Οι εκτροπές της ΚΕΔ «βγάζουν μάτια»…


-Μετά τις διαρροές ορισμών και τα συνεχόμενα αφηγήματα για ξένους διαιτητές

 

 

Μόνο η ΚΕΔ θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό. Να εκτεθεί δυο φορές μέσα σε λίγες μέρες. Ασφαλώς και πρόκειται για διπλή εκτροπή: 1) Οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος δεν επέβαλαν τιμωρία για τις διαρροές ορισμών ξένων διαιτητών (και δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε), αυτή τη φορά έγιναν «βούκινο» για τους αγώνες της προπερασμένης (4ης) αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, 2) Γκρεμίστηκε, για μια ακόμη φορά, το αφήγημα σχετικά με τους ξένους διαιτητές καθώς η ΠΟ Τουρκίας, μέσω της UEFA, ήρθε σε συμφωνία με κορυφαίες ομοσπονδίες για να «ενισχυθεί» με ρέφερι VAR στα ντέρμπι.

Οσον αφορά στο πρώτο σκάνδαλο έχει να κάνει και με τις διαρροές των ορισμών τόσο του Γερμανού Στίλερ στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2 όσο και του Σκοπιανού Στάβρεφ στο Αρης-Παναθηναϊκός 0-2. Εγιναν φέιγ βολάν δυο και πλέον ώρες πριν ανακοινωθούν επίσημα.

Αρχικά δεν διέψευσαν άλλη διαρροή ότι έχουν ευθύνες οι Περράκης (Αθηνών), Βεργέτης (Αρκαδίας), οι οποίοι ήταν τέταρτοι (αντίστοιχα) στα προαναφερόμενα παιχνίδια. Παράλληλα… διατυμπάνισαν ότι θα τους τιμωρούσαν την περασμένη Δευτέρα, δηλαδή μετά τους αγώνες! Μετά, ανακάλυψαν ότι δεν φταίνε, όμως έβαλαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, παρότι ήταν η πέμπτη φορά που ορισμοί διαιτητών έκαναν… πασαρέλα πριν ανακοινωθούν. Δεν μας είπαν ποιος ή ποιοι φταίνε, δεν δεσμεύτηκαν επίσημα ότι δεν θα ξαναγίνει.

Η απόφαση της ΠΟ Τουρκίας να έρθει σε συμφωνία με την UEFA για να ορίζει ξένους διαιτητές VAR από κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι η δεύτερη εκτροπή της ΚΕΔ, άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να έχουν ξένο αρχιδιαιτητή, αν δεν μπορεί να φέρει αλλοδαπούς διαιτητές επιπέδου. Επιστολές σε ξένες ομοσπονδίες, με τις οποίες να ζητεί διαιτητές για τα ντέρμπι, θα μπορούσε να στείλει και ένας απλός υπάλληλος της ΕΠΟ, ακόμη και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος, μέχρι και ο Γιάννης Σπυρόπουλος που ορίζει στη Γ’ Εθνική.

Η συμφωνία της ΠΟ Τουρκίας με άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, εννοείται με τη συνδρομή της UEFA, ανακοινώθηκε επίσημα. Οι πέντε χώρες που θα στέλνουν διαιτητές VAR σε αγώνες ντέρμπι στη γείτονα χώρα είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία, οι οποίες αποδέχθηκαν την πρόταση.

Εκτός από το ότι με τα παραπάνω καταρρίπτονται τα αφηγήματα των Μπαλτάκου, Φρόιντφελντ, Μάνταλου έχουμε δυο ακόμη συμπεράσματα. Το πρώτο ότι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ έχουν ανύπαρκτες διεθνείς σχέσεις και το δεύτερο ότι δεν θέλουν να φέρουν ξένους διαιτητές από το πάνω ράφι.

 

Σχόλια