και ότι η απόφαση του βοηθού να τον υποδείξει οφσάιντ ήταν λανθασμένη και αφού επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή να σφυρίξει το πέναλτι ότι ήταν σωστή, το πέναλτι εκτελέστηκε και έγινε το 2-0.

Εδώ θα πρέπει να συγκρίνουμε τις παρόμοιες αποφάσεις, την προαναφερόμενη με την απόφαση του διαιτητή Βάτσιου και του VAR Πολυχρόνη (στο ματς Ατρόμητος - Κηφισιά 1-2), που κακώς αρχικά ο Βάτσιος δεν σφύριξε το πέναλτι ως όφειλε και στην συνέχεια αφού και εδώ ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, ο VAR ενημέρωσε τον διαιτητή ότι προηγήθηκε το οφσάιντ (όμως τέτοιες φάσεις που είναι οριακές για οφσάιντ και υπάρχει στην συνέχεια γκολ ή πέναλτι οι υπεύθυνοι της συνδρομητικής τηλεόρασης θα πρέπει να μας δείχνουν την φάση με την τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ).

Στον ένα αγώνα έγινε η σωστή διαδικασία από διαιτητή και VAR, ενώ στο Περιστέρι ο διαιτητής Βάτσιος ευνόησε την Κηφισιά. Φυσικά τέτοια αίσχη υπέρ της Κηφισιάς είχαμε δει ξανά, θυμηθείτε τον αγώνα Κηφισιά - Ολυμπιακός 1-2 που και εκεί ο Μανούχος δεν είχε σφυρίξει ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στον Ροντινέι και ο VAR (Παπαδόπουλος) αφού ενημέρωσε τον Μανούχο να δει την ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι αποφάσισε και ο διαιτητής ότι υπάρχει παράβαση, αλλά ο VAR Παπαδόπουλος στην συνέχεια ανακάλυψε ότι προηγήθηκε οφσάιντ, όμως οφσάιντ δεν υπήρξε ποτέ, αφού κακώς δεν έδειξαν στον διαιτητή το σημείο που κατέληξε η μπάλα, καθώς η μπάλα πήγε στον Μασούρα και όχι στον Ροντινέι που του είπαν ότι πρέπει να τιμωρηθεί οφσάιντ (κακώς), για να μην δώσουν το ξεκάθαρο πέναλτι στον Ολυμπιακό. Αυτά τα όργια γίνονται υπέρ της Κηφισιάς, με την ανύπαρκτη εκπαίδευση του Μάνταλου και την ανοχή του απίθανου Σουηδού.

63-65': Σωστά ο Γκορτσίλας σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ όταν ο Δεληγιαννίδης μάρκαρε απρόσεκτα τον Ζαν-Μπαπτίστ Λεό του ΠΑΣ Γιάννινα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Παπαδόπουλος) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, ο Λεό έπαιξε την μπάλα προς τα πίσω με τακουνάκι και στην συνέχεια ο Δεληγιαννίδης τον μαρκάρει απρόσεκτα και τον ρίχνει στο έδαφος. Με την εκτέλεση του έγινε το 2-1.

77': Σωστά ο Νίκζας υπέδειξε οφσάιντ τον Ουάρντα του Πανσερραϊκού.

90+3': Ο Γκορτσίλας απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Μαραγκό, Τιμ μάνατζερ του Πανσερραϊκού.

90+6': Ο ρέφερι υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον αξιωματούχο του Πανσερραϊκού (Φλίσκα).

Κίτρινες κάρτες:

Πανσερραϊκός:

85' Ισμαϊλά Ουεντραογκό

90+5' Τάσος Αυλωνίτης (την επιδίωξε).

90+5' Αμρ Ουάρντα (την επιδίωξε).

ΠΑΣ Γιάννινα:

41' Ροντρίγο Εραμούσπε

42' Γιάννης Κιάκος

83' Ζήσης Καραχάλιος

Σχόλια